reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Suzi, po pierwsze, nie ma co analizować czemu się nie udało, bo jak zaczniesz, to jest to prosta droga by zwariować. Nie na wszystko masz wpływ i trzeba to zaakceptować. Niestety. Dopiero 1cs za Tobą.
Wiem, że przeżywasz. Ja też przeżywałam. Ale teraz wiem, że trzeba po prostu działać i robić to z miłości, a resztą zostawić naturze, jeśli masz regularne, przewidywalne cykle (przynajmniej przed pierwsze pół roku, bo potem można zaczać bardziej wnikliwie obserwować cykl - np robić progesteron na 7 dni przed kolejną @, aby wiedzieć czy jest owu i z wynikami z kilku m-cy pójść do gina jeśli coś nas niepokoi).

Na pewno Ci się uda :) Zobaczysz :)

Kaana, nosiłam żele i hybrydy. Obecnie nie mam nic, a wolny brzeg (odrost biały) mam dłuższy niż kiedykolwiek i płycej się zaczyna. Używałam jedynie odżywki diamentowej z eveline i biorę witaminy b-complex i d3. Wolę zdecydowanie naturalne paznokcie...

reklama
PanaKotka ja w ogóle nie byłam obcykana w temacie paznokci, a prace mam taką że żaden lakier nie przetrwa na paznokciach jednego dnia. A jednak bardzo marzyłam o zadbanych paznokciach. Niestety bez lakieru wyglądały brzydko bo płytka była bardzo krótka, żeby paznokieć był równy z opuszkiem to było pól na pł (pół płytki, pół "odrostu"). Dlatego zrobiłam żel. Ale bardzo przeszkadzała mi grubość i nienaturalność. Teraz mam po prostu lakier utwardzony pod lampą. Pani nazywała to monofazą, nie wiem czy to jest właśnie hybryda, o której mówisz. Paznokieć jest lekko utwardzony, trwałość to ok 3tyg. Gdybym bardzo się postarała to zmyję wszystko zmywaczem. Bo paznokcie wyglądają jak pomalowane zwykłym lakierem.

Kaana, to o czym mówisz to hybryda, tyko taka, gdzie nie kładzie się nic pod ani na kolor. Takie wszystko w jednym :) Ja sama robię żel i hybrydę.

Ta odżywka, o której piszę, jest fajna, bo nie złuszcza się, nie odpryskuje, nie odbarwia się. Jedyny minus jest taki, że jest mleczna po prostu. Ja najbardziej lubię takie naturalne paznokcie. Żeby odrost ładnie wyglądał maluję go od spodu białym lakierem i wychodzi mega naturalny french. Taki manicure wytrzymuje 2 tygodnie. Teraz mam 3tygodniowy (w międzyczasie nie miałam na to czasu ani ochoty). Normalnie wszystko robię, sprzątam w domu bez rękawiczek (w tym szoruję brodzik domestosem), piorę w rękach, gotuję, używam barwiących przypraw do mięsa. Chcesz zdjęcie jak się trzymają?

Kropeczko spóźnione ale szczere gratulacje !!! zostałyśmy ciotkami :D, ciekawe która następna ? :>
Kotko uważaj z orzeszkami brazylijskimi bo zawierają b. dużo selenu, a nadmiar jest mega szkodliwy dla nerek! 5 szt. dziennie można tylko zjeść
Ja cały dzień w rozjazdach, zaś włóczę się po lekarzach...z tych moich badań wyszło, że miałam cukrzycę ciążową i mogło to być przyczyną poronienia...szkoda, że mój (na szczęście były) gin tego nie wychwycił, teraz mam stan przedcukrzycowy, ścisła dieta i mam zażywać Siofor 500...ale jak naczytałam się o skutkach ubocznych to odechciewa mi się wszystkiego...:/
....też bym sobie takie pazurki zafundowała co trzymają się 3 tygodnie mi hybrydy odpryskują nawet na drugi dzień :D

Sukilnda, kochana dziękuję, że mnie informujesz o tym selenie. No to będzie 5x dziennie po 1 orzeszku :)
Ja brałam metforminę od listopada do czerwca. Masakra. Non stop biegunki i mdłości. Poza tym nabawiłam się niedoboru wit b - dlatego biorę b-complex. Ogólnie źle to wspominam. Boję się wrócić do tego leku, bo byłam więźniem toalety. Ale ja brałam dużą dawkę. No i zablokowało mi to możliwość gubienia kg.

Ty natomiast posłuchaj się lekarza i spróbuj wziąć siofor, ale każ sobie przepisać mniejszą dawkę. Wprowadzaj bardzo stopniowo i obserwuj się. U wielu osób nie wywołuje żadnych skutków ubocznych, a potrafi na prawdę pomóc. Warto spróbować. Zawsze możesz przerwać leczenie, a szkoda by było nie spróbować. Takie jest moje zdanie.

Suzi to dopiero pierwszy cykl :) rzadko komu udaje sie za pierwszym razem.
Ja uzywam odzywki na szybki wzrost paznokci z eveline bo ta 8w1 i diamentowa niszczyla mi pazury ;) i kazdy mi sie dziwi ze to moja plytka i jak mam pomalowane to nikt nie wierzy ze to naturalne. zawsze mialam slabe paznokcie a po tej odzywce super. ja wlasnie lubie taki mleczny kolorek na codzien. dodatkowo czesto piluje paznokcie i jak mam stycznosc z chemikaliami to wszystko robie w rekawiczkach... nawet znywam naczynia w rekawiczkach mimo ze dlugo nie moglam sie do tego przyzwyczaic i czesto mi naczynia z rak uciekaly :)

Suzi, wiem co przeżywasz, ale niech Cię pocieszy że tylko 25% par udaje się za pierwszym razem ;) Ja też byłam załamana, za 2 dni do terminu okresu zrobiłam test i byłam w szoku, że nie ma ciąży :D

Nawet mąż zauważył mój smutek, ale drugi cykl już dużo lepiej przeżyłam. Zgadzam się z dziewczynami, wszystko przed Tobą, to tylko jeden cykl.

Trzymam kciuki za drugi :)

Sikulinda, współczuję, mało tego że poroniłaś a teraz taka wiadomość, ale da się z tego wybrnąć. Będzie dobrze :)

Megi, ja właśnie nie umiem nic w rękawiczkach robić. Wszystko gołymi rękami - mycie naczyń, wyżymanie mopa, pastowanie podłóg, mycie brodzika itp itd. Jak zmywałam naczynia w rękawiczkach, to źle się to kończyło. Mam bardzo dużo kontaktu z chemią.

8w1 rządzi! stosowałam kiedyś, dorabiałam wtedy w ogródkach przez lato, plewiłam i ogólnie prace ziemne, miałam wtedy szponury jak sztuczne w ogóle się nie łamały...tylko od tego grzebania w ziemi strasznie czorne :-)

reklama
ha no widzisz kazdy inaczej reaguje na ta odzywke. trzeba teraz korzystac bo w ciazy nie powinno sie jej uzywac ;)
Kotka no ja tez wszystko golymi dlonmi robilam bo nie umialam inaczej, ale juz sie przyzwyczailam i jest ok ;)