Gwiazdka94
Fanka BB :)
@Linka1290 zastanawialam sie ostatnio co u Ciebie? [emoji9]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, zyje, caly czas sie stresuje mega tym ze wyjda jakies wady. Bylam na polowkowych wyszlo wtedy tylko ze miedniczki nerkowe sa lekko poszerzone, no i ze troche mniej wod plodowych ale w granicy normy. Ogolnie martwilam sie bo maly w pewnym momencie byl mniejszy kilka dni niz wiek ciazy, wczoraj juz wyszly te pomiary bardziej zblizone, jednak brzuch mam dosc nisko jak na 25 tydzien, ruchy bardzo delikatne poczulam dopiero w 22tyg i teraz juz raczej czuje ale nie jakos bardzo mocno.@Linka1290 zastanawialam sie ostatnio co u Ciebie? [emoji9]
Hej, zyje, caly czas sie stresuje mega tym ze wyjda jakies wady. Bylam na polowkowych wyszlo wtedy tylko ze miedniczki nerkowe sa lekko poszerzone, no i ze troche mniej wod plodowych ale w granicy normy. Ogolnie martwilam sie bo maly w pewnym momencie byl mniejszy kilka dni niz wiek ciazy, wczoraj juz wyszly te pomiary bardziej zblizone, jednak brzuch mam dosc nisko jak na 25 tydzien, ruchy bardzo delikatne poczulam dopiero w 22tyg i teraz juz raczej czuje ale nie jakos bardzo mocno.
Ostatnio przeczytalam historie dziewczyny na tym forum, co wlasnie miala wiekszy pecherzyk zoltkowy, na pocz ciazy sie przejela, pozniej zapomniala, ale w badaniach wyszlo wszystko ok a dziecko urodzilo sie z hlhs hipoplazja lewej komory serca i zmarlo bo to wada krytyczna troche sie tym zdolowalam ze u mnie tez moze byc cos, czego nie zobaczyli na usg, niby lekarka mowila mi ze taka wada powinna wyjsc w badaniu polowkowym ale ja jednak troche sie schizuje bo u niektorych nie wychodza te wady, nie wiem sama czy niektorzy lekarze tak na odwal sie robia te usg czy co Usg robie praktycznie co 2 tyg, wydaje niepotrzebnie moze tyle pieniedzy ale tak sie martwie
Hej, a jakies jeszcze badania robiliscie? Cos da sie zrobic z nasieniem zeby parametry sie polepszyly? Mam nadzieje ze jednak niedlugo Wam sie udaLata mnie tu nie było!
Odzywam się, ze dalej bez ciąży mamy słabe parametry nasienia...
Ze mną jest wszystko ok, ostatnio tylko tsh lekko skoczyło ale większa dawka letrox obniżyła je.Hej, a jakies jeszcze badania robiliscie? Cos da sie zrobic z nasieniem zeby parametry sie polepszyly? Mam nadzieje ze jednak niedlugo Wam sie uda
Mam nadzieje ze uda sie Wam poprawic jakosc nasienia i ze wszystko bedzie ok, podobno nowe jest produkowane co okolo 3 msc. U mnie to od poczatku same stresy w tej ciazy, takze na razie nie dziekuje bo nie wiem jak bedzie, mam nadzieje jednak caly czas ze mimo wszystko skonczy sie dobrze.Ze mną jest wszystko ok, ostatnio tylko tsh lekko skoczyło ale większa dawka letrox obniżyła je.
Partner jest zapisany jeszcze na usg moszny, żeby wykluczyć ew żylaki. Zmieniono mu suple na fertilman, dodatkowo orzechy brazylijskie, większa ilosc warzyw w diecie, wykluczenie alkoholu.
Czas pokaże, na razie sypie się i od września cisza w temacie ciąży.
A Tobie bardzo gratuluje, bo widzę ze maluch w brzuszku
Trzymam kciuki!!!Mam nadzieje ze uda sie Wam poprawic jakosc nasienia i ze wszystko bedzie ok, podobno nowe jest produkowane co okolo 3 msc. U mnie to od poczatku same stresy w tej ciazy, takze na razie nie dziekuje bo nie wiem jak bedzie, mam nadzieje jednak caly czas ze mimo wszystko skonczy sie dobrze.