reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o dzidzię 2014/2015, problemy - wymiana doświadczeń:)

reklama
Oluchapoducha, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! jak tam w nowej pracy?

yesenia, jak samopoczucie dzisiaj, lepiej już?

Dołączam się do życzeń dla OluchyPoduchy(najbardziej to Ci zycze dwoch kreseczek na tescie:))))
No wlasnie i jak 1 dzien w nowej pracy?

Na_Ratunek- a we własnym zakresie/prywatnie nie mysleliscie o takowych badaniach? To zawsze wiele wyjasnia gdy jest problem z zajsciem..

MalaMiii nie mam gdzie zrobic tak naprawde. Najblizsze miejsce to Dublin (200km odemnie) a cenia sobie rowno. Do tego u nas to na 99% moj problem.
Dzis bylam u mojego GP wszystko z plecami ok, dostalam list do gina (w piatek ide) z zaleceniem laparo , badan w kierunku PCO I syndromu metabolitycznego. Do tego najprowdopodobniej zawiesimy starania na rok bo mam juz depresje i chcialabym brac niskie dawki estrogenu. Mam dopiero 22 lata nie ma sie co spieszyc.

A prywatnie mnie poprostu tez nie stac...

Olucha sto lat!!

Dziękuje za życzenia :)
A w pracy, eh, bardzo ciężka praca fizyczna, myślałam że bedzie ze mną osoba która bedzie mnie szkoliła, była chwile i ciągle gdzieś latała, a ja nie wiedziałam co dalej robić itd. A kierownik powiedział ze dziś juz sama bede, jak ja nic nie wiem jeszcze :/ praca gdzie robi się wszystko na czas w tempie, w biegu. to nie dla mnie, rezygnuje, zostaje w obecnej, jeszcze mam umowe do lipca.
Okresu nadal nie mam, mialam zrobic test ale zapomnialam kupic ;)
moj maz dzis odbiera wyniki nasienia

Hej, dziewczyny! Nadrabiam zaległości i odpisuję, co mam do powiedzenia: )

Badanie nasienia - u nas było robione. I rzeczywiście, zrobiliśmy to szybko, bo nie chcieliśmy czekać. Koszt w Poznaniu 90 zł. Wyniki po 15 minutach wraz z interpretacją, choć i tak jeszcze te wyniki interpretował mój lekarz na wizycie. Wyszło, że u męża wszystko spoko, więc odpadł nam przynajmniej jeden stres. No i oczywiście mąż stwierdził, że skoro wszystko z nim ok, to nie musi się aż tak zdrowo odżywiać (co sugerowałam) i wrócił do schaboszczaków z ziemniakami. :D

Ciąża a praca - ja też długo zwlekałam z decyzją o dziecku, bo zawsze na pierwszym miejscu stała praca, obawa, co po macierzyńskim. Ale stwierdziłam, że dosyć z tym. Tylko kogoś dorabiam, pracując na etacie i zapominam o tym, co tak naprawdę jest ważne, a praca... cóż... w dzisiejszych czasach nigdy nie można mieć pewności. Moja koleżanka pracowała na umowę o pracę i z dnia na dzień kazali jej podpisać wypowiedzenie za porozumieniem stron ze skutkiem na dzień podpisu, więc praca owszem jest ważną, ale nie rozstrzygającą dla mnie kwestią.

Co do ciąż u innych - dziewczyny, nie patrzcie na nikogo. Nie ma sensu zazdrościć i się dołować. Może i mają dziesięcioro dzieci, ale jaka przyszłość tych dzieci, jakie życie? Ja bym wolała ich nie mieć w takiej sytuacji. Głowa do góry i dla nas zaświeci słoneczko. Ja dziś idę na monitoring, zobaczymy, czy po Clo urosło mi już jajeczko. Mam postanowienie w tym miesiącu zajść i już! :)Trzymam kciuki za wszystkie testujące!

reklama
Oluchapoducha
Oligospermia – zbyt niska liczba (mniej niż 20 mln./ml) plemników w nasieniu.

Ale to pewnie da sie poprawic.a najlepiej powtorzyc za 3 miesiace. Jesli w ciagu ostatnich 3miesiecy przed badaniem maz bral antybiotyk to wynik jest niemiarodajny. Tak samo najlepiej oddac sperme po 3-4dniach bez sexu

Do góry