reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się o dzidzię 2014/2015, problemy - wymiana doświadczeń:)

reklama
Olucha gratulacje !!
Na_Ratunek
ja mierzę temp oczywiście w pochwie. Cały cykl 36,6 :no: Wczoraj popołudniu mocno bolał mnie jajnik, myślę że wtedy była owulacja. Zawsze mnie uczono żeby mierzyć temp rano zaraz po przebudzeniu. Koło 19 zmierzyłam temp i była 37,00!!!! Jestem pełna nadziei że wczoraj była owulacja. Nie mogę doczekać się testowania ;-)

Yesenia no to chyba jednak termometr... jesli mierzysz o tej samej porze codziennie, tym samym termometrem w tym samym miejscu a tempka dalej jest taka sama to ja bym radziła zmienić termometr.
A powiedz ile luteiny bierzesz? Bo ona może blokować owulacje a i podwyzsza temperature... dlatego dziwiło mnie to że lekarz kazał ci brać od 14dc bez potwierdzenia czy owulacja była...
A jaka była tempka dziś rano?

Oluchapoducha jeszcze raz gratulacje :D

Dziś temp znów 36,6 luteinę biorę raz dzienne od 14 dnia do 25 , pierwszy cykl dopiero , płakać mi się chce , a co może znaczyć ta temp wczorajsza? Lewy jajnik bolał jak nie wiem co

Dziękuję za gratulację ;) test pokażę wieczorem jak wrócę do domu ;) tak masz rację 3x1 lekarz mi odpisał właśnie.
Jestem w szoku normalnie ;) nie wiem za jaki czas mam się zgłosić do ginekologa? na 11 czerwca jestem zapisana to dobry moment?
Trzymam kciuki za Was cały czas i czekam aż do mnie dołączycie żeby było mi raźniej :)
Ja bym się jednak wybrała na ten test z krwi, czy można go wykonać podczas brania duphastonu?

Dziś temp znów 36,6 luteinę biorę raz dzienne od 14 dnia do 25 , pierwszy cykl dopiero , płakać mi się chce , a co może znaczyć ta temp wczorajsza? Lewy jajnik bolał jak nie wiem co
Tempka wieczorem moze być wyższa bo jesteś zmeczona, jadłaś, piłaś coś.... dlatego nie powinno sie brać jej pod uwage :) Ja np wczoraj wieczorem miałam 35.55 a dzis rano 36.40...

Dziękuję za gratulację ;) test pokażę wieczorem jak wrócę do domu ;) tak masz rację 3x1 lekarz mi odpisał właśnie.
Jestem w szoku normalnie ;) nie wiem za jaki czas mam się zgłosić do ginekologa? na 11 czerwca jestem zapisana to dobry moment?
Trzymam kciuki za Was cały czas i czekam aż do mnie dołączycie żeby było mi raźniej :)
Ja bym się jednak wybrała na ten test z krwi, czy można go wykonać podczas brania duphastonu?
11 czerwca może nie być jeszcze nic widać ;) ale może bedzie już coś. Co do badania możesz zrobić Bete Hcg :) tylko potem musisz powtórzyć po 48h żeby zobaczyć jaki jest przyrost. Duphaston nie przeszkadza w tym badaniu ale nie ma wiekszego sensu badać progesteron bo duphaston go podwyzsza wiec bedzie "sztucznie" wysoki :)
Tylko powiedz w labolataorium ze chcesz Bete Hcg, bo czasem jak sie powie Hcg to robia całosciowe Hcg a to inne badanie :)

Kochane, tak pomyślałam że muszę Was na jakiś czas opuścić :-( Zbyt mocno się nakręcam. Każdy mówi co innego, a ginekolog jeszcze inaczej. Mocno to przeżywam , nie potrafię się wyluzować , odstresować. Cały czas myślę tylko o jednym. Życzę Wam wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim pozytywnych testów!

O, nie zagląda tu człowiek przez weekend i jakie nowości! Olucha - gratuluję Ci z całego serca. Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było dobrze.

reklama
Do góry