reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Ah ten mój organizm... Czuje ze coś nie tak zakulo i zaraz pojawiło się plamienie... Czyli 3 cykl z plamieniami przed @. Wiec Cassiah chyba mamy to samo. Ciałko żółte nam szwankuje najprawdopodobniej.

Lusia, nie ja wielka, tylko przedstawiłam Ci sytuację, w której jesteśmy, czyli długo się staramy i mamy przed sobą cały wachlarz możliwości. Trzeba po kolei wypróbować każdą z nich. Dopiero jak odhaczysz wszystkie punkty planu działania i nie zostanie Ci nic oprócz in vitro, wtedy będziesz mogła usiąść i powiedzieć, że stanęłaś pod ścianą i masz ostatnią deskę ratunku.

A nawet jeśli by się tak zdarzyło, że byś ją wykorzystała, to i tak sprawa nadal nie jest przegrana. Bo zawsze może darzyć się naturalny cud. Niespodziewanie. Bo los sobie zakpi.

Ktoś tu napisał, że póki ma jajniki, jajowody i macicę, to zawsze jest szansa.
I ma rację.
Zapisz.
Zapamiętaj.
Niech każda z nas zapamięta.

m poszedl cos zjesc wiec mam chwile ja nie mam plamien okres zawsze mam co miesiac ale moje cykle sa w normie zawsze mieszcza sie od 25 do 31 a z reguly 27 28 tylko sa potwornie bolesne wiec musze sprawdzic czy jest ok to nie zaszkodzi a moze pomoc

Lusia, zrób komplet badań hormonalnych i morfologię, krzywą glukozową i insulinową. Może akurat jest jakaś drobna przyczyna? Zawsze to krok do przodu. Rozstrzał 25-31 dni w cyklu to chyba sporo. A co do bolesności - nikt nigdy nie podejrzewał endometriozy?

Ktoś tu napisał, że póki ma jajniki, jajowody i macicę, to zawsze jest szansa.
I ma rację.
Zapisz.
Zapamiętaj.
Niech każda z nas zapamięta.

Dokladnie! Bo bezplodnosc a nieplodnosc to dwie rozne rzeczy! Bezplodnosci tu zadna nie ma zdiagnozowanej! A nieplodnosc to chwilowy stan i da sie go leczyc :) Kazdej sie uda! Powiem wam ze ja osobiscie nie znam pary ktora chcialaby miec dzieci i ktorej w dzisiejszych czasach koniec koncow sie nie udalo. To naprawde bardzo rzadkie!

Ah ten mój organizm... Czuje ze coś nie tak zakulo i zaraz pojawiło się plamienie... Czyli 3 cykl z plamieniami przed @. Wiec Cassiah chyba mamy to samo. Ciałko żółte nam szwankuje najprawdopodobniej.

Zbadaj sobie tydzien po owulacji progesteron. Najlepiej rob w tym miesiacu testy owulacyjne zebys wiedziala dokladnie kiedy to tydz po owu, bo to wazne. Ja tak zrobie w tym mies. Za cialko zolte jest odpowiedzialna prl wiec u mnie to raczej prog. A moze to nic nie znaczy! Zobaczymy kochana

No pomyślę nad tymi testami. Trzeba będzie sobie chyba przerwę jednak zrobić, ten cykl przeznaczenie na badania a od następnego castagnus lub jeśli będą dziwne wyniki to co lekarz da i mam nadzieje ze te 3 mc starcza na naprawę. Nie chce też organizmu od razu obciążać ciąża jeśli jest coś nie tak to chce wyregulować i żeby się organizm przyzwyczaił do tego jak ma pracować ;)

reklama
Nie nakrecaj sie juz tak ze bedziesz miala zle wyniki :D Plamienia to jakas nieprawidlowosc ale to nic strasznego :) Szczegolnie zaledwie kilkudniowe. Z tym dziewczyny tez zachodza w ciaze :) Ostatnio ogladalam wykresy dziewczyn na OvuFriend i wiele z nich miala wlasnie takie 2-3 dniowe plamienia przed okresami (nawet te zaciazone) :) Takze to nie musi byc nic zlego. Nic nie odkladaj! :)