reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

A ja od kilku dni czuje sie nie najlepiej.Dwie noce lekki cykor mnie dopadl bo bolal mnie brzuch i byl caly twardy,no ale polazilam chwile i przeszlo.Wyspac sie nie moge bo nie dosc ze ciezko sie ulozyc to biodra i kregislup bola no i ok 4-5 razy wstaje na siku ;) ale nie narzekam wazne zeby bylo dobrze z mala.
Z Vivi mam nadzieje ok bo wierci sie jak nie wiem juz cale zebra mnie bola.Zobaczymy co powiedza w poniedzialek bo i wizyta i ktg no i we wtorek po wizycie w klinice.
Wstepnie powiedzieli zeby od 20.12 wszystko bylo w razie co przygotowane,ale chcialabym dotrwac do poloey stycznia chociaz.
A cukrzyca od wczoraj mam zapisana dwa razy dziennie insuline i za dwa tygodnie kontrola bo chce zobaczyc jak mala rosnie

Ale....wzielam rano insuline i cukier nisko wiec maly test i kanapka z nutella bo jak widze ze corka je to az mnie skreca i....cukier po insulinie i kanapce z nutella ok ;):D:)

reklama
Jugi ja to wielka fanka kosmetykow, o jaaa :-)
Asch ja Ci wspolczuje tej cholernej insuliny, jak to musi czlowieka meczyc :no: a Vivi pewnie juz anprawde mocno kopie, musisz jakos wytrzymac do konca, zleci raz dwa :-D

lux: ja też lubię kosmetyki...i dostawać i kupować :D Najbardziej to czekam na przeceny po świętach :p

aschlee: domyślam się, że w tak zaawansowanej ciąży jest ciężko :/ Kręgosłup, wszystko pobolewa i komfort spada, ale tak jak piszesz, najważniejsze, żeby z córcią było dobrze. Jakoś to wytrwasz, w końcu jesteś babą, a my dużo znieść potrafimy :) A co do insuliny to bardzo ładnie, że po nutelli cukier jest w porządku, bo to czasem różnie bywa. Teraz ponoć bardzo często babeczki mają kłopot z cukrem w końcówce ciąży, wiec niczym się martw. Grunt, żeby mała odpowiednio rosła i będzie dobrze. Zaraz święta, potem nowy rok i zleci do połowy stycznia, że się jeszcze będziemy dziwić jak to szybko zleciało :) &&&&&&&&&&&&& kochana

O tak.Nie wiem skad ona ma tyle sily ale czasem jak przylozy to zastanawiam sie czy zebra to oby na pewno wytrzymaja ;)

Ogolnie nie jest zle tylko ten kregislup boli i jak chodze dolacza bol spojenia jakby mialo je rozerwac.

Maz ma juz zapowiedziane ze na swiateczne zakupy musi jechac z lista sam...chyba ze sprawi mi jakis wozek i bedzie wozil :D
Ale nawet nie ma sprzeciwow bo widzi ze ledwo sie tocze

O tak.Nie wiem skad ona ma tyle sily ale czasem jak przylozy to zastanawiam sie czy zebra to oby na pewno wytrzymaja ;)

Ogolnie nie jest zle tylko ten kregislup boli i jak chodze dolacza bol spojenia jakby mialo je rozerwac.

Maz ma juz zapowiedziane ze na swiateczne zakupy musi jechac z lista sam...chyba ze sprawi mi jakis wozek i bedzie wozil :D
Ale nawet nie ma sprzeciwow bo widzi ze ledwo sie tocze
a mocno napuchlas?

Luxi ale chodzi Ci o brzuch czy rece i nogi?
Jak o brzuch to chyba tak bo nie mieszcze sie nawet w kurtke w ktorej chodzilam w ciazy z corka.Polar mialam luzny taki dosc a teraz wygladam w nim lekko smiesznie ze tylko po domu sie nadaje :)
Kurtka zimowa tez sie nie dopina takze no...
No i foty chyba go pomniejszaja bo kazdy mysli i mowi ze na swieta to Dzidzia juz bedzie w domu a termin jakby nie patrzec mam dopiero na luty :)

A jak chodzi o rece i nogi to wystarczy pochodzic troche czy umyc sie w cieplej wodzie i puchna

Ostatnia edycja:
lux: ooo żele pod prysznic...znam to :D :D :D Ale o dziwo mój TŻ ma ich więcej niż ja. Zawsze jak w sklepie promocja to oo wezmę ten i ten, aaa może jeszcze ten :D I tak dorobił się niezłej kolekcji :D Chociaż ja to mogłabym się i kąpać w męskich, bo lubię ich zapach. Tylko one bardziej skórę wysuszają, a przynajmniej na moją tak działają. Teraz muszę jakiś balsam do ciała sobie kupić, bo mój się wczoraj skończył.

aschlee: dobry mąż :D No i tak powinno być :D Kiedyś na TLC chyba widziałam jakiś program o ludziach co polują na mega promocje z kuponami i była tam laska w 40 tygodniu ciąży co właśnie wózkiem elektrycznym jeździła i robiła zakupy :D Razem z całą rodziną, bo to kilka wózków zapakowane było. Wszystko możliwe :D:D:D

Jugi balsamow mam kilka, wiec odstapie ktorys hihi :-D
Asch no np mi juz od poczatku ciazy strasznie zaczely puchnac nogi i tak mam do dzis...nie wiem czemu tak sie stalo i boje sie, co to bedzie jak teraz zajde, ehh :zawstydzona/y: Tobie pewnie puchna tak naprawde, a bola Cie jak chodzisz?

reklama
Jugoslawa hihi dobre z tym wozkiem:)

Luxi pewnie ze bola ale staram sie za duzo nie narzekac bo byscie mnie wyklely hihi
Juz czuje sie jak hipopotam a gdzie tam do stycznia czy lutego.Po pol godzinnym chodzeniu lezalabym i wyla bo i nogi i kolana i kregoslup i miednica,ale co zrobic.Byle bylo dobrze i z zacisnietymi zebami i lzami w oczach sie to jakos przetrwa

Do góry