grope_
Fanka BB :)
A planujesz mm czy kpi?A co do.kp. To zdecydowalam tk, ze noworodek od poczatku bedzoe na butli, a mlodego na razie nie odstawiam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A planujesz mm czy kpi?A co do.kp. To zdecydowalam tk, ze noworodek od poczatku bedzoe na butli, a mlodego na razie nie odstawiam.
Planuje ogolnr mm, ale chce yez spróbować szczescia z laktatorem.A planujesz mm czy kpi?
Hej. Tak. Po córce szybko dostałam okres.po dwoch miesięcach po poodzie, zwiastunem byl duzy bol jajnikow no i migrenka wrocila. Z synem dostalam okres jak mial 9 miesięcy. Ale tutaj brzuch i migrena dopadly mnie juz duzo wczesniej i okres chyb takie podchody robił nastepne dwa cykle mega dlugie i chyba bezowulacyjne. Zaszlam w trzecim z córką 5 miesiecy po porodzie. Oboje dzieci były kp. PowodzeniaCześć. Czy podczas karmienia piersią dostałyście okres, zanim zaczęłyście starania? Jestem 9mcy po porodzie i jak na razie nie miesiączkuję. Mała sporo je, zarówno w dzień jak i w nocy. Czy przed pierwszą miesiączka po porodzie miałyście jakieś "zwiastuny", czy okres Was zaskoczył?
ja dostałam 11 miesięcy po porodzie. Potem 2,5 mies. przerwy i wrócił dość regularnie. Zero zwiastunów.Cześć. Czy podczas karmienia piersią dostałyście okres, zanim zaczęłyście starania? Jestem 9mcy po porodzie i jak na razie nie miesiączkuję. Mała sporo je, zarówno w dzień jak i w nocy. Czy przed pierwszą miesiączka po porodzie miałyście jakieś "zwiastuny", czy okres Was zaskoczył?
Wlasnie. Ja po oierwszym porodzie miałam dosc regularne od razuja dostałam 11 miesięcy po porodzie. Potem 2,5 mies. przerwy i wrócił dość regularnie. Zero zwiastunów.
Hej! Ja w sumie na razie średnio czuję się jak w ciąży, czasem mnie zemdli, czasem czuję się bardziej osłabiona czy nie mam na nic ochoty do jedzenia, ale bez jakiś konkretnych objawów, że szczerze momentami myślę, że coś jest nie tak. We wtorek mam pierwszą wizytę, więc dam znać co i jak. Teraz byliśmy na tygodniowych wakacjach z Mlodym, jutro wracamy dlatego się nie odzywałam . Jeżeli chodzi o płeć, chciałabym parkę, więc chciałabym żeby teraz była dziewczynka, ale z chłopca też się ucieszę. Młody daje popalić, ale z wszystkiego wyrosną na razie dalej kp, zobaczymy jak to pójdzie. Kurcze to ładnie wymioty Cię wymęczyły, dostałaś jakieś leki w szpitalu, jest lepiej?@malinowelove @grope_ co u Was? Grope znasz płeć? Ja na ostatnim usg sie zmartwilam bo dziecko jeden dzien mniejsze ni osatnio ja dalej kp, masakra odstawienie. Jestem zła, ze moj syn to taki mały, uparty cycoholik. Strasznie bym chciala dziewczynke, szczerze nie chce drugiego chłopca mdłości i wymioty męczą mnie tak bardzo juz nawet byla w szpitalu tego powodu mam nadzieję, że u Was ok.
Hej, ja w sumie nie wiem kiedy prawilnie dostałabym okres, bo od razu po połogu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, po odstawieniu dostałam okres po miesiącu i potem miałam cykle 28-34dniowe. Udało nam się zajść w 5cs. Jeżeli nie masz okresu, to warto iść do ginekologa, powiedzieć że chcecie zacząć starania, oceni czy jest szansa na owulacje w danym cyklu itp.Cześć. Czy podczas karmienia piersią dostałyście okres, zanim zaczęłyście starania? Jestem 9mcy po porodzie i jak na razie nie miesiączkuję. Mała sporo je, zarówno w dzień jak i w nocy. Czy przed pierwszą miesiączka po porodzie miałyście jakieś "zwiastuny", czy okres Was zaskoczył?
Hej, ja w sumie nie wiem kiedy prawilnie dostałabym okres, bo od razu po połogu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, po odstawieniu dostałam okres po miesiącu i potem miałam cykle 28-34dniowe. Udało nam się zajść w 5cs. Jeżeli nie masz okresu, to warto iść do ginekologa, powiedzieć że chcecie zacząć starania, oceni czy jest szansa na owulacje w danym cyklu itp.
na pewno komuś się udało, ale generalnie łatwiej chyba się wstrzelić jak ten cykl już powróci.Ja już znam smak rozpaczliwych starań o dziecko. Teraz podchodzę do tego bardzo "naturalnie". Uda sie lub sie nie uda. Także lekarzy omijam szerokim łukiem najdłużej jak to możliwe. Zresztą, mam ograniczone zaufanie do usg. Czekam spokojnie na pierwszą miesiączkę i rozkręcenie cyklu.
Jestem po prostu ciekawa czy komuś udało się zajść przed powrotem regularnego cyklu. W szerokopojetym internecie doczytałam jedynie, że karmiąc piersią szanse na ciążę przed powrotem miesiączkowania są rzedu 2-3%