reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Hej dziewczyny ☺️ ja jestem dziwna, bo jeszcze w ciąży marzę o następnej. Chciałabym mieć min 3 dzieci ☺️ bardzo długo nie.moglam zajść w ciążę, ale w końcu niespodzianka przyszła w postaci dwóch kresek i ma już 13 miesięcy. Teraz jestem w 9 miesiącu, ale już marzę o Jeszcze jednym dzidziusiu, z tym że bardzo chciałabym dziewczynke albo bliźniaki 😁 Wiem, najpierw muszę urodzić, ale zostawię już teraz komentarz, chwilę będę musiała odczekać i może może się uda mi się szybko.wrocic do tematu😁 trzymam kciuki za Was i do usłyszenia za jakiś czas😉
To obie jestesmy dziwne. Ja urodzilam drugie (chcielismy miec dwoje) wrocilam po porodzie do domu i oznajmiłam mężowi, ze chce jeszcze jedno i bez dyskusji 🤣😂

reklama
Czesc dziewczyny,
Mam już 11miesiecznego synka,którego karmiłam kp. Teraz jest różnie czasem dostaje raz czasem wgl. Od początku staramy się z mężem o rodzeństwo, niestety bez rezultatów. W tym msc dostałam pierwszy raz @. Za msc muszę wrócić muszę do pracy a obawiam się że mimo starań nie uda mi się zajść w ciążę.mam 26lat. Jest mi smutno bo kuzynka która się nie starała,karmi dużo udało jej się zająć. Czy macie jakieś sposoby ?

Czesc dziewczyny,
Mam już 11miesiecznego synka,którego karmiłam kp. Teraz jest różnie czasem dostaje raz czasem wgl. Od początku staramy się z mężem o rodzeństwo, niestety bez rezultatów. W tym msc dostałam pierwszy raz @. Za msc muszę wrócić muszę do pracy a obawiam się że mimo starań nie uda mi się zajść w ciążę.mam 26lat. Jest mi smutno bo kuzynka która się nie starała,karmi dużo udało jej się zająć. Czy macie jakieś sposoby ?

Myślę, że skoro dopiero wrócił Ci okres, a więc jako taki cykl to właściwie tak jakbyś dopiero zaczynała. Każdej kobiecie po porodzie @ wraca w różnym czasie, nawet po każdej ciąży inaczej. Jeżeli niedawno miałaś pierwszy @ to ok. 2 tygodnie wcześniej miałaś pierwszą owulacje. Karmisz już długo, ilość karmień się zmniejszyła, więc podejrzewam, że nie będziesz miała problemu z zajściem w ciążę. Ja w drugą ciążę zaszłam w 4 cs, a syna rok i 9 miesięcy jeszcze raz dziennie karmiłam, czasami dwa. 😀

Myślę, że skoro dopiero wrócił Ci okres, a więc jako taki cykl to właściwie tak jakbyś dopiero zaczynała. Każdej kobiecie po porodzie @ wraca w różnym czasie, nawet po każdej ciąży inaczej. Jeżeli niedawno miałaś pierwszy @ to ok. 2 tygodnie wcześniej miałaś pierwszą owulacje. Karmisz już długo, ilość karmień się zmniejszyła, więc podejrzewam, że nie będziesz miała problemu z zajściem w ciążę. Ja w drugą ciążę zaszłam w 4 cs, a syna rok i 9 miesięcy jeszcze raz dziennie karmiłam, czasami dwa. 😀
Być może nie będzie problemu, jednak czytałam że pierwsze @ po porodzie są różne więc całe może łatwo nie być. Przepraszam za głupiae pytanie ale proszę o wyjaśnienie skrótu 'cs'' bo nie mwiem czy poprawnie rozszyfrował.

Witajcie staraczki. Staramy się z mężem o drugiego dzidziusia ponad 1.5 roku. Z pierwszym nie było wgl problemów . Co miesiąc testowanie i jedna kreska. Postanowiłam więcej nie test
20210411_182656.jpg
ować.Dzisiaj jestem 4 dni przed @ , a że został mi ostatni test ciążowy to sobie go zrobiłam. Możecie go ocenić? Czy widzicie 2 kreskę?

Załączniki

• 20210411_182121.jpg
    20210411_182121.jpg
    148,9 KB · Wyświetleń: 70
Witajcie staraczki. Staramy się z mężem o drugiego dzidziusia ponad 1.5 roku. Z pierwszym nie było wgl problemów . Co miesiąc testowanie i jedna kreska. Postanowiłam więcej nie testZobacz załącznik 1258757ować.Dzisiaj jestem 4 dni przed @ , a że został mi ostatni test ciążowy to sobie go zrobiłam. Możecie go ocenić? Czy widzicie 2 kreskę?
Noooo jest kreseczka!!! 😍 Ja widzę!!!!

@Aaa_95 cs- cykl starań :*

Witajcie staraczki. Staramy się z mężem o drugiego dzidziusia ponad 1.5 roku. Z pierwszym nie było wgl problemów . Co miesiąc testowanie i jedna kreska. Postanowiłam więcej nie testZobacz załącznik 1258757ować.Dzisiaj jestem 4 dni przed @ , a że został mi ostatni test ciążowy to sobie go zrobiłam. Możecie go ocenić? Czy widzicie 2 kreskę?
kurde! Krecha jest! Gratki ❤️ ja mam zamiar testować jutro. No zobaczymy czy coś wyjdzie. Raczej nie, ale coś tam z tylu głowy świta, bo jestem taka nerwowa, że ostatnio tak miałam w ciąży z pierworodnym ;)

kurde! Krecha jest! Gratki ❤️ ja mam zamiar testować jutro. No zobaczymy czy coś wyjdzie. Raczej nie, ale coś tam z tylu głowy świta, bo jestem taka nerwowa, że ostatnio tak miałam w ciąży z pierworodnym ;)
No ja dokładnie tak samo... chodzę od kilku dni taka nerwowa i zmęczona. Ale w sumie nawet nie pomyślałam że to ciąża . Jutro dla pewności kupię jeszcze test w aptece . Trzymam kciuki ✊🤞

Być może nie będzie problemu, jednak czytałam że pierwsze @ po porodzie są różne więc całe może łatwo nie być. Przepraszam za głupiae pytanie ale proszę o wyjaśnienie skrótu 'cs'' bo nie mwiem czy poprawnie rozszyfrował.

CS to cykl starań. Na początku na pewno cykle się regulują, ale to i tak nie potrwa raczej długo. Dopóki nie ma jakiś przyczyn niepłodności to nie ma powodu do stresu, bo nim się obejrzysz, a już będziesz w ciąży. Trzeba na spokojnie do tego podejść.😀

reklama

Gratuluję i życzę nudnej, zdrowej ciąży. 👍😀

Do góry