reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania dla mam i kp

Chciałam mimo wszystko dojść do siebie, nie wiem jak zniosę połóg i też jakoś wyglądać 🤣itd. Muszę brać różne rzeczy pod uwagę. Może wrócę do starań za rok, zobaczę. Może jednak pojawiły się jakieś przyczyny po porodzie, że nie mogę zajsc.. Będziemy za rok szukać przyczyn, robić może jakieś badania itd. Muszę przemyśleć temat pracy, bo też nie wyobrażam sobie zostać bez swojej kasy. Więc zobaczymy.
A kiedy planujecie ślub?
No tak, dla facetów takie sytuacje potrafią być szokujące 😅
Ja chciałam jak się uda grudzień lub luty, ale jakbym miała rodzic w marcu to lepiej w grudniu🙈 może w ciągu roku odstawisz małego i owulacja wróci, jeżeli jej nie ma. No i w razie czego to badania porobisz ;) może wystarczy TSH zmienić albo poziom prolaktyny. Albo się uda w przyszłym miesiącu 😁 to za miesiąc nasz wątek w razie czego umrze😅

reklama
Ja chciałam jak się uda grudzień lub luty, ale jakbym miała rodzic w marcu to lepiej w grudniu🙈 może w ciągu roku odstawisz małego i owulacja wróci, jeżeli jej nie ma. No i w razie czego to badania porobisz ;) może wystarczy TSH zmienić albo poziom prolaktyny. Albo się uda w przyszłym miesiącu 😁 to za miesiąc nasz wątek w razie czego umrze😅
Haha wątpię, żeby się miało udać, przy takiej częstotliwości seksu się nie udało, to coś musi nie grać.. No trudno. Ten rok wgl mi w wielu aspektach nie sprzyja, mam wrażenie że ciągle coś się sypie 🤷‍♀️ chociaż akurat by było tak że każdej aktywnej tutaj po kolei po miesiącu się udało 😃
No też mi się wydaje, że bezpieczniej ten grudzień i też lepiej się będziesz pewnie czuła niż potem w lutym, gdzie różnie już może być przed porodem 😃

Hej,.co tam u Ciebie? @malinowelove . Ja dzisiaj pierwszy 🤮, poza tym sił.na nic nie mam🙈
O kurcze, to pewnie Ci ciężko przy dzieciakach.. Oby długo nie męczyło..
U mnie, hmm nie zabezpieczamy się ten ostatni miesiąc, ale już bez jakiejś spiny na starania. Czuję, że jest jakaś przyczyna tego, że się nie udało do tej pory, więc jak się nie udało od marca, to teraz też wątpię, że się uda. W sierpniu pójdę do gin po anty. W sumie w weekend kolejni przyjaciele oznajmili, że w kwietniu biorą ślub, no ale tu nie będziemy swiadkami, więc jakbym jednak była w ciąży to trudno, myślę że zrozumieją.
Poza tym myślę nad zmianą pracy, wysyłam aplikacje, jak znajdę coś rozsądnego to Młody pójdzie do żłobka, który też muszę wtedy ogarnąć i do starań może wrócę za rok, albo wcale, kto wie 🤷‍♀️.

O kurcze, to pewnie Ci ciężko przy dzieciakach.. Oby długo nie męczyło..
U mnie, hmm nie zabezpieczamy się ten ostatni miesiąc, ale już bez jakiejś spiny na starania. Czuję, że jest jakaś przyczyna tego, że się nie udało do tej pory, więc jak się nie udało od marca, to teraz też wątpię, że się uda. W sierpniu pójdę do gin po anty. W sumie w weekend kolejni przyjaciele oznajmili, że w kwietniu biorą ślub, no ale tu nie będziemy swiadkami, więc jakbym jednak była w ciąży to trudno, myślę że zrozumieją.
Poza tym myślę nad zmianą pracy, wysyłam aplikacje, jak znajdę coś rozsądnego to Młody pójdzie do żłobka, który też muszę wtedy ogarnąć i do starań może wrócę za rok, albo wcale, kto wie 🤷‍♀️.
To jeszcze miesiąc popiszemy sobie 😊 no życzę aby jednak w sierpniu się udało😊

reklama
Do góry