reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Dzień dobry,

u mnie ciemne chmury za oknem i deszczyk sobie kropi.

lux: a co ta baba nawywijała jeszcze na koniec? Dobrze, że kasę już dostałaś. A sąsiadka też niezła :D Skąd kasa na narożnik :D hahaha ludzie to są fajne istoty :D a wie pani w totka wygrałam :D

misia: jak z urzędem? Udało ci się załatwić?

jazza:
pewnie gdzieś tam pędzisz łapiąc autobus do pracy :D Albo już jesteś i pijesz kawkę? Udanego dnia :)

moglam powiedziec prawde, ze pozyczke wzielam i bede zapierdzielac w pracy by ją splacic, to by wnikala jaka duza i na ile rat, taka mentalnosc ludzi na wsi :wściekła/y: mamy umowe tu do czerwca 2017, potem do miasta idziemy, aaahhh doczekac sie nie moge :-D a co do pracodawczyni to kazala mi czekac na kase, bo podniesc z lozka dupska sie je nie chcialo, musialam sie kilka razy upomniec, ze stoje i czekam na kase, dziceciaki nawt nie przybiegly, jedynie najmlodsza Ami przyszla i rozmawiala ze mna, przykre to, oczywiscie siedzialy na kompie i tablecie, bo nic innego te dzieci nie potrafia, taka ladna pogoda za oknem byla a one w domu zamkniete, rece opadaja

Ostatnia edycja:
reklama
lux, hah to niestety jest wioska :p a idziesz do dużego miasta mieszkać? Bo jak do małego to wiedz, że nic się nie zmieni :p bo to tylko takie większe wioski :p

Tam gdzie się budujemy obok nie mamy sąsiadów tylko tak w dole takie starsze małżeństwo to non stop przyłażą z jakimiś ludźmi dla nas obcymi, z jakąś swoją rodziną oglądają, wypytują.. a jak chcieliśmy prąd pożyczyć oczywiście za odpłatnością to, a to już problem, bo coś tam coś tam, a tak to lecą jak perszingi.

jazza, oj niby fajnie, że te ochłodzenie przyszło, ale kurcze żeby te dni nie były chociaż takie ponure, bo idzie dołka złapać..

No i robimy drugie podejście, ale znowu kazała brać anty, więc wszystko będzie znów się ciągnęło, ale pojedziemy i poprosimy o ten krótszy protokół, bo mam wrażenie, że może te anty nie pozwoliły się rozbujać moim jajnikom..

Wczoraj tak się upiłam oczywiście ze smutku, że dziś bardzooo słabo się czuję ;p

Monia a te anty to konieczne? idziemy do miasta takiego grubo ponad 30 000, takze licze, ze zle nie bedzie, tu mam juz dosyc tych sasiadow, bo wystarczy, ze ide do auta i juz to im sie nie podoba! gdzie ona znow jedzie?! stoja i sie patrza dopoki nie wsiade i nie odjade :wściekła/y:

jazza: ja w zasadzie lubię każdą porę roku, tylko mam dla każdej pewne wymagania, które zwykle się nie pokrywają z tym co za oknem :D Jesień lubie za kolory :)

lux: niestety, jak ludzie mają za dużo czasu i nie wiedzą co z nim robić to obserwują innych :/ I żyją nawet cudzym życiem i wymyślonymi problemami. No i zazdrość :/ Szkoda, że ta pracodawczyni ma takie, a nie inne podejście :/ No ale cóż zrobić na razie, zacisnąć zęby i poczekać jak się przeprowadzicie :) W większym mieście trochę inaczej, bo jednak więcej ludzi do ogarnięcia dla takiej wścibskiej baby :D

moniusia: mnie to załamuje to własnie, że ludzie niby tacy przyjaźnie nastawieni, przyjdą, pogadają, popytają, a jak człowiek potrzebuje jakąś pierdołę (za którą i tak chce zapłacić) to nagle się robi wielki problem...A lekarz pewnie chce wyciszyć jajniki tymi anty. Trochę dłużej to potrwa, ale być może stymulacja będzie bardziej skuteczna, bo wtedy jajniki lepiej zareagują. Upicie sie jest przyjemne, ale następnego dnia jest koszmar :p Ja wczoraj też winko wypiłam i dzisiaj czuję się jak zoombie :|

Ja ogolnie uwielbiam lato i upaly ale w tym roku bylo dla mnie mega ciezkie.A teraz powoli robi sie chlodno,dzis wrecz zimno i juz zaczyna brakowac mi sloneczka i ciepelka.
Jesien tak jak Jugoslawa lubie za kolory ale zima mnie przeraza hihi

Cześć kochane laseczki.
Udało mi się z urzędem. 3 godziny zmarnowane ale ubezpieczenie mam i 800 zasiłku. W piątek mam doradcę zawodowego. Byłam po rzeczy w pracy. Czekam na to ogłoszenie o etacie i w miedzy czasie coś będę szukać. Na razie to nie mam chwili wolnej bo ciągle coś zalatwiam. Jutro będę wolniejsza to powysylam cv na te ogłoszenia co znalazłam i może cis popisze ta publikacje.
Jeśli chodzi o sprawy starankowe to pojawiła się druga kreska na teście ovu rano. Ciekawe czy wieczorem będzie mocniejsza. Najgorzej ze mąż mi znowu wyjeżdża. Jutro jedzie a w piątek wraca. Musze go z rana przycisnąć :)

reklama
Do góry