reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Jako nówka na forum od razu powiem, że 3mam kciuki za wszystkie staraczki! Bądźcie dzielne!

U mnie jutro kłucie i badanie hormo tarczycy, po południu USG tarczycy. Mam podejrzenie o Hashimoto, tylko wcześniejsze badania na tsh, ft3, ft4 wyszły niemalże w normie, ale za to przeciwciała w kosmos. Na razie moje ciało jakoś daje radę z tą przypadłością więc endokrynolog dał mi bardzo małą dawkę eurthyroxu. I tak pół roku już jadę.

Poza tym cykle po 44 dni. Idzie oszaleć. Od pół roku się staramy. W tym cyklu, w 18 dc mam zacząć stosować duphaston... jestem ciekawa co będzie.... Staram się nie stresować i myśleć pozytywnie... :)

reklama
34dc, @ brak.. test negatywny ;( nie wiem już co jest..
A bete masz zamiar robic ?
Jako nówka na forum od razu powiem, że 3mam kciuki za wszystkie staraczki! Bądźcie dzielne!

U mnie jutro kłucie i badanie hormo tarczycy, po południu USG tarczycy. Mam podejrzenie o Hashimoto, tylko wcześniejsze badania na tsh, ft3, ft4 wyszły niemalże w normie, ale za to przeciwciała w kosmos. Na razie moje ciało jakoś daje radę z tą przypadłością więc endokrynolog dał mi bardzo małą dawkę eurthyroxu. I tak pół roku już jadę.

Poza tym cykle po 44 dni. Idzie oszaleć. Od pół roku się staramy. W tym cyklu, w 18 dc mam zacząć stosować duphaston... jestem ciekawa co będzie.... Staram się nie stresować i myśleć pozytywnie... :)
Witaj [emoji4] kciuki za wyniki [emoji4]
Dlugie masz cykle [emoji52]
Wiesz kiedy masz owu ? [emoji848]za pewne późno skoro tak dlugie cykle masz [emoji848]

A bete masz zamiar robic ? Witaj [emoji4] kciuki za wyniki [emoji4]
Wiesz kiedy masz owu ? [emoji848]za pewne późno skoro tak dlugie cykle masz [emoji848]

Nie wiem sama, boje się kolejnego rozczarowania. Skoro w 34dc testy te czulsze nic nie wykrywają to nie sądze aby beta coś wniosła.. ;c

Witaj [emoji4] kciuki za wyniki [emoji4]

Na tą chwilę nie było namierzania owu w dokładnych dniach, szczególnie, że raz mam 42 dni, raz 50... Gin zalecił mi 2 cykle z Duphastonem, a później zobaczymy co dalej jeżeli nie będzie efektu.

Widzę się z nim za 2 tyg więc będę miała dokładniejsze info.

Na tą chwilę nie było namierzania owu w dokładnych dniach, szczególnie, że raz mam 42 dni, raz 50... Gin zalecił mi 2 cykle z Duphastonem, a później zobaczymy co dalej jeżeli nie będzie efektu.

Widzę się z nim za 2 tyg więc będę miała dokładniejsze info.
Ahha czyli gin dal ci dupka pewnie na uregulowania cykli [emoji57]
Bo tak wlasnie mi sie wydalo ze skoro masz tak dlugie cykle to pewnie masz bardzo pozno owu no a wtedy wziecie dupka przed owu moze ją zablokowac [emoji57]

34dc, @ brak.. test negatywny ;( nie wiem już co jest..

Kurcze, faktycznie długo.. Życzę cierpliwości :)

Witam i pozdrawiam!
Współczuję takich długich cykli, przy staraniach to niefajnie za to okres rzadziej ;)

Ahha czyli gin dal ci dupka pewnie na uregulowania cykli [emoji57]
Bo tak wlasnie mi sie wydalo ze skoro masz tak dlugie cykle to pewnie masz bardzo pozno owu no a wtedy wziecie dupka przed owu moze ją zablokowac [emoji57]
Dlatego też gin powiedział, że mam brać dość późno bo w 18 dc. Większość osób, które pisały o swoim dawkowaniu miały od 16dc... Objawy owu mam, bóle w podbrzuszu, zmiana śluzu...

Stresu mam jeszcze sporo, ale pod koniec września nieco życie się uspokoi, mam nadzieje że będę mogła bardziej skupić się na sobie.

reklama

Oj aż mi się przypomniało jak moje cykle były takie dluuuugie... 45 dni najdłuższy... tylko, że wtedy byłam bez owulacji. :/
A Ty masz potwierdzona owulacje monitoringiem ? Jeśli nie to ja bym to sprawdziła

Do góry