reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

A ja od kilku dni czuje sie nie najlepiej.Dwie noce lekki cykor mnie dopadl bo bolal mnie brzuch i byl caly twardy,no ale polazilam chwile i przeszlo.Wyspac sie nie moge bo nie dosc ze ciezko sie ulozyc to biodra i kregislup bola no i ok 4-5 razy wstaje na siku ;) ale nie narzekam wazne zeby bylo dobrze z mala.
Z Vivi mam nadzieje ok bo wierci sie jak nie wiem juz cale zebra mnie bola.Zobaczymy co powiedza w poniedzialek bo i wizyta i ktg no i we wtorek po wizycie w klinice.
Wstepnie powiedzieli zeby od 20.12 wszystko bylo w razie co przygotowane,ale chcialabym dotrwac do poloey stycznia chociaz.
A cukrzyca od wczoraj mam zapisana dwa razy dziennie insuline i za dwa tygodnie kontrola bo chce zobaczyc jak mala rosnie

Ale....wzielam rano insuline i cukier nisko wiec maly test i kanapka z nutella bo jak widze ze corka je to az mnie skreca i....cukier po insulinie i kanapce z nutella ok ;):D:)

reklama
Jugi ja to wielka fanka kosmetykow, o jaaa :-)
Asch ja Ci wspolczuje tej cholernej insuliny, jak to musi czlowieka meczyc :no: a Vivi pewnie juz anprawde mocno kopie, musisz jakos wytrzymac do konca, zleci raz dwa :-D

lux: ja też lubię kosmetyki...i dostawać i kupować :D Najbardziej to czekam na przeceny po świętach :p

aschlee: domyślam się, że w tak zaawansowanej ciąży jest ciężko :/ Kręgosłup, wszystko pobolewa i komfort spada, ale tak jak piszesz, najważniejsze, żeby z córcią było dobrze. Jakoś to wytrwasz, w końcu jesteś babą, a my dużo znieść potrafimy :) A co do insuliny to bardzo ładnie, że po nutelli cukier jest w porządku, bo to czasem różnie bywa. Teraz ponoć bardzo często babeczki mają kłopot z cukrem w końcówce ciąży, wiec niczym się martw. Grunt, żeby mała odpowiednio rosła i będzie dobrze. Zaraz święta, potem nowy rok i zleci do połowy stycznia, że się jeszcze będziemy dziwić jak to szybko zleciało :) &&&&&&&&&&&&& kochana

O tak.Nie wiem skad ona ma tyle sily ale czasem jak przylozy to zastanawiam sie czy zebra to oby na pewno wytrzymaja ;)

Ogolnie nie jest zle tylko ten kregislup boli i jak chodze dolacza bol spojenia jakby mialo je rozerwac.

Maz ma juz zapowiedziane ze na swiateczne zakupy musi jechac z lista sam...chyba ze sprawi mi jakis wozek i bedzie wozil :D
Ale nawet nie ma sprzeciwow bo widzi ze ledwo sie tocze

O tak.Nie wiem skad ona ma tyle sily ale czasem jak przylozy to zastanawiam sie czy zebra to oby na pewno wytrzymaja ;)

Ogolnie nie jest zle tylko ten kregislup boli i jak chodze dolacza bol spojenia jakby mialo je rozerwac.

Maz ma juz zapowiedziane ze na swiateczne zakupy musi jechac z lista sam...chyba ze sprawi mi jakis wozek i bedzie wozil :D
Ale nawet nie ma sprzeciwow bo widzi ze ledwo sie tocze
a mocno napuchlas?

Luxi ale chodzi Ci o brzuch czy rece i nogi?
Jak o brzuch to chyba tak bo nie mieszcze sie nawet w kurtke w ktorej chodzilam w ciazy z corka.Polar mialam luzny taki dosc a teraz wygladam w nim lekko smiesznie ze tylko po domu sie nadaje :)
Kurtka zimowa tez sie nie dopina takze no...
No i foty chyba go pomniejszaja bo kazdy mysli i mowi ze na swieta to Dzidzia juz bedzie w domu a termin jakby nie patrzec mam dopiero na luty :)

A jak chodzi o rece i nogi to wystarczy pochodzic troche czy umyc sie w cieplej wodzie i puchna

Ostatnia edycja:
lux: ooo żele pod prysznic...znam to :D :D :D Ale o dziwo mój TŻ ma ich więcej niż ja. Zawsze jak w sklepie promocja to oo wezmę ten i ten, aaa może jeszcze ten :D I tak dorobił się niezłej kolekcji :D Chociaż ja to mogłabym się i kąpać w męskich, bo lubię ich zapach. Tylko one bardziej skórę wysuszają, a przynajmniej na moją tak działają. Teraz muszę jakiś balsam do ciała sobie kupić, bo mój się wczoraj skończył.

aschlee: dobry mąż :D No i tak powinno być :D Kiedyś na TLC chyba widziałam jakiś program o ludziach co polują na mega promocje z kuponami i była tam laska w 40 tygodniu ciąży co właśnie wózkiem elektrycznym jeździła i robiła zakupy :D Razem z całą rodziną, bo to kilka wózków zapakowane było. Wszystko możliwe :D:D:D

Jugi balsamow mam kilka, wiec odstapie ktorys hihi :-D
Asch no np mi juz od poczatku ciazy strasznie zaczely puchnac nogi i tak mam do dzis...nie wiem czemu tak sie stalo i boje sie, co to bedzie jak teraz zajde, ehh :zawstydzona/y: Tobie pewnie puchna tak naprawde, a bola Cie jak chodzisz?

reklama
Jugoslawa hihi dobre z tym wozkiem:)

Luxi pewnie ze bola ale staram sie za duzo nie narzekac bo byscie mnie wyklely hihi
Juz czuje sie jak hipopotam a gdzie tam do stycznia czy lutego.Po pol godzinnym chodzeniu lezalabym i wyla bo i nogi i kolana i kregoslup i miednica,ale co zrobic.Byle bylo dobrze i z zacisnietymi zebami i lzami w oczach sie to jakos przetrwa

Do góry