reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Cześć dziewczyny. Przed chwila odebrałam wynik progesteronu. 7 dni po owu 14,32 ng. Czy to nie za mało? Ciąży chyba raczej z tego nie będzie :-( Czekam na wredna małpe :-(

reklama
Lui, patrz co znalazlam:
Jeśli doszło do ciąży, hormon produkowany jest nadal najpierw przez ciałko żółte, potem przez łożysko. Jeśli do ciąży nie doszło, poziom progesteronu stopniowo opada. Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml, a w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Ważny jest także fakt, iż wartości poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła. Ginekolodzy często informują swoje pacjentki o tym, że po owulacji poziom progesteronu powinien wynosić nie mniej niż 10.

Dzwoniłam do mojego gina to kazał czekać na miesiączkę. Nic nie mówił o becie. Powiedział, że jak miesiączki nie będzie w terminie to dopiero zrobić test ciążowy, a jeszcze wcześniej mówił, że jak progesteron jest w górnej granicy normy to można podejrzewać, że coś tam się dzieje. Ile trwa zagnieżdżanie zarodka?

Lui to poczekaj, jeszcze jest troche czasu;) Moglo jeszcze nie dojsc do zagniezdzenia i bobo gdzies tam sobie jeszcze wedruje:)

Hej trzymam kciuki za dwie kreski mnie boli podbrzusze ciekawe co to oznacza ale odrzucilo mnie od slodyczy ale do okresu daleko wiec troche sobie poczekam

Luska22 niby daleko ale coraz blizej;) W sumie kilka dni, oby w koncu sie udalo!!!!

justjestem mam ten sam problm:p na kiedy masz termin @?;)

reklama