reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Ludek, ja się kompletnie nie znam na tych wykresach. Dlatego się nie odzywać nawet.

Ja na przykład mam dużo czasu. Mam swój powolny rytm dnia i nie lubię bo zmieniać lub jak ktoś na siłę chcę mi go zmieniać.
Dzisiaj dzień sprzątania. Zaraz dosiadam odkurzacz i mopa :D

reklama
PanaKotka dobrze, że w końcu trafiłaś...ja chyba też znalazłam takiego, który budzi moje zaufanie :D
....ja kiedyś zaczęłam "trochę" świrować na punkcie ciąży i jeździłam do różnych aptek w mieście, bo się przejmowałam co pomyślą sobie te babki z apteki, że co miesiąc testy robię :p

PanaKotka, spokojny rytm to najlepiej. Też lubię ten stan kiedy nigdzie nie muszę się spieszyć :-)
Sikulinda, ja ani razu nie prosilam u sprzedawcy o test ciążowy. Albo apteka internetowa albo allegro. Dosyć tanie są w internetowej aptece Gemini. Polecam! I można szaleć :-D

witajcie ;-) ja jutro dzwonie f
do ginekologa i umawiamy się na monitoring i może na wizycie u niego dowiem się czy jestem przes czy po owu ;-)

Cześć, Julka ;-) fajnie, że już się wybierasz. Podobno przy monitoringu dużo łatwiej jest zajść w ciążę. Obys była przed owulacja :-)

Kurcze, dwa razy napisałam post. Dodałam. Pojawił się. A jak chciałam edytować, to mi je zjadło!!! Kurde, weź 2x się produkuj, pisz na beznadziejnym telefonie na marne!!!! WRRRRRR!!!!! Szajsungi się do niczego nie nadają!!!!!!!!!

Wlazłam na kompa. Teraz nic mi już nie ucieknie...

Co do tego, że znalazłam lekarza, to nie do końca tak jest. U tego byłam tylko po wymaz. Teraz miałam mieć po prostu kontrolny wymaz po leczeniu. Lekarz stwierdził, że leczenie było tylko i wyłącznie w celu wyjałowienia przed hsg i żeby nic z tym dalej nie robić, ponieważ miałam florę fizjologiczną. Nic złego. I tak ma być.
Obejrzał też wynik hsg. Zapytał o plany mojego lekarza. Wie, że jeżdżę do gina w wawie. Powiedział, że nie ma warunków na monitoring, ale badania może mi dać na nfz i receptę na leki. Bo po co jechać tyle km, skoro to tylko recepta, a i tak mam w planach przecież zmianę. Zasugerował, bym poszukała po prostu kogoś, kto mi zrobi monitoring teraz. Mam drożne jajowody, więc trzeba pójść wg planu i dał receptę na clo, pregnyl i luteinę, bo twierdzi, że lutka lepsza od dupka (duphastonu) :)
Tak więc teraz mam kilkanaście dni na znalezienie lekarza z usg, który mnie będzie monitorował.
Patrząc logicznie, to on ma rację. Po co mi teraz super ekspert za ciężkie pieniądze, skoro wszystko będzie wyglądało tak samo? Zaoszczędzę na wizytach, dojazdach i badaniach, a nawet na lekach. 6 cykli mogę brać clo pod monitoringiem, jeśli wszystko będzie ok. Jeśli w usg pojawi się cokolwiek nie tak np torbiel, jeśli clo nie będzie pobudzać do wzrostu pęcherzyków lub po prostu nie zajdę w ciążę w tym czasie, to będzie trzeba znaleźć faktycznie eksperta, który pochyli się nad problemem i wnikliwie się tym zajmie. Na razie zakładam, że te leki będą zbędne po prostu i wcale nie będę musiała ich brać :D Wiem, naiwna jestem :D

Ostatnia edycja:
PanaKotka, myślę że są spore szanse że się uda w ciągu pół roku a nawet i wcześniej :-) Dobrze, że trafiłaś na nieobojetna osobe.

Trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Ludku, musi się udać! Tyle się już naczekałam, wycierpiałam... Nie o wszystkim tu mogę napisać i nie o wszystkim chcę w ogóle rozmawiać. W końcu wątek jest publiczny. Ale po prostu musi się udać! Szczególnie teraz, gdy mam drożne wszystko. Jak nie w tym cyklu, to w przyszłym, stymulowanym. Najbardziej na świecie tego pragnę i w nic mocniej nie wierzę.

Tak czy inaczej Wasze wsparcie i doping są nieocenione i jestem na prawdę wdzięczna za każde dobre słowo pocieszenia :)

Julka, sądząc po terminie przewidywanej @, to możesz być jeszcze przed owu. Na kiedy masz mieć ten monitoring?

Ostatnia edycja: