reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Na kolejny cykl trzeba się zaopatrzyć w te specyfiki o których mówicie :) jeszcze poczytam troszkę na ich temat i zdecyduję się na coś konkretnego;-)

Ewix, poszukaj na forum, wpisz w lupkę, bo ja teraz nie umiem znowu znaleźć wątku, gdzie dziewczyny mocno debatowały właśnie nad wiesiołkiem, castagnusem, flegaminą, orzechami itp itd...

Flegamina na rozrzedzenie śluzu. Wiesiołek ma sprawić, że jest go więcej, a flegamina, że jest rzadszy. Flegamina ponad to jest najbezpieczniejszym lekiem tego typu - możesz na raz dać dziecku czy psu do wypicia całą buteleczkę i nic im się nie stanie, nie wchodzi też w reakcje z innymi lekami (choć o tym chyba nie pisały, to wiem sama od ciotki-weterynarza :D ). Bierze się ją w okolicy przewidywanej owu, w ten dzień, kiedy się staracie. Dlatego myślę, że to dobry duet. Flegamina nie zaszkodzi, a może pomóc.

Dzisiaj znowu posiedziałam w necie i poczytałam. Zaraz biegnę do sklepu po migdały i orzechy brazylijskie i od dzisiaj zacznę je pojadać przez cały dzień. Będę hodować endometrium :D Też nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc (szczególnie, że ja nie mam owulacji i mam b.mało pregesteronu, więc i małe endo), bo clo może osłabiać endo, a ja chcę przygotować domek dla mojej dzidzi :D

A niedrożność była w sumie dość oczywista - przed operacją raz miałam betę na poziomie 5 z haczkiem, ale kazali dopiero po terminie @ iść i 2x zbadać... Okres miałam 4 dni po terminie, czyli poleciało... potem operacja i ani razu nic. Operacja był wtedy trudna, z komplikacjami, płukaniem otrzewnej, potem długo sączki i redony nosiłam, byłam źle szyta, rana się rozeszła... Szkoda gadać. Musiało to zrosty zostawić. No i w czasie hsg czułam, że przepycha, co potwierdził lekarz.
Więc teraz jestem pewna, że będę w ciąży. Bo już nie ma zrostów.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Mi niestety też się chyba nie udało za pierwszym razem:( Dzisiaj mam 28 dc i na papierze zauważam już plamienie :( pewnie zapowiedź okresu:( Cały tydzień mnie brzuch bolał jak na okres, a dzisiaj już nie. Zrobię jutro rano test dla formalności, ale chyba szans już nie ma :-( Ehh teraz się będę zastanawiać dlaczego się nie udało...

reklama
Suzi90 nie załamuj się kochana. Nie udało się bo to w przyszłym cyklu ma się udać ;) Tak miało być :tak:
Nie myśl o tym tylko oddaj się przyjemności siania fasolki ;) Może na wszelki wypadek też leć po migdały i flegaminke ;p

A ja dzisiaj byłam na pazurkach. Ściągnęłam żel i fakt faktem płytka zniszczona bardzo :no: ale ku mojemu oczarowaniu wydłużyła się i to znacznie! Ja bardzo lubiłam trzymać paluch w gębie, raczej ich nie obgryzałam i zawsze marzyłam żeby paznokieć (ten biały :laugh2:) zaczynał się dopiero na końcu opuszka i teraz staje się to możliwe!!
Zrobiłam sobie monofazę, wygląda super. Jest to lakier utwardzany pod lampą i nie niszczy płytki paznokcia. Miała któraś?