reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania i wsparcie po ciazy biochemicznej

Ja polecam skonsultowac sie z innym lekarzem.. Juz nie raz znalam historie ze jeden lekarz kazal in vitro, nie dawal szans na ciaze a inny mowil ze na pewno da sie cos z tym zrobic. Proponuje podpytac 2 albo 3 nawet poczytac opinie itp. Ja dzis bylam u innego i w sumie zupelnie inna opinia. Mowi ze to bardzo wczesnie kilka dni po terminie miesiaczki a mialam nieregularne a pecherzyk ktory znalazl tamten facet mial 22mm i niemozliwe zeby to byla ta ciaza pozamaciczna. Nie wyklucza pozamacicznej ale on juz nie widzi tego pecherzyka w jajowodzie ktory niby byl 3 dni temu i wg niego to cialko zolte bo niemozliwe zeby ciaza 2 dni po terminie miesiaczki miala 22mm niezaleznie czy pozamaciczna czy zwykla... I ze nawet jesli okaze sie cos zlego to wg niego to na pewno nie ten pecherzyk ktory widzial tamten lekarz..

reklama
Bardzo dobrze, że byłaś u innego lekarza, mam wrażenie, że zawsze należy zasięgnąć innej opinii. Jakie następne kroki?

Linka, ale miesiączki dalej nie dostałaś? I robiłaś betę ponownie?
No uzgodniłam z Moim że pojdzie na konsultacje do androloga z tymi wynikami (najlepsze nie są, trochę je przestudiowałam i nie wyglądają najlepiej:/). Niech oceni czy da się jakoś poprawić wyniki... . A równolegle poszukam innego lekarza do konsultacji "naszych szans", tylko znaleźć kogoś sensownego jest najtrudniej..

Dzisiaj powtorzylam bo dostalam sie do labo ale wyniki pewnie wieczorem... Miesiaczki nie dostalam dlatego nadal sie obawiam pozamacicznej, objawow zadnych....

Beta prawie 1300, ide jutro wieczorem do tego pierwszego gina zeby zobaczyl czy jest ten pecherzyk w jajowodzie ktory zobaczyl. Okropnie sie boje, mowili tez cosno pusttch jajach plodowych itp. Dalej objawow zadnych....

Ja jakoś bardziej ufam temu drugiemu, bo faktycznie 22mm na tak wczesna ciąże to chyba nierealne.. Linka objawami się nie sugeruj, pewnie 90% kobiet takowych nie ma na początku. Ja coś czuję że Ty po prostu jesteś w ciąży.. Trzymam kciuki za Ciebie, cudownie by było jakby Ci się udalo😊

reklama
Kochana dziekuje ale naczytalam sie juz ze przy pozamacicznej tez przyrasta moze nie w kazdym przypadku, ale w wielu rosnie normalnie. U dziewczyn dochodzilo i do 10tys albo wiecej. W kazdym badz razie w macicy tez w pon pecherzyka nie bylo a lekarz mi mowil ze ciaze tak naprawde da sie potwierdzic 7 tydz mlze 8 jak juz serce bije bo do tego czasu nawet jak bedzie pecherzyl moze sie pustym jajem okazac.. Ide jutro jeszcze do lekarza zobaczymy jak bedzie.