reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
reklama
Witam się :)

Jestem mamą syna 2l. Od tego miesiąca zaczynamy starania o rodzeństwo. Już siedzę jak na szpilkach i szukam objawów sobie :D do miesiączki 4 dni :)
Mój synek też ma 2 latka, w kwietniu odstawiłam tabletki :D Planowo miałam dzisiaj robić test, ale owu przesunęła mi się o tydzień, więc na razie czekamy.

Mój synek też ma 2 latka, w kwietniu odstawiłam tabletki :D Planowo miałam dzisiaj robić test, ale owu przesunęła mi się o tydzień, więc na razie czekamy.
Ja należę do typu kobiet że teraz co miesiąc będę czuć "ciążę" i doszukiwać się objawów które ją zwiastują, a są przypadkowe :p robiłam dzisiaj test i nic, zero. Planowo w sobotę miesiączka :)

W poprzedniej ciąży, 2-3 dni przed miesiączką poczułam że to to i popołudniu migiem do apteki po test i 2 krechy ciemne :)

Ja należę do typu kobiet że teraz co miesiąc będę czuć "ciążę" i doszukiwać się objawów które ją zwiastują, a są przypadkowe :p robiłam dzisiaj test i nic, zero. Planowo w sobotę miesiączka :)

W poprzedniej ciąży, 2-3 dni przed miesiączką poczułam że to to i popołudniu migiem do apteki po test i 2 krechy ciemne :)
Ja bardzo się staram, żeby nie przypisywać wszystkiego pod objawy ciążowe, ale wychodzi różnie 🤣 W poprzedniej ciąży przeczucie mnie nie zmyliło i zrobiłam betę 9 dni po owulacji i wyszła bardzo niska, ale już wskazywała na ciążę :D

Ja bardzo się staram, żeby nie przypisywać wszystkiego pod objawy ciążowe, ale wychodzi różnie 🤣 W poprzedniej ciąży przeczucie mnie nie zmyliło i zrobiłam betę 9 dni po owulacji i wyszła bardzo niska, ale już wskazywała na ciążę :D
9dpo to bardzo odważnie :D 2 lata temu za betę płaciłam chyba coś koło 25zl, wczoraj patrzyłam na cenę i 40zl :o ja to już do moich objawów w tym staraniu próbuje podejść "z uśmiechem" pytanie jak długo będzie mi do śmiechu. W poprzednich staraniach (2 letnich) miałam mega fioła już na samym końcu. I tak jak brakowało 7 dni do miesiączki to chodziłam i szukałam objawów i czekałam z testem do ostatniej chwili. Tym razem uznałam że trzeba podejść lekko czuje ciążę? A zrobię sobie test i będę miała spokój :D muszę jakiś zapas kupić. I sikać kiedy będę miała ochotę :)

Kiedy teraz będziesz miała prognozowana miesiączkę?:)

Trochę wam zazdroszczę tego, że macie na co czekać bo ja jeszcze nie mam okresu po porodzie i starsznie mi to wszystko komplikuje. Dziś testowałam "na wszelki wypadek" bo mieliśmy jedną sytuację kiedy mogłoby się przytrafić, ale byłam prawie na 100% pewna, że nic z tego. Na połowę lipca umówiłam gina, mam nadzieję, że oceni czy jest wogóle szansa na ciążę w najbliższym czasie czy jednak jajniki jeszcze smacznie sobie śpią :)

Ja mam długie cykle, nawet po 36 dni. Teraz apka liczy mi średnio 33 dni cykl i wg tego owu mam za dwa dni, ale wydaje mi się, że miałam ją już kilka dni temu i oczywiście już zaczynam czuć się tak "ciążowo" [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Pewnie nie wytrzymam i zrobię test dwa tygodnie po mojej domniemanej owulacji, zamiast w termin @ z apki. [emoji6]

reklama
Baby boom!

Załączniki

• e758d35c-93e3-42ca-b6ec-403e9573ac19.jpg
    e758d35c-93e3-42ca-b6ec-403e9573ac19.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 81
Do góry