reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Julka - na tym etapie teoretycznie (ale to na prawdę baaaardzo teoretycznie), tak. W praktyce to duuużo za wcześnie. Najważniejsze, że masz ładne endometrium, czyli domek przygotowany na lokatora :) Jeśli tylko komórki się odnalazły i były zdrowe, to jesteś w ciąży :)

Jeśli jednak by nie było ciąży, to ja bym zrobiła dwa badania: hsg (w znieczuleniu!!!) i wrogość śluzu. Ja wrogości nie zrobiłam bo... nie mam śluzu płodnego :/ Jeśli z clo nie będzie dzidzi mimo owu i ładnego endo (będę nad nim pracować winem i orzechami), to też zrobię wrogość. Na śluz od @ zaczynam brać wiesiołka. Tylko chyba w większej dawce wezmę.

reklama
Tez o tym myślę że przedewszystkim hsg ale tak czy tak jestem umówiona na pazdziernik na wizyte u tego lekarza od niepłodności. myślę że on cis w tym kierunku podpowie. kotka a ty jakie masz endometrium. u mnie na to wychodzi ze 2 cykle temu miałam 8mm przed @...ostatnio 9 mm a teraz 2-3 dni po owu 14 mm...wiec bardzo różne.

Oj, malutkie mam to endo. Na ostatnim usg jakie mam w ręku jest 6mm... Żenująco małe. Z resztą adekwatne do progesteronu, który w tamtym cyklu, w 23dc, miałam... uwaga, uwaga - 6,0. I tyle by było na temat mojej "płodności" (buahahahaha...) :/

Hej. Ja nawet nie mam pojęcia jakie mam endometrium :/ jeszcze się wcale nie badalam. Tzn. Byłam ostatnio na kontroli usg i cytologia w normie, ale o całej reszcie nie mam pojęcia a mam 30 lat. Jak głupek się przy was czuje dziewczyny.

Ja o endo pierwszy raz slyszalam na wizycie kontrolnej podczas stosowabia plastrow. Wynosilo 1mm. Fo niedawna niewiedzialam ze ma to takie znaczenie przy zachodzeniu w ciaze. Sorki pisze z tel.

Misia, Megi, baaaaaaardzo dobrze, że nie rozumiecie o czym mówię.
Na razie tylko czytaj i edukuj się. Może kiedyś będziesz mogła dzięki temu komuś pomóc. Nie staraj się tego zrozumieć, żeby Tobie nie było potrzebne.
Ja od dawna wiem, że o płodności jakiejkolwiek w moim przypadku nie może być mowy. Dlatego ja muszę się edukować non stop. Muszę rozumieć co można zrobić by osiągnąć cel i pilnować lekarzy, choć na moim przypadku widać, że nie zawsze to wystarcza.
Wy wszystkie, cudownie przeciętne (w najlepszym znaczeniu), macie olbrzymie szczęście, że nie wiecie tego wszystkiego. Bo Wam ton po prostu niepotrzebne, na Wasze szczęście! Też bym tak chciała...

Kaana ja też z telefonu pisze dlatego ciągle mi poprawia słownik i jakieś głupoty wychodzą jak za szybko wyślę.
Jak byłam ostatnio u gina przed odstawieniem tabletek to powiedział żebym przyszla jak okres spozni się 2 tygodnie. Po cieszył mnie bardzo ale teraz mam straszne wątpliwości czy tak pójdzie jakbym chciała. Wstępnie zapisałam się na październik.

reklama
Wiedzieć wiem bo edukuje się na własną rękę ostatnio coraz bardziej ale fakt Kotka dobrze ze do tej pory nie było u nas potrzeby badania takich rzeczy.