reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Gratulacje i nie martw się [emoji846] Twoje dziecko na pewno ma się dobrze. Przeczytaj ten artykuł może będziesz trochę spokojniejsza. Który tc masz teraz?
Teraz jest 5+1, a ten nieszczęsny cydr piłam między 2+4 do 4. Czytałam ten artykuł ale mimo wszystko się stresuję. Wiem że teraz to i tak już nie ma znaczenia ale to co przeczytałam w necie że od połowy 3 tygodnia zawiązuje się serce i układ nerwowy więc już naczytałam się o FAS o wadach serca itp itd.

reklama
Witajcie, dawno się nie odzywałam, bo jakoś ze starań nic nie wyszło. Ale. No właśnie ale. Trafiliśmy akurat z seksem w dni płodne, później chyba z 2 dni pozniej jeszcze jeden stosunek. Po tym drugim prócz brązowych plamień, które mam przed okresem (do max tygodnia wcześniej brązowe plamienia przed okresem) było różowe plamienie jednorazowe zaraz po. Od 3 dni cisza zero plamień, na okres się nie szykuje chyba a mam jutro dostać. Rano jade po test i będę testować. Dla mnie ciut za szybko, ale co będzie to będzie.

@Sojka Od połowy 3 tygodnia, ale licząc od ostatniej @ czy może od zapłodnienia? Nie jesteś alkoholiczką, więc nie martw się! Masz już termin wizyty?

@agabaj92 Trzymam kciuki! [emoji110][emoji110]

Teraz jest 5+1, a ten nieszczęsny cydr piłam między 2+4 do 4. Czytałam ten artykuł ale mimo wszystko się stresuję. Wiem że teraz to i tak już nie ma znaczenia ale to co przeczytałam w necie że od połowy 3 tygodnia zawiązuje się serce i układ nerwowy więc już naczytałam się o FAS o wadach serca itp itd.
Myślę, że nie ma co się martwić bo stres gorzej wpływa na ciebie i dziecko niż ta odrobina alkoholu. Ja w obu ciążach zanim się zorientowałam to piłam, w pierwszej nawet na urodzinach kolegi, nie wiedziałam jeszcze o ciąży, a zaczęłam wymiotować po 4 kieliszkach i wszyscy się śmieli, że chyba nie mój dzień, także ja jestem zdania, że organizm maluszka obroni ;)

@Sojka Od połowy 3 tygodnia, ale licząc od ostatniej @ czy może od zapłodnienia? Nie jesteś alkoholiczką, więc nie martw się! Masz już termin wizyty?

@agabaj92 Trzymam kciuki! [emoji110][emoji110]
Tak licząc od ostatniej miesiączki. Mam termin na 6.07. Zła jestem bo nagle dwa weekendy pod rząd piłam cydr a wcześniej alkoholu 3-4 miesiące nie miałam w ustach

Myślę, że nie ma co się martwić bo stres gorzej wpływa na ciebie i dziecko niż ta odrobina alkoholu. Ja w obu ciążach zanim się zorientowałam to piłam, w pierwszej nawet na urodzinach kolegi, nie wiedziałam jeszcze o ciąży, a zaczęłam wymiotować po 4 kieliszkach i wszyscy się śmieli, że chyba nie mój dzień, także ja jestem zdania, że organizm maluszka obroni ;)
Dzięki za dobre słowo, mam nadzieję że u mnie też będzie ok...

reklama
Do góry