reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Dziewczyny, za mocno się wszystkiego doszukujecie. Implantacja za każdym razem będzie w innym dniu po owu, bo wszystko zależy od tego, z jaką prędkością będzie się wszystko przesuwało i ile czasu zarodkowi zajmie rozpuszczenie wyściółki macicy, aby się w niej zagrzebać. Bóle i krwawienia implantacyjne zauważa jakiś niewielki % kobiet. Ja sobie darowałam doszukiwanie się takich rzeczy, bo to tylko stresuje. Lepiej miło się zaskoczyć niż boleśnie rozczarować - gdy nic nie poczujecie zaraz sobie wkręcacie, że nic z tego. Kiedyś nieźle się zdziwicie :) Oby jak najszybciej.

Lui, progesteron masz ładny. Mnie się marzy taki progesteron! Ja NIGDY nie przekroczyłam 9,5. A to, co lekarze niby mówią, że owu poniżej 3 oznacza brak owu... Owszem, progesteron 3 oznacza, że w ogóle nie powstał odpowiedni pęcherzyk. Tak niskie progesterony bardzo rzadko się zdarzają nawet w cyklach bezowulacyjnych. Mój lekarz powiedział, że progesteron poniżej 10 wyklucza ciążę, bo raz, że raczej nie było owulacji (ciałko żółte powstałe z niepękniętego pęcherzyka, które słabo produkuje progesteron) i dwa, że nawet jeśli owu była, to biedny zarodek nie będzie miał gdzie się zagnieździć, bo progesteron rozpulchnia endometrium (właśnie dzięki niemu widać trójlinijne endo na usg) i je pogrubia, a przy niskim progesteronie endo też jest niskie, za mało "pulchne".

Just, to Ty chyba strasznie chudziutka jesteś i masz 0 tkanki tłuszczowej, skoro widzisz jakieś V. Poza tym macica strasznie malutka jest (wbrew idiotycznym wręcz, nierealistycznym rysunkom, jakie nam zawsze przedstawiają) i nie wydaje mi się, aby w ogóle mogła się odznaczać tak przez mięśnie. Obstawiam raczej, że to po prostu wina zatrzymywania się wody i lekkiego rozdęcia przed miesiączką. Ja np takie coś czuję i na dzień przed @, czasem na kilka dni wcześniej nie mogę wciągnąć brzucha dobrze (a w czasie miesiączki w ogóle nie mogę bebzuna wciągnąć). Tak mnie się wydaje, że to własnie jest przyczyną, a V,które widzisz to wypchnięte mięśnie jedynie.

Just, no to szczupaczek jesteś. Ja nawet nie usiłuję się doszukiwać jakichś mięśni na brzuchu :p Nie istotne co widzisz, istotne, że zwiastuje to miesiączkę. Ciekawa jestem jak zachowa się Twój brzuch w okolicach @ jak będziesz w bardzo wczesnej ciąży :) Tak z czystej ciekawości, bo ja nigdy nie zauważę takich zmian u siebie :)

Mnie @ zazwyczaj nie zaskakuje, bo tuż przed tym, jak dostanę miesiączkę, to rano kiedy się budzę czuję się tam bardzo mokro. Takie uczucie trochę, jak bym się posikała...

PanaKotka od kilku lat chodze 4 razy w tygodniu na siłkę i biegam, w ciąży również chciałabym coś tam ćwiczyć jeśli będę miała możliwość. Też jestem ciekawa, i jeszcze zastanawiam się czy tych mięśni nie widać bardziej przy ew ciąży.
Kiedyś standardowo dzień przed miesiączką miałam migrenę, od kiedy ją wyleczyłam, czuję zwyczajnie takie ciążenie w dole brzucha no i tę v widzę.

Drogie koleżanki, powiedzcie mi jeszcze czy ten mój progesteron jest ok? Czy może powinnam poprosić doktorka o jakąś luteinę, albo dupka?

reklama
Lui nie wiem nie znam sie na tym kotka nasza skarbnica wiedzy powinna ci cos doradzic
Ja juz nie wiem co jest boli mnie brzuch ciagnie w dole nie chce sobie wkrecac nic bo wole miec niespodzianke tym bardziej ze pare dni pozniej po terminie @ maz ma urodziny upieke mu tort☺ i moze dam test w prezencie☺

Ostatnia edycja: