reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Otóż jesteśmy w związku 5 lat, ja za sobą miałam już jeden poważniejszy związek (no nie poważniejszy ale długi stażem), mój nie za bardzo. Spotykał się z dziewczyną, której nie lubię i ogólnie uważam ją za mało estetyczną ;). Związek zakończył mój, ta po chyba 2 miesiącach dała mu w twarz, w barze, w którym ja myłam szklanki, a wszyscy znajomi bawili się w najlepsze. Po chyba 3 latach spotkaliśmy ją na sylwestra, przyszła nieźle wstawiona przeprosić za swoje zachowanie i życzyła nam paskuda, dzieci, najlepiej czwórki lub piątki.. Wszystko było by okej, gdyby nie jej ton. Później, to znaczy prawie dwa lata później okazuje się, że owa dama wpadła. Uwierzcie mi, że śmiałam się w duchu jak głupia, że ta mała siksa (bo młodasza ode mnie), źle życzyła mi, a obróciło się przeciwko niej. Niedawno urodziła. Widziałam ją z wózkiem. Ogólnie dziewczyna wulgarna, z olewczym stosunkiem do nauki, często spożywająca alkohol.
A teraz ja się staram i dzidzi nie ma. A cieszyłam się, że mi nie wywróżyła.
Jestem głupia.

reklama
kochana nie ma co w ogóle tego wiązać z czymkolwiek. wiele kobiet jest takich które piją i cpaja i maja dzieci a ktoś kto mógłby dać lepsze start dziecku nie może zajść. takie to niesprawiedliwe. ale może we wszystkim jest jakiś ukryty cel? może takie ciaze są po to żeby tamte się zmieniły.

Wiesz, no ona nie jest jakimś marginesem ;p Ale bliżej jest w tym wszystkim do chłopa, no dobra kumpla niż dziewczyny ;). Może i masz racje, może dla takich dziewczyn to coś w rodzaju masztu, który je przywróci do pionu.
Ale my czemu czekamy? Tak samo czekam na dziecko teraz i tak samo będę czekać na nie za 3,6,9 cykli. To czekanie po prostu wypruje mi nerwy.

Mogę Wam powiedzieć dziewczyny, że ja to na rozluźnienie pije sobie winko :-)

Kaana, a propo tego co mówiłaś o pozytywnych testach, to mi test pokazał ledwo widoczną kręche dopiero 1,5 tygodnia po terminie miesiączki. Reguły nie ma, więc trzymamy mocno kciuki za Julkę! :)

Julka, gdzie pracujesz, że nie możesz mieć FB? Jeżeli mogę zapytać.

Może jeszcze musimy się na to lepiej przygotować a może coś podleczyć? nie wien ale staram się znaleźć w tym sens. a ty kochana może juz jesteś w ciąży także spokojnie póki co ;-)

Lui no to właśnie mówiłam, że to nie ma regóły, jednym wyjdzie nawet przed miesiączką, a innym grubo po ;). Więc ja test zrobię w przyszły czwartek jak nie dostane @, a jak wyjdzie negatywny to będę czekać. Drugiego nie zrobię

reklama