reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dla staran absolutnie zielone swiatlo. Wynik TSH idealny, w niskiej granicy normy. Jesli nie bierzesz lekow to tego wyniku niejedna Ci tu pozazdrosci. Gdy tylko zobaczysz dwie kreski na tescie to warto powtorzyc TSH, bo tarczyca zaczyna pracowac 'na dwoje, i moze zaczac szalec. Bardzo duzo dziewczyn w ciazy przyjmuje mala dawke leku i odstawia po porodzie, mimo ze wczesniej nie mialy problemow tarczycowych :)
To mnie pocieszyłas bo ja już czarne myśli miałam. Gdzieś doczytałam, że biegałaś po lekarzach i też leczyłas tarczyce? To rozumiem, że wiesz co mówisz:) dzięki pocieszyłas mnie

reklama
To mnie pocieszyłas bo ja już czarne myśli miałam. Gdzieś doczytałam, że biegałaś po lekarzach i też leczyłas tarczyce? To rozumiem, że wiesz co mówisz:) dzięki pocieszyłas mnie
Naprawde nie masz sie czym martwic. Dla swietego spokoju mozesz powtorzyc badania za dwa mce (szybciej o ile zajdziesz w ciaze), ale oznacz sobie dodatkowo anty-tpo i anty-tg.
Ja caly czas lecze :) juz od ponad 4 lat intensywnie. Wczesniej stracilam ponad rok bo w PL uznali moja niedoczynnosc za subkliniczna i samo sie mialo wszystko unormowac. Ja wtedy nie bylam w temacie wiec zaufalam lekarzowi. Rok pozniej nie bylo tak ciekawie... i tak to sie ciagnie.
Moje hormony nie sa tak laskawe wiec dlugo to trwa.

Naprawde nie masz sie czym martwic. Dla swietego spokoju mozesz powtorzyc badania za dwa mce (szybciej o ile zajdziesz w ciaze), ale oznacz sobie dodatkowo anty-tpo i anty-tg.
Ja caly czas lecze :) juz od ponad 4 lat intensywnie. Wczesniej stracilam ponad rok bo w PL uznali moja niedoczynnosc za subkliniczna i samo sie mialo wszystko unormowac. Ja wtedy nie bylam w temacie wiec zaufalam lekarzowi. Rok pozniej nie bylo tak ciekawie... i tak to sie ciagnie.
Moje hormony nie sa tak laskawe wiec dlugo to trwa.
Ja mam jakiegoś guzka na tarczycy w 2015 był mierzony ostatni raz biopsja też była i wszystko było ok. 16stego mam usg i spr co się z tym cholerstwem dzieje . Ostatnio mam tak, że przeszkadza mi coś w przełykaniu czuje taki dyskomfort i ucisk ale nie ból....

Ja mam jakiegoś guzka na tarczycy w 2015 był mierzony ostatni raz biopsja też była i wszystko było ok. 16stego mam usg i spr co się z tym cholerstwem dzieje . Ostatnio mam tak, że przeszkadza mi coś w przełykaniu czuje taki dyskomfort i ucisk ale nie ból....
Taki ucisk to może być nawet z nerwów nie koniecznie z tarczycy :)

Moze wezly chlonne albo migdal. Nie ma co panikowac na zapas [emoji4]
Gdyby cos sie dzialo niedobrego z tarczyca, nie mialabys dobrych wynikow.

reklama
Do góry