reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Beta 97, dziewczyny trzymajcie kciuki. Nie spodziewalam sie ze wzrosnie. W 48 godz z poziomu 40 na 97. W zadnej biochemicznej tak daleko nie doszlam...
No elegancko dwa razy wzrosla! Rewelacja ,ja jestem dobrej mysli. Jestes w ciazy. Wiec teraz zasuwasz do lekarza i przestawiasz sie na tryb jestem w ciazy i co by sie nie dzialo to urodzisz i koniec! A ja niebawem do Ciebie dołączam 😁😁😁

reklama
T
O masz! No lipka. Ktory cykl zaczynasz?
Teoretycznie drugi starań, ale we wrześniu minie 4 lata odkąd błagam swoją płodność, żeby wróciła. Do października cykle bezowulacyjne. Teraz coś tam z endometrium nie tak. W poniedziałek idę na Sono-Hsg i zobaczymy, czy w ogóle szanse będą.

Kurde i hormonalnie masz wszystkook??

Tylko chwilowe były wahania, a tak to wszystko ok. Podobno cukrzyce tak napsocily, chociaż mam bardzo dużo chorób autoimmunologicznych, agresywnych jak diabli, więc nie do końca wiadomo.
W ciągu roku zrzuciłam wagę do niedowagi, zaczęłam ostro uprawiać sport, wyrównałam glikemie i owulacje same wróciły, więc coś w tym może być, bo wcześniej żadna stymulacja nie przynosiła skutku.

Tylko chwilowe były wahania, a tak to wszystko ok. Podobno cukrzyce tak napsocily, chociaż mam bardzo dużo chorób autoimmunologicznych, agresywnych jak diabli, więc nie do końca wiadomo.
W ciągu roku zrzuciłam wagę do niedowagi, zaczęłam ostro uprawiać sport, wyrównałam glikemie i owulacje same wróciły, więc coś w tym może być, bo wcześniej żadna stymulacja nie przynosiła skutku.
O matko jak ja bym chciała bym tak stracic wage szybko. Ja zas zaczelam sie diagnozowac szerzej jak w pół roku spuchlam ponad 30 kg.okazalo sie ze dopadla mnie hiperprolaktynemia, bardzo agresywnie. I po szergu badań nie znaleziono genezy tych zaburzen. Stres! Diagnoza hiperpolaktynemia spowodowana bardzo wysokim poziomem stresu. No ale jak ustawiola mi dr leki i wzielam sie za robote to szybko poszlo ponad 25 kg w dol. I udalo mi sie zajsc. Ciaze z pomoca clo. Przytylam w niej 17kg po porodzie zostalo 11, no wstyd jak cholera, bo z pierwszym tylko 8 i po porodzie jwszcze bylo kilo mniej, ale juz zrzucilam sobie to co przybralam. Jednak narazie mam jaka bariere wagowa korej nie mogę przeskoczyc. Pilnuje zeby jie rosla. I tle..

Ale tobjakie jezcze masz te chooby.. matko ale Cie organizm nie oszczedza!

reklama
Witam się i ja 😀 jestem mamą dwójki wspaniałych dzieci, od jakiegoś czasu siedzi we mnie pragnienie posiadania jeszcze jednego dziecka, w sumie zawsze z mężem chcieliśmy mieć troje lub czworo dzieci, ale boje się jak sobie poradzimy, czy wszystko z ciąża będzie ok ( dwie poprzednie zakończone przedwcześnie). Dzieci maja 6,5 i prawie 5 lat także są już w miarę odchowane i samodzielne, a teraz znowu taki maluszek na pokladzie, na razie same wątpliwości, ale silne pragnienie pozostaje 😀 pozdrawiam wszystkie koleżanki 😀
Ja mam 8 latka i 12 latka i od stycznia sie staramy tez jestem trochę przerazona ale załączył mi sie tak instynkt i pragnienie dziecka ze to slinejsze ode mnie.....wyszlo mi hashimoto odstawilam tabletki po 8 latach brania i obawiam sie ze nie bedzie tak latwo zafasolkowac mam 32 lata....

Do góry