reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się o dzidzię 2014/2015, problemy - wymiana doświadczeń:)

reklama
Oluchapoducha, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! jak tam w nowej pracy?

yesenia, jak samopoczucie dzisiaj, lepiej już?

Dołączam się do życzeń dla OluchyPoduchy(najbardziej to Ci zycze dwoch kreseczek na tescie:))))
No wlasnie i jak 1 dzien w nowej pracy?

Na_Ratunek- a we własnym zakresie/prywatnie nie mysleliscie o takowych badaniach? To zawsze wiele wyjasnia gdy jest problem z zajsciem..

MalaMiii nie mam gdzie zrobic tak naprawde. Najblizsze miejsce to Dublin (200km odemnie) a cenia sobie rowno. Do tego u nas to na 99% moj problem.
Dzis bylam u mojego GP wszystko z plecami ok, dostalam list do gina (w piatek ide) z zaleceniem laparo , badan w kierunku PCO I syndromu metabolitycznego. Do tego najprowdopodobniej zawiesimy starania na rok bo mam juz depresje i chcialabym brac niskie dawki estrogenu. Mam dopiero 22 lata nie ma sie co spieszyc.

A prywatnie mnie poprostu tez nie stac...

Olucha sto lat!!

Dziękuje za życzenia :)
A w pracy, eh, bardzo ciężka praca fizyczna, myślałam że bedzie ze mną osoba która bedzie mnie szkoliła, była chwile i ciągle gdzieś latała, a ja nie wiedziałam co dalej robić itd. A kierownik powiedział ze dziś juz sama bede, jak ja nic nie wiem jeszcze :/ praca gdzie robi się wszystko na czas w tempie, w biegu. to nie dla mnie, rezygnuje, zostaje w obecnej, jeszcze mam umowe do lipca.
Okresu nadal nie mam, mialam zrobic test ale zapomnialam kupic ;)
moj maz dzis odbiera wyniki nasienia

Hej, dziewczyny! Nadrabiam zaległości i odpisuję, co mam do powiedzenia: )

Badanie nasienia - u nas było robione. I rzeczywiście, zrobiliśmy to szybko, bo nie chcieliśmy czekać. Koszt w Poznaniu 90 zł. Wyniki po 15 minutach wraz z interpretacją, choć i tak jeszcze te wyniki interpretował mój lekarz na wizycie. Wyszło, że u męża wszystko spoko, więc odpadł nam przynajmniej jeden stres. No i oczywiście mąż stwierdził, że skoro wszystko z nim ok, to nie musi się aż tak zdrowo odżywiać (co sugerowałam) i wrócił do schaboszczaków z ziemniakami. :D

Ciąża a praca - ja też długo zwlekałam z decyzją o dziecku, bo zawsze na pierwszym miejscu stała praca, obawa, co po macierzyńskim. Ale stwierdziłam, że dosyć z tym. Tylko kogoś dorabiam, pracując na etacie i zapominam o tym, co tak naprawdę jest ważne, a praca... cóż... w dzisiejszych czasach nigdy nie można mieć pewności. Moja koleżanka pracowała na umowę o pracę i z dnia na dzień kazali jej podpisać wypowiedzenie za porozumieniem stron ze skutkiem na dzień podpisu, więc praca owszem jest ważną, ale nie rozstrzygającą dla mnie kwestią.

Co do ciąż u innych - dziewczyny, nie patrzcie na nikogo. Nie ma sensu zazdrościć i się dołować. Może i mają dziesięcioro dzieci, ale jaka przyszłość tych dzieci, jakie życie? Ja bym wolała ich nie mieć w takiej sytuacji. Głowa do góry i dla nas zaświeci słoneczko. Ja dziś idę na monitoring, zobaczymy, czy po Clo urosło mi już jajeczko. Mam postanowienie w tym miesiącu zajść i już! :)Trzymam kciuki za wszystkie testujące!

reklama
Oluchapoducha
Oligospermia – zbyt niska liczba (mniej niż 20 mln./ml) plemników w nasieniu.

Ale to pewnie da sie poprawic.a najlepiej powtorzyc za 3 miesiace. Jesli w ciagu ostatnich 3miesiecy przed badaniem maz bral antybiotyk to wynik jest niemiarodajny. Tak samo najlepiej oddac sperme po 3-4dniach bez sexu

Do góry