reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
reklama
Jeżeli okres dostałaś 2 stycznia to dzisiaj masz dokładnie 4 tydzień ciąży więc beta odpowiedniaJutro będziesz miała 4tydzień 1dzień. Także bardzo wczesna ciążą i nie ma co się stresować niską betą[emoji16]
Anetka Ty jesteś chyba dobry obliczacz czasu ciąży ;) a ja się nie mogę połapać tez ! Koleżanka liczy mi cały czas od dnia ostatniej miesiączki czyli od 30 grudnia , ale owulacje miałam miedzy 12-15 , bynajmniej tak się czułam ;) Beta wczoraj była 17 ja za cholerę nie mogę połapać się z tymi przedziałami , spojrzysz ? Według miesiączki wychodzi starsza , według owulacji pasuje idealnie poziom .. jak teraz gin obliczy termin ? Jestem zielona w tych tematach ;)

Załączniki

• 45259653-B78B-4F7B-8981-D9B2D62E2FCD.png
    45259653-B78B-4F7B-8981-D9B2D62E2FCD.png
    57,2 KB · Wyświetleń: 53
Ginekolog też liczynod dary ostatniej miesiączki i nie bierze pod uwagę kiedy była owulacja. Natomiast z badania usg wychodzić może inny dzień tygodnia bo aparat mierzy parametry dziecka
Anetka Ty jesteś chyba dobry obliczacz czasu ciąży ;) a ja się nie mogę połapać tez ! Koleżanka liczy mi cały czas od dnia ostatniej miesiączki czyli od 30 grudnia , ale owulacje miałam miedzy 12-15 , bynajmniej tak się czułam ;) Beta wczoraj była 17 ja za cholerę nie mogę połapać się z tymi przedziałami , spojrzysz ? Według miesiączki wychodzi starsza , według owulacji pasuje idealnie poziom .. jak teraz gin obliczy termin ? Jestem zielona w tych tematach ;)

Na samym początku gin oblicza z miesiączki. Później jak już będzie zarodek może się ciut pozmieniać. To ostatnią @ miałaś w Moje urodziny[emoji3059] 4tydzień 4 dzień według miesiączki. Jeżeli owulacja się przesunęła to najpewniej dopiero wchodzisz w 4tydzień [emoji6]
Mi Mój gin jak byłam z synkiem w ciąży podał dwie daty. Jedną z @ drugą z wielkości zarodka na początku. Bo na początku zarodek rośnie w miarę tak samo w każdej ciąży. Tak są jakieś granice. Dopiero później się to zmienia. Pamiętam, że u Mnie to było dobre 5 dni różnicy

U mnie z usg przy synku ciąża była starsza o tydzień w stosunku do ostatniej miesiączki [emoji16]
Na samym początku gin oblicza z miesiączki. Później jak już będzie zarodek może się ciut pozmieniać. To ostatnią @ miałaś w Moje urodziny[emoji3059] 4tydzień 4 dzień według miesiączki. Jeżeli owulacja się przesunęła to najpewniej dopiero wchodzisz w 4tydzień [emoji6]
Mi Mój gin jak byłam z synkiem w ciąży podał dwie daty. Jedną z @ drugą z wielkości zarodka na początku. Bo na początku zarodek rośnie w miarę tak samo w każdej ciąży. Tak są jakieś granice. Dopiero później się to zmienia. Pamiętam, że u Mnie to było dobre 5 dni różnicy

Wg miesiaczki 22 wrzesien, wg owulacji 7 październik .. usg pokaze ile ma ciazabi wtedy tez lekarz oszacuje ile mlodsza.. ale koze tez nadgonic wiec szykij sie raczej na 22 wrzesjia wg miesiaczki :)

Dziewczyny mam już wyniki. Oczywiście zmartwilam się wynikami tarczycy. Robiłam cały pakiet i anty tg przy normie 115lU/ml mam 478 [emoji24] strasznie się boję co dalej, muszę dzwonić szukać dobrego endo. Beta 123

Jeżeli resztę wyników masz w normie to samych przeciwciał się nie leczy, bo nie ma czym. Zapewne będziesz miała częstszą kontrolę, czy pozostałe wyniki są w normie.

reklama
Do góry