Witajcie kochane! U mnie tym razem się nie udało :-( Dziś przyszła @ . Jest mi bardzo smutno, ale to dopiero pierwsza próba. Chyba wybiorę się do ginekologa. W tym miesiącu kupię też testy owulacyjne. Na szczęście cykl trwał 28 dni więc mam nadzieję że chociaż to wraca do normy. Życzę Wam miłego dnia .
reklama
Ania_Beata
Fanka BB :)
Jak to mówią: pierwsze koty za płoty. Następnym razem będzie lepiej. Co do tych testów, to ja ich nie będę polecać. Lekarz mi je odradził, pokazały mi owulację 4 dni za wcześnie. Pomyśl może o jakimś monitoringu? Wiem, że są takie pakiety, np. w moim mieście można wykupić 3 do 5 wizyt za 100 zł. Oczywiście dowiedziałam się o tym teraz, zanim wydałam dwa razy tyle na wizyty w mojej klinice na sam monitoring. Dość miarodajną metodą jest też mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, szyjki macicy. Ale testy...nie zawsze. Więc głowa do góry i działaj! A ja trzymam kciuki.
Ania_Beata
Nie martw się, w sumie to chyba rzadko się zdarza, żeby trafić za pierwszym razem. O niepłodności u zdrowej, młodej kobiety mówi się po roku bezowocnych starań. Lekarz Cię zbada, zobaczy, jak z Twoimi jajnikami, macicą, może zleci badania. Ja byłam na takiej wizycie prekoncepcyjnej i uważam, że to fajna rzecz i potrzebna.
oluchapoducha
A ja okresu nadal nie mam, 45 dzien cyklu już :/ wizytę mam u swojego ginekologa dopiero na 11 czerwca, odkąd przyjmuje tylko prywatnie, dłuższe są terminy oczekiwania
Ania_Beata
Ola, a test ciążowy robiłaś, tak? Raz?
Na_Ratunek
Oluchapoducha moze zrob jeszcze jeden test?
U mnie porazka dzis dopiero 21dc a od wczoraj plamie, a dzis juz na tyle ze musze nosic wkładke wiec mysle ze do wieczsora sie juz rozkreci @ smutno mi... bo ile mozna? Albo krwawienie po 2-3 miesiace bez przerwy, albo cykle po 20 dni albo mniej
Jade 10 czerwca do polski na dwa tygodnie. Myslicie ze warto zrobic jakies badania? mimo ze tutaj jestem pod opieka gina w szpitalu? (ale widuje go tylko co 2-3 miesiace)
U mnie porazka dzis dopiero 21dc a od wczoraj plamie, a dzis juz na tyle ze musze nosic wkładke wiec mysle ze do wieczsora sie juz rozkreci @ smutno mi... bo ile mozna? Albo krwawienie po 2-3 miesiace bez przerwy, albo cykle po 20 dni albo mniej
Jade 10 czerwca do polski na dwa tygodnie. Myslicie ze warto zrobic jakies badania? mimo ze tutaj jestem pod opieka gina w szpitalu? (ale widuje go tylko co 2-3 miesiace)
Witajcie kochane!
Na_Ratunek myślę że możesz pójść do jakiegoś dobrego ginekologa w Polsce, zawsze będziesz miała jeszcze jakąś opinię.
oluchapoducha może powinnaś wybrać się do innego gina, przecież nie można tyle czekać.
Co u reszty staraczek? Czas tak szybko leci, dziś już 3 dzień cyklu. Coraz bliżej do następnego starnka Życzę miłego dnia !!
Na_Ratunek myślę że możesz pójść do jakiegoś dobrego ginekologa w Polsce, zawsze będziesz miała jeszcze jakąś opinię.
oluchapoducha może powinnaś wybrać się do innego gina, przecież nie można tyle czekać.
Co u reszty staraczek? Czas tak szybko leci, dziś już 3 dzień cyklu. Coraz bliżej do następnego starnka Życzę miłego dnia !!
Na_Ratunek
yesenia kurde chciałam iść ale zaśpiewał sobie 250zł z USG a endokrynolog tez 200zł z usg tarczycy. Za taką kasę to ja sobie tutaj pojdę prywatnie a przynajmniej jak dostanę jakieś leki to będę miała na karte. No cóż ale przynajmniej przywioze sobie Lactovaginal z polski bo tutaj za 5 tabletek wołają sobie 30 euro... Już się nie moge doczekać wakacji w Polsce Żadnego gotowania, Żadnego sprzatania tylko wycieczki i odpoczynek
Kurcze ten mój okres, nie okres.... niby jest krew ale tylko przy podcieraniu, za duzo na plamienie =/ zaznaczyłam pierwszy dzień na wykresie ale sama już nie wiem.
Kurcze ten mój okres, nie okres.... niby jest krew ale tylko przy podcieraniu, za duzo na plamienie =/ zaznaczyłam pierwszy dzień na wykresie ale sama już nie wiem.
reklama
Ania_Beata
Może jeszcze się rozkręci. U mnie też takie początki są zawsze.
Podziel się: