reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

PanaKotka wspolczuje tych operacji bardzo. Zdecydowanie zbyt duo w życiu przeszłas, zła passa musi teraz minąć.

Ja z mężem mieszkam u moich rodzicow ale mam nadzieje ze na poczatku przyszłego roku przeprowadzony się na swoje. Moi rodzice i tesciowie zobowiązali się ze nam cos kupia. Ja jestem z natury bardzo spokojna ale mój mąż ma swoje humorki i przyzwyczajenia. Poza tym wiecie jak to jest , z tesciami to można żyć bardzo dobrze ale na odległość:-)

Lusia świetna data urodzin! Jesteś bardzo wyjątkową osobą na pewno. W końcu nie każdy ma szczęście żeby urodzić się akurat w dzien, który występuje tylko co 4 lata.

swieta racja z rodzina tylko na zdjeciach sie dobrze wychodzi
data urodzic jest ok tylko w dziecinstwie mialam przechlapane

reklama
Tynka zazdroszczę widoków na własne mieszkanie :) Macie oboje fajnych rodziców, taka pomoc z ich strony to skarb.

Dziewczyny mam pytanie, ile u Was trwa @? Bo moje są bardzo krótkie, 2-3 dni i po sprawie. I tylko pierwszego dnia krwawienie jest obfite i bolesne, drugiego już dużo mniej, trzeciego tylko plamienie albo nic. Doczytałam się w necie, że może to być objawem cienkiego endometrium. I mam kolejny temat na rozkminkę...

Ok. Rozpisałyście się, a ja z mężem na zakupkach byłam. Dostałam nowy, piękny, koralowy staniczek :D A raczej twór namioto-podobny hahaha

Zacznę więc od końca.
Falka, ja kiedyś miałam @ 7 do 10 dni. Im bardziej ustawiony cykl, tym krótsza @. Obecnie mam 4 dni, max 5. I wcale to nie oznacza cienkiego endo, bo ja mam grubsze niż kiedyś, a @ krótsza. Będąc w szpitalu ginekologicznym pani dr powiedziała, że fizjologicznie idealny okres trwa 3 dni według schematu obficie-skąpo-skąpo. Że zdrowa macica oczyszcza się w ciągu 72 godzin. Ale zaznaczyła, że to się spotyka wybitnie rzadko.

Tynka, może i miałaś przechlapane, ale każdy na pewno pamiętał i pamięta datę Twoich urodzin. A to duży plus wg mnie. Bo o moich urodzinach i imieninach nikt nigdy nie pamięta.

Ja nie wyobrażam nsobie mieszkania z rodzicami. My musimy mieszkać sami. Żadnych osób trzecich. Tylko ja, mąż i dziecko (które dopiero będzie :D). Teściową mam straszną. Ale to temat na całą książkę.

Lusia, 1.5 roku to nie dużo. Szybki minie. A potem zrobicie co zechcecie. Na pewno bym nie ładowała pieniędzy w cudzy dom. Więc lepiej poczekać nanl własny, nawet jeśli miałby być ciasny :)

Karola, jak Wy to robicie, że się dogadujecie w tyle osób? Ja bym oszalała... Ale ja byłam już w dzieciństwie aż nadto samodzielna.

I dziewczyny, operacje to pikuś... Przeszłam o wiele grosze rzeczy. Tylko, że operacje mają wpływ na płodność. Zrosty po ostatniej najprwdopodobniej zatkaly mi jajowody - tak twiedzi mój gin. Hsg to zweryfikuje.

Tynka zazdroszczę widoków na własne mieszkanie :) Macie oboje fajnych rodziców, taka pomoc z ich strony to skarb.

Dziewczyny mam pytanie, ile u Was trwa @? Bo moje są bardzo krótkie, 2-3 dni i po sprawie. I tylko pierwszego dnia krwawienie jest obfite i bolesne, drugiego już dużo mniej, trzeciego tylko plamienie albo nic. Doczytałam się w necie, że może to być objawem cienkiego endometrium. I mam kolejny temat na rozkminkę...

ja mam takie @ dwa dni obfite i ostatatni dzien resztki, na dodatek w pierwszy dzien umieram i od poczatku mialam takie krotkie gora 4 dni mialam usg test wszystko ok taka jest moja natura moze twoja tez musisz isc do gina i zapytac sie

Ok. Rozpisałyście się, a ja z mężem na zakupkach byłam. Dostałam nowy, piękny, koralowy staniczek :D A raczej twór namioto-podobny hahaha

Zacznę więc od końca.
Falka, ja kiedyś miałam @ 7 do 10 dni. Im bardziej ustawiony cykl, tym krótsza @. Obecnie mam 4 dni, max 5. I wcale to nie oznacza cienkiego endo, bo ja mam grubsze niż kiedyś, a @ krótsza. Będąc w szpitalu ginekologicznym pani dr powiedziała, że fizjologicznie idealny okres trwa 3 dni według schematu obficie-skąpo-skąpo. Że zdrowa macica oczyszcza się w ciągu 72 godzin. Ale zaznaczyła, że to się spotyka wybitnie rzadko.

Tynka, może i miałaś przechlapane, ale każdy na pewno pamiętał i pamięta datę Twoich urodzin. A to duży plus wg mnie. Bo o moich urodzinach i imieninach nikt nigdy nie pamięta.

Ja nie wyobrażam nsobie mieszkania z rodzicami. My musimy mieszkać sami. Żadnych osób trzecich. Tylko ja, mąż i dziecko (które dopiero będzie :D). Teściową mam straszną. Ale to temat na całą książkę.

Lusia, 1.5 roku to nie dużo. Szybki minie. A potem zrobicie co zechcecie. Na pewno bym nie ładowała pieniędzy w cudzy dom. Więc lepiej poczekać nanl własny, nawet jeśli miałby być ciasny :)

Karola, jak Wy to robicie, że się dogadujecie w tyle osób? Ja bym oszalała... Ale ja byłam już w dzieciństwie aż nadto samodzielna.

I dziewczyny, operacje to pikuś... Przeszłam o wiele grosze rzeczy. Tylko, że operacje mają wpływ na płodność. Zrosty po ostatniej najprwdopodobniej zatkaly mi jajowody - tak twiedzi mój gin. Hsg to zweryfikuje.

panakotka to ja mam przechalapane bo jestem z 29 lutego

Lusia, tyle żeście wyprodukowały postów, że łatwo się pogubić :) Jak pomyliłam nicki to przepraszam. Najważniejsze, że wiadomo o kogo chodzi :)

reklama