reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam wszystkie staraczki i te dawne i te, które dopiero co do nas dołączyły. Gwiazdeczko - prześliczny Synuś - rośnie Ci przystojniak, że ho,ho!

Anets, z tym bólem jajników i teorią, że największe szanse na zajście są po owym bólu, to wcale nie jest takie pewne. Też tak zawsze myślałam, ale wczoraj przekopałam kawał netu na ten temat i okazuje się, że to wcale nie jest takie proste i że nie zostało potwierdzone, jakoby ból jajnika był sygnałem pękania pęcherzyka Graffa, lub wydostawaniem sie jajeczka. Pobolewać może z powodu cyklicznych zmian hormonalnych, a jajeczko mogło się uwolnić parę dni wcześniej, lub zrobi to za kilka dni. I ponoć bardzo trudno jest wycelować właśnie w ten wyjątkowy moment, bo ani ból owulacyjny, ani śluz, ani obserwacja szyjki macicy, ani wzrost temp. nie są na to dowodem. I autorytety po prostu zalecają przytulanki w okresie od 3 dni przed "spodziewana" owulacją do 2 dni po. Tak więc nic straconego w Twoim przypadku, Kochana, zwłaszcza że plemniczki przecież mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety do kilku dni!

reklama
mama Pati to mnie pocieszyłaś bo jutro mam M w domku tylko mnie niepokoi ten ból ale jutro na 18 mam juz wizyte u ginka

Witam!!!
Do dnia @ pozostalo mi 9 dni...Boze jak to sie dluzy...
Dzis mialam cudowny i bardzo realistyczny sen, snilo mi sie ze uodzilam coreczko, rano po tym porodzie czulam sie tak "zmeczona", ze nie moglam wstac.Mpze to jakis znak?????;-)
Mama Pati dziekuje Ci za bardzo wyczerpujace odp., naprawde wiele sie od Ciebie ucze.
Co do bolu podczas ow. to ja mam takie strasznie ze czasami az sie zwijam z bolu, moj gin powiedzial ze niektore kobiety tak poprostu maja.Prawda jest ze po usunieciu mi prawego jajowodu bol jest jeszcze wiekszy ale mysle ze to nie jest sygnal ze dzieje sie cos nie tak.

Witam wszystkie staraczki :-)

Właśnie zauważyłam, że nasza lista staraczek została przeniesiona do listy staraczek 2007 oraz 2008.

Tak fajnie,że została przeniesiona... Ale w chwili obecnej nie mogę nikogo dodać do listy ani w razie potrzeby odznaczyć kreseczkami:-:)-) bo nie mogę edytowac tej listy (teraz czekam na roztrzygniecie:tak:)
Już ten problem zgłosilam do kogo trzeba. Bo chyba wszystkim zależy nam na aktualnej liście-prawda:tak:?:-)
Pozdrawiam

Wiecie dziwne rzeczy u mnie :confused: Dzisiaj zauważyłam taki śluz owulacyjny - przejrzysty i rozciągliwy jak białko jaja kurzego. A przecież owulację już miałam :cool: Chyba że to takie ostatki poowulacyjne. Jam mam problem ze śluzem, bo zawsze mam jak na lekarstwo albo wcale. Susza jak na pustyni, z resztą dzisiaj też jest w sumie sucho. Teraz to nie wiem czy się cieszyć że chociaż raz w tym cyklu zobaczyłam piękny śluzik, czy martwić że może coś jest nie tak :confused:

Anets, jasne ze jesli masz taka mozliwosc to idz do swojego gin.Kazda z nas jest inna.Ja moge isc do swojego za ok 6 mies. no chyba ze zafasolkuje to wczesniej bo mieszkam w Anglii a moj gin jest w Polsce...Wiec idz jutro i jak wrocisz to napisz koniecznie co ci powiedzial.

reklama
Do góry