PaulinaS98
Zaciekawiona BB
Dziewczyny czy w 10 , 11 dniu cyklu jest duża szansa na zajście w ciążę ? Owulacja była 15 DC. A jak było u was ? Udało wam się zajść w ciążę uprawiając stosunek przed owulacja ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
była *Jak buła potwierdzona owulacja?
Cześć, zacznę od kluczowej sprawy że 3 lata temu miałam założona wkładkę niehormonalna. Rok temu lekarz stwierdził że wkładka się osunęła i może już nie działać. Mam w planie ja wyciągnąć całkiem bo chcemy powiększyć rodzinę. Odkąd się osunęła zdarzyło się że okres się opóźnił. Zamiast 31 dni był po 33 lub 36 dniach. Tym razem okres miałam 7 stycznia. Ogarniam kiedy mniej więcej mam owulację. I dwukrotnie się nie pomyliłam bo dwójkę dzieci mam. Zresztą odkąd pojawiła się pierwsza miesiączka mój organizm daje mi znać o dniach płodnych. Oczywiście z partnerem nie próżnujemy okresu po dziś dzień nie ma. Objawy mam typowe i dla wczesnej ciąży i dla okresu. Test robiony w dniu spodziewanej miesiączki po południu negatywny i robiony dziś po południu negatywny. Planuję iść jutro na betę ale może z waszego doświadczenia czy jest jakaś szansa że pomimo negatywnych testów okres nie przyszedł a była ciąża?
Dziewczyny czy w 10 , 11 dniu cyklu jest duża szansa na zajście w ciążę ? Owulacja była 15 DC. A jak było u was ? Udało wam się zajść w ciążę uprawiając stosunek przed owulacja ?
U mnie w dniu spodziewanej miesiączki test był negatywny zrobiłam kolejny po tygodniu i pozytyw. Dziś 23 tydzień. U mojej siostry w ogóle nie wychodziły testy ciążowe pomimo ciąży i to w dwóch ciążach,ale to raczej sporadyczne przypadki.Cześć, zacznę od kluczowej sprawy że 3 lata temu miałam założona wkładkę niehormonalna. Rok temu lekarz stwierdził że wkładka się osunęła i może już nie działać. Mam w planie ja wyciągnąć całkiem bo chcemy powiększyć rodzinę. Odkąd się osunęła zdarzyło się że okres się opóźnił. Zamiast 31 dni był po 33 lub 36 dniach. Tym razem okres miałam 7 stycznia. Ogarniam kiedy mniej więcej mam owulację. I dwukrotnie się nie pomyliłam bo dwójkę dzieci mam. Zresztą odkąd pojawiła się pierwsza miesiączka mój organizm daje mi znać o dniach płodnych. Oczywiście z partnerem nie próżnujemy okresu po dziś dzień nie ma. Objawy mam typowe i dla wczesnej ciąży i dla okresu. Test robiony w dniu spodziewanej miesiączki po południu negatywny i robiony dziś po południu negatywny. Planuję iść jutro na betę ale może z waszego doświadczenia czy jest jakaś szansa że pomimo negatywnych testów okres nie przyszedł a była ciąża?
Planujemy powiększenie rodziny, nie jest to tak że usilnie się staramy. Ale zdajemy sobie sprawę że stosunki przerywane czy inne nie są metoda antykoncepcji. A najzwyczajniej w świecie zabrakło mi czasu na umówienie prywatnej wizyty żeby ją usunąć. Wiem rok sporo czasu ale uciekł mi przez palce nie wiem kiedy, problemy choroby covid jeden za drugim i rok przeleciałCzy ja dobrze rozumiem, że starasz się o ciąże mając nadal założoną (źle, ale jednak) wkładkę wewnątrzmaciczną?