reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się o dzidzię 2014/2015, problemy - wymiana doświadczeń:)

Witajcie kochane! U mnie tym razem się nie udało :-( Dziś przyszła @ . Jest mi bardzo smutno, ale to dopiero pierwsza próba. Chyba wybiorę się do ginekologa. W tym miesiącu kupię też testy owulacyjne. Na szczęście cykl trwał 28 dni więc mam nadzieję że chociaż to wraca do normy. Życzę Wam miłego dnia .

reklama
Jak to mówią: pierwsze koty za płoty. Następnym razem będzie lepiej. Co do tych testów, to ja ich nie będę polecać. Lekarz mi je odradził, pokazały mi owulację 4 dni za wcześnie. Pomyśl może o jakimś monitoringu? Wiem, że są takie pakiety, np. w moim mieście można wykupić 3 do 5 wizyt za 100 zł. Oczywiście dowiedziałam się o tym teraz, zanim wydałam dwa razy tyle na wizyty w mojej klinice na sam monitoring. :D Dość miarodajną metodą jest też mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, szyjki macicy. Ale testy...nie zawsze. Więc głowa do góry i działaj! A ja trzymam kciuki.

Ania_Beata dziękuję.

Bardzo mi przykro i smuto ale nie poddam się tak łatwo. Temperaturę będę mierzyć a nad testami się zastanowię. Tak myślę że może w piątek pójdę do mojego gina.

Nie martw się, w sumie to chyba rzadko się zdarza, żeby trafić za pierwszym razem. O niepłodności u zdrowej, młodej kobiety mówi się po roku bezowocnych starań. Lekarz Cię zbada, zobaczy, jak z Twoimi jajnikami, macicą, może zleci badania. Ja byłam na takiej wizycie prekoncepcyjnej i uważam, że to fajna rzecz i potrzebna.

Oluchapoducha moze zrob jeszcze jeden test?

U mnie porazka :( dzis dopiero 21dc a od wczoraj plamie, a dzis juz na tyle ze musze nosic wkładke wiec mysle ze do wieczsora sie juz rozkreci @ :( smutno mi... bo ile mozna? Albo krwawienie po 2-3 miesiace bez przerwy, albo cykle po 20 dni albo mniej :(

Jade 10 czerwca do polski na dwa tygodnie. Myslicie ze warto zrobic jakies badania? mimo ze tutaj jestem pod opieka gina w szpitalu? (ale widuje go tylko co 2-3 miesiace)

Witajcie kochane!
Na_Ratunek myślę że możesz pójść do jakiegoś dobrego ginekologa w Polsce, zawsze będziesz miała jeszcze jakąś opinię.
oluchapoducha może powinnaś wybrać się do innego gina, przecież nie można tyle czekać.

Co u reszty staraczek? Czas tak szybko leci, dziś już 3 dzień cyklu. Coraz bliżej do następnego starnka :tak: Życzę miłego dnia !!

yesenia kurde chciałam iść ale zaśpiewał sobie 250zł z USG :no: a endokrynolog tez 200zł z usg tarczycy. Za taką kasę to ja sobie tutaj pojdę prywatnie a przynajmniej jak dostanę jakieś leki to będę miała na karte. No cóż ;) ale przynajmniej przywioze sobie Lactovaginal z polski bo tutaj za 5 tabletek wołają sobie 30 euro... Już się nie moge doczekać wakacji w Polsce :) Żadnego gotowania, Żadnego sprzatania tylko wycieczki i odpoczynek :)

Kurcze ten mój okres, nie okres.... niby jest krew ale tylko przy podcieraniu, za duzo na plamienie =/ zaznaczyłam pierwszy dzień na wykresie ale sama już nie wiem.

reklama
Do góry