reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
reklama
Dziewczyny, po stresach z dzisiejszej nocy to jak myślę o drugim dziecku to nie wiem jak to będzie. Jak ja sobie poradzę, o jedno już się tak bardzo martwię. Okazało się że moje dziecko ma uczulenie na użądlenie pszczoły, w nocy dopadła ją reakcja alergiczna. 4h spędziliśmy na SORze. Tyle stresu to dawno nie miałam...
O kurde! Ale masakra! Ale juz wszyako ok?? Matko :(
Dziewczyny bo zwariuje. Staramy sie o dzidziusia i dwa testy takie wyszly. Fakt robie te testy bardzo wczesnie bo jestem tydzien przed planowa miesiaczka, ale piersi bola i jakos dziwnie sie czulam. W pierwszym tescie byly dwie takie kreseczki w polu T ale po 15 min zniknely a w drugim jest jedna taka kreseczka i tez znika. Powtorze test na pewno w dzien planowej miesiaczki ale powiedzcie czy moze byc jakakolwiek nadzieja ?
Kurde no ja zazwyczaj widze to dzis niw widze.. ale czekam na twoj tes za pare dni! Sluchaj a kiedy mialas owu ile to DPO?

O kurde! Ale masakra! Ale juz wszyako ok?? Matko :(
Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Dostała leki, gorączka i duszności minęły. Lekarz powiedział że trzeba na nią uważać bo kolejna reakcja może być dużo silniejsza... boję się z nią wyjść na dwór, masakra jakaś... Ma takiego pecha... W listopadzie miała szyte czoło bo w przedszkolu jej nie dopilnowali, w niedzielę wyciągaliśmy jej kleszcza z głowy, a wczoraj to użądlenie... Płakać mi się chcę z tego wszystkiego, jestem w 6 tygodniu ciąży i do tego fatalnie się czuję. Muszę się jakoś ogarnąć ale trochę brakuje mi już siły...

Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Dostała leki, gorączka i duszności minęły. Lekarz powiedział że trzeba na nią uważać bo kolejna reakcja może być dużo silniejsza... boję się z nią wyjść na dwór, masakra jakaś... Ma takiego pecha... W listopadzie miała szyte czoło bo w przedszkolu jej nie dopilnowali, w niedzielę wyciągaliśmy jej kleszcza z głowy, a wczoraj to użądlenie... Płakać mi się chcę z tego wszystkiego, jestem w 6 tygodniu ciąży i do tego fatalnie się czuję. Muszę się jakoś ogarnąć ale trochę brakuje mi już siły...
No z tymi wstrzasami to katastrofa ,ja stara zawszw jadlam orzechy wloskie i nie bylo problemu ale jak sie narzarlam takich swierzych i to duzo to zaraz zachcialo mi sie spac a potem tylko czulam usznosc i jak mnie ktos szarpie a to moi domownicy do szpitala mnie wiezli.. a co dopiero u takiego malucha... Nie popadaj w paranoje i wyjdz z dzieckiem na dwor:* poprostu muszisz ja teraz nauczyc jak powinna sie zachowac gdy zobaczy pszczole.. ty tez juz bedziesz madrzejsza.. a dalej mozesz zrobic jej diagnoze i lekarz zaopatrzy was z adrenaline w odpowiedniej dawce wrazie gdyby... Musisz sobie to ulozyc w głowie na spokojnie. :* Wazne ze teraz jest sytuacja opanowan.. jest juz bezpieczna :* fobrze zareagowalas pojechalac do lekarza wszystko jest w porzadku ❤️

Dziewczyny, po stresach z dzisiejszej nocy to jak myślę o drugim dziecku to nie wiem jak to będzie. Jak ja sobie poradzę, o jedno już się tak bardzo martwię. Okazało się że moje dziecko ma uczulenie na użądlenie pszczoły, w nocy dopadła ją reakcja alergiczna. 4h spędziliśmy na SORze. Tyle stresu to dawno nie miałam...
Moje obie córki są uczulone na jad komara. Pamiętaj jak kiedyś najstarsza córka była u teściowej latem, miała w tedy 5 lat, zadzwoniła do nas że chyba skręciła nózke ale może chodzić. 2 dni później miała taki obrzęk, że doszedł do kolana, noga wyglądała jak odmrożona 😏 Lekarz stwierdził, że teraz jak ja ugryzie komar 2 razy obok siebie to będzie puchło będzie gorączka i będzie potrzebowała specjalne leki 😔 parę lat temu okazało się, że młodsza ma tak samo. Też panikowałam na samym początku ale da się z tym żyć 🙂 dasz radę jesteś super mama 😊

Moje obie córki są uczulone na jad komara. Pamiętaj jak kiedyś najstarsza córka była u teściowej latem, miała w tedy 5 lat, zadzwoniła do nas że chyba skręciła nózke ale może chodzić. 2 dni później miała taki obrzęk, że doszedł do kolana, noga wyglądała jak odmrożona 😏 Lekarz stwierdził, że teraz jak ja ugryzie komar 2 razy obok siebie to będzie puchło będzie gorączka i będzie potrzebowała specjalne leki 😔 parę lat temu okazało się, że młodsza ma tak samo. Też panikowałam na samym początku ale da się z tym żyć 🙂 dasz radę jesteś super mama 😊
Nie mam wyjścia, muszę dać radę... Dzięki za dobre słowo:-) A co do uczulenia na komary i bardzo współczuję bo przecież tego latem jest pełno i ciężko dziecko przed ukąszeniem uchronić

Witam 🙂 przycupnę tu u was jeśli można. Z mężem mamy 8 letniego synka. Planujemy starania o drugie dziecko, ale dopiero około października/listopada. Także jeszcze trochę czasu jest. Trzymam kciuki za wszystkie aktywne staraczki :)

Cześć dziewczyny!
co u was słychać?
ja ostatnie dni czułam się po prostu tragicznie... modliłam się, byle przetrwać 8h w pracy 😟
Dziś jest względnie, choć jeszcze nie chwale dnia przed zachodem słońca.
Następna wizyta 7.07 😊

reklama
Mnie dziś kusi testować, ale szansa że już się pokaże druga kreska jest nikła... Dopiero za tydzień mam termin @.

Do góry