reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Nigdy wcześniej nie obserwowałam swojego organizmu pierwsze dziecko urodziłam mając 20 lat później parę zaqirowań w życiu rozwód, zmiana pracy i życia o 180 stopni nowy partner i dopiero gdy obudziłam się że to ostatni gwizdek na dziecko czyli w lipcu tego roku :D:D:Dzaczęłam obserwacje i już dwa razy byłam pewna że jestem w ciąży z objawów a jednak @ przychodziła Chociaż teraz tylko na jeden dzień i jeszcze mam nadzieję ;)

Nie. Sama chciałam żeby się zbadał. Pierwsza ciążę poronilam(uszkodzone plemniki też mogły być powodem) staramy się od kwietnia i nie wychodzi więc chciałam to sprawdzić. Dodatkowo mam jeszcze mutacje mthfr także nie jest z górki :)
A na czym polega ta mutacja? Bardzo przeszkadza w zajsciu w ciążę?
My się od listopada staramy, ale u nas niestety ciężka sprawa, bo mąż ciągle w delegacji i przyjeżdża tylko na tydzień. Jeszcze mam dużo pęcherzyków na jajnikach, ale lekarz narazie mówi, ze to nie PCOS. Okresy mam nawet regularne (+/-2 dni). Początkiem roku mialam tylko sytuację,że spóźnił się o 10 dni. No i lekarz stwierdził, ze mamy się postarac rok. Jak nie wyjdzie to wtedy szczegółowe badania. Ale my nawet pełnego cyklu nie mielismy :(

Nigdy wcześniej nie obserwowałam swojego organizmu pierwsze dziecko urodziłam mając 20 lat później parę zaqirowań w życiu rozwód, zmiana pracy i życia o 180 stopni nowy partner i dopiero gdy obudziłam się że to ostatni gwizdek na dziecko czyli w lipcu tego roku :D:D:Dzaczęłam obserwacje i już dwa razy byłam pewna że jestem w ciąży z objawów a jednak @ przychodziła Chociaż teraz tylko na jeden dzień i jeszcze mam nadzieję ;)
Nadzieję trzeba miec zawsze :) mimo wszystkiemu, co się w zyciu dzieje :)

Napisz mi wiek, od kiedy dokladnie sie starasz i o ktore dziecko[emoji5]

29 lat, u mnie długa historia bo jak miałam 23 lata zaczęłam się starać z mężem przez ponad trzy lata później niestety zmarł i niedoczekalismy się naszego szczęścia [emoji20] teraz życie na nowo dało mi szanse i od tamtego roku od sierpnia czyli 15 cykli starań.

29 lat, u mnie długa historia bo jak miałam 23 lata zaczęłam się starać z mężem przez ponad trzy lata później niestety zmarł i niedoczekalismy się naszego szczęścia [emoji20] teraz życie na nowo dało mi szanse i od tamtego roku od sierpnia czyli 15 cykli starań.
Bardzo mi przykro[emoji20]
Juz Cie dopisalam[emoji8]

reklama
Do góry