reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania i wsparcie po ciazy biochemicznej

Powodzenia :D ja niestety nawet na @ musze czekac jeszcze z 5 dni o ile sie nie przesunie... Od owulacji ogolnie powinno byc 14-15 dni do okresu?
Ja sie zapisalam na 5 listopada do lekarza ktory wlasnie sie specjalizuje w leczeniu nieplodnosci, moze mi powie cos madrego, ale liczy sobie 200zl za 15 minut z usg :/ no raz sprobuje moze da mi skierowanie na badania i sie czegos dowiem.

reklama
A jak w ogóle Wasi patrnerzy/mężowie się w tych staraniach odnajdują?
Mój jest bardzo zaangażowany, razem śledzimy mój cykl, testy owulacyjne, razem byliśmy u mojego lekarza. Dopiero trzeci cykl starań, a on już się martwi, że to z nim jest coś nie tak i już chciał iść na badania, ale mój lekarz go powstrzymał na szczęście :) Pracę też sobie tak ustawia, żeby w płodne dni być przy mnie. Chociaż niedużo pije, zrezygnował z alkoholu całkowicie, bierze suplementy. Mam nadzieję, że jego podejście i troska się nie zmienią, jak już dziecko się pojawi :)
A u mnie dziś owulacja, trzymajcie kciuki za wyniki staranek!:)

Ja sobie zamowilam wlasnie inozytol, podobno tez pomaga przy staraniach a dodatkowo dziala delikatnie przeciwdepresyjnie co mi sie przyda bo przez te niepowodzenia i dodatkowy stres w pracy ostatnio krucho z moim nastrojem 🤣

Mój jest bardzo zaangażowany, razem śledzimy mój cykl, testy owulacyjne, razem byliśmy u mojego lekarza. Dopiero trzeci cykl starań, a on już się martwi, że to z nim jest coś nie tak i już chciał iść na badania, ale mój lekarz go powstrzymał na szczęście :) Pracę też sobie tak ustawia, żeby w płodne dni być przy mnie. Chociaż niedużo pije, zrezygnował z alkoholu całkowicie, bierze suplementy. Mam nadzieję, że jego podejście i troska się nie zmienią, jak już dziecko się pojawi :)
A u mnie dziś owulacja, trzymajcie kciuki za wyniki staranek!:)
Wow.. super , z takim wsparciem to cos pieknego. u mnie nieco gorzej z tym... niby chce , ale malo zaangazowania. Czasem sie zastanawiam.. czy moze wlasnie dlatego nie zachodze, moze tak wlasnie mialo i ma byc..

To dzień po mnie, czyli w podobnym czasie będziemy pewnie analizować "czy się udało" :) głowa do góry, ja po dwóch dniach depresji już w lepszej formie jestem😉
Ja dostalam wczoraj po 22 wiec wychodzi ten sam dzien 🤣🤣 moje cykle ostatnio to 25 dni. Takze juz niebawem bedziemy razem sie nakrecac haha 😘

To u mnie dłużej, ja raczej 30-34 dni, zobaczymy jak z owulacja w tym miesiącu, bo raz na czas trafia mi się cykl bezowulacyjny. No i międzyczasie idę do magika od niepłodności 😀

Naomi to przede wszystkim bawcie się dobrze😀 podobno porzedny orgazm wspomaga zaplodnienie😉
My marzymy o synku, więc wielkie O było, a jakże :D Poza tym seks bez zabezpieczenia jest o niebo lepszy!
Nam lekarz zalecił taki suplement, w składzie też jest inozytol :) Jeszcze nie kupiłam, ale jeśli teraz się nie powiedzie, to kupię bo skład bogaty. Teraz od 1dc brałam wiesiołka i chociaż nigdy nie miałam problemów z nawilżeniem, to teraz widziałam sporą różnicę w ilości śluzu.

reklama
LU36 pamietasz moze jakie badania genetyczne mialas zlecone po tych poronieniach? Chyba tez bede musiala je zrobic, czy ktos Ci je zlecil, jakis lekarz?