reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Witaj Julka89.89 :)

Dzisiaj wyczytałam na forum, że jesteśmy w tym samym wieku, tyle samo się staramy o dzieciątko i też jesteś z Krakowa :-D A których rejonów Krakowa jesteś? :-)

Ja też mam niedoczynność tarczycy. Wynik miałam około 2. Po lekach spadła mi do 0,09 :p

lui witaj witaj ;-) ja bardziej Tarnów ;-) 0,09 to za niskie chociaż ja na początku leczenia tez miałam takie i później mi dopiero się unormowalo ;-)

No niskie, niskie :p dlatego doktorek zmniejszył mi dawkę leku ;p Ale mówi że przy zachodzeniu w ciąże to lepiej mieć taki wynik, niż wysoki :)

bywasz coś w KRakowie?

bywam bo Kraków związany z moja praca..szkolenia, spotkania. Szczerze mówiąc nie wiem. koło 13 powinnam mieć @. Lekarz dał mi teraz duża nadzieje, ale nie chce się nastawiać.

Cześć dziewczyny! Widzę nowe twarze :-) Ja też dziś wybieram się do lekarza. Miałam skapszy okres niż zazwyczaj. Nigdy mi to się nie zdarzyło wcześniej. Niech na wszelki wypadek zjadają moje hormony.
Dziewczyny, a ja rozumiecie plamienia bo właśnie myślę czy ja tego nie mam. Mi nie od razu leci krew a najpierw plamienia a za 12-20 godzin już coś konkretnego.

Julka

Ale z drugiej strony jak tutaj się nie nastawiać ;p Ja jutro się wybieram na usg, zobaczyć czy pęcherzyk pękł. W tym miesiącu miałam stymulowany cykl. :-) A w Krakowie do lekarza chodzisz?

Cześć ludek :-)

Jak masz plamienia to pewnie masz problem z progesteronem :) Na wyregulowanie cyklu dobra jest luteina :)

reklama
Tez miałam monitoring w tym miesiącu i u mnie pecherzyk pękł i endometrium miałam poszerzone do 14, 5 mm wiec lekarz powtarzał ze on ma dobre przeczucia ci do tego cyklu i cały czas się uśmiechał. zastanawiam się czy te 3-4 dni po owu mógł widzieć coś więcej. długo patrzył na macice i oddalał i przybliżał sobie ta kamerkę na usg.. mrużył oczy i co chwilę się pidsmiechiwał. w końcu mu powiedziałam żeby mi powiedział jeżeli coś widział a on zbył mnie...ależ mi namieszał.