reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Cześć migduch :)

Może masz za niski progesteron? Albo to może implantacja zarodka? :)

Ja dwa miesiące z rzędu plamiłam przed okresem i przestałam dopiero wtedy jak zaczęłam brać luteinę. Badałaś progesteron?

reklama
hmm a progesteron sie jakos inaczej nazywa czy po prostu progesteron? :p nie badalam chyba tego, o jezu mam nadzieje ze to nie to:(

ale mi sie to nie zdarza jak sobie przypomne, takie cos to mam czasami 2-3 dni przed okresem i tyle, poza tym to jest po prostu zabarwiony sluz hmm dziwne nie wiem :/

Mi też się wcześniej nie zdarzało. Ale teraz całkiem niedawno miałam dwa albo trzy miesiące tak pod rząd, że koło 22 dnia cyklu plamienia i tak do miesiączki. No i lekarz podejrzewał niedomogę lutealną. Dostałam luteinę i ustąpiło. Teraz mam 26 dzień cyklu i na szczeście nie mam plamień ;p
Ale na ten progesteron i tak pewnie mi coś gin da.

A może zrób test ciążowy? Albo to zarodek się tam lokuje u Ciebie ;p

Hmm na ciaze sie nie nastawiam bo to napewno nie to, znajac moje szczescie to ten progesteron... rozumiem ze jesli jest za niski to zarodek sie nie zagniezdzi? czy sie zagniezdzi ale dojdzie do poronienia? a przy niedoborze progesteronu co sie bierze? luteine czy duphaston? czy to to samo?:p matko nie przezyje.....

Lutein i duphaston to to samo. Luteinę bierzesz dopochwowo, albo pod język. No i luteina jest tańsza, bo ja za 30 tabletek płaciłam 10 zł, a za duphaston 30 zł ;p A luteina pod język jest dla mnie strasznie gorzka i mnie cofało przy niej ;p Najwygodniejszy to chyba dupek, bo musisz tylko tabletkę połykać ;p

Przy niskim progesteronie to chyba się nie zagnieździ, ale nie wiem. Musisz się kogoś mądrzejszego ode mnie zapytać ;p Bo ja sama się zastanawiam czy jak mam 14,32 ng/ml to nie za mało do zagnieźdzenia ;p

Migduch zbadaj sobie w 3 dc prolaktyne a w 21 dc progesteron, to moze byc niedomoga lutealna. Ale nie musi. Ja mam plamienia ok 2 dni przed @ od kiedy siegam pamiecia. Ale badalam prog i prl i sa w normie wiec u mnie to chyba taka uroda. A progesteron jest bardzo wazny, odpowiada za owulacje i utrzymanie ciazy. Bada sie go tydz po owu i musi wynosic conajmniej 10. Ale nie nakrecajcie sie tak zagniezdzi czy nie zagniezdzi, zrobcie badanka i dostaniecie tabletki jak trzeba i szybko sobie wyregulujecie i bedzie dobrze :)

Migduch jak sobie tak czytam i szperam po tym internecie to przy niskim progesteronie można zajść w ciąże, ale chyba może być wtedy problem z jej utrzymaniem. No i mogą te plamienia występować.

Tylko nie panikuj ;p rób test, albo zbadaj progesteron i będziesz spokojna :D Który masz dzień cyklu?

reklama
25 dc, przy cyklach 30 dni (srednia z ostatnich 4 cykli- 28,30,31,32 dni, wiecej nie liczylam, bo od lutego do kwietnia byla ciaza) Wiec do terminu @ mam jeszcze czas, gdyby nawet zarodek sie zag iezdzil to juz od razu bylyby plamienia jakby bylo cos nie tak? mam w domu dupka i nie wiem czy wziac na wlasna reke? nie mam telefonu do mojego gina, moge isc na wizyte dopiero we wtorek....:(