reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
Madziolina no wlasnie piekne krechy owu:) trzymam kciuki &&&&&&&&&&

Nic ja zaraz wychodze musze sie zaopatrzyc w Tigera!!! bo niedam rady;/

Hej hej.

Ja już po pracy. Zaliczylam basen a teraz lecę do tesco. Jutro chce zrobić soczki owocowo-warzywne, jakieś ciasto albo babeczki urodzinowe no i obiadek jakiś dobry. Wolny dzień spedze w kuchni. A w środę też wolny dzień to sobie gdzieś pojadę

Cześć dziewczyny,

julia: ooooo zaciekawiłas mnie tym prostowaniem włosów. A efekt jak długo sie utrzymuje? Okulary przeciwsłoneczne? Ja muszę kupić jakies takie fajne, kolorowe :) Co to wykresu temperatury jak jest owu i jak nie ma to ponoć one się różnią zwykle tym, że jak jest owu to wykres jest dwufazowy a jak nie ma to jednofazowy. W sumie u ciebie jest skok o 0,4 więc nie wiem :| A warunki wszystkie takie same mierzenia były? Wykres wygląda bardzo ciekawie i obiecująco. Ta końcówka zwłaszcza :) Spokojnej pracy.

haruna: ja owu czuje podobnie jak dziewczyny. Chociaż w zasadzie bardziej ten czas przed owu.

martaha: gratulacje! Powodzenia i spokojnej, nudnej ciąży :)

misia: ok, rozumiem. Faktycznie może być problematyczne kupowanie na oko w takiej sytuacji. Ja mam kilku kolegów w podobnych gabarytach i też mają problem :/ Czasem to bardziej się im opłaca zamówić ubranie/buty przez internet z USA niż w u nas kupować :/ Jak lubi gadżety to jestes w domu :D To jest worek bez dna :D Daj znać co wybrałaś.

blair: cudowna wiadomość. Córcia :) Pięknie :)

jazza: oj jak ja lubie twoje weekendowe kucharzenie :D Placki po węgiersku pycha! I jeszcze ciacho, no no :) Kuchareczko :)

moniusia: zdecydowanie owu była przy takim progesteronie :D Mam nadzieje, ze nie będziesz mogła zrobić tego rtg :D:D:D

lux: mój chłop też ostatnio fryzjera odwiedził :) Uwielbiam jak ma tak podcięte włoski :) Pyszny obiad miałas - jak zwykle :D:D:D Ja tez reczniki na 90 piorę i też się o pralkę boję :)

karola: dobrze, że nic nie czujesz :p Ciąża cię zaskoczy i będzie cudnie :p Oby powrót do pracy nie był taki ciężki...

madziolina: plemniki spokojnie powinny przeżyć :) Ja coś czuje, że już zmajstrowaliście ślicznego różowego bobaska a @ nie przyjdzie :D

cytrynowa: widze, że już zaplanowałas czas na nadchodzące dni :) Ooo babeczki :D mniam :)

Wreszcie wróciłam do żywych :/
Na pytania odpowiem zbiorczo - przyszła dzisiaj @, więc kolejny termin wypada...no właśnie nie wiem kiedy, bo teraz mam rozpiętość cykli 27 - 32 dni :|
Ale mi dała do wiwatu...lecę na nospach i się z termoforem nie rozstaję.
Normalnie takich jaj z @ to dawno nie miałam. Wizyty u lekarza przekładałam tyle razy, że aż mi wstyd. Dzisiejszą też musiałam odwołać, bo na 1,5h przed przylazła @, więc nie było sensu iść :| Koszmar jakiś.

Byłam dzisiaj na przeglądzie u dentysty. Wszystko dobrze, tylko usunęłam kamień. Kolejny przegląd mam nadzieję za pół roku.
Plusem przesunięcia @ jest to, że kolejne dni płodne wypadną mi na urlopie :D:D:D Super :D

Madziolina a skorzystam.

Kupiłam babeczki bezowe (takie gniazdka do wypelnienia kremem)
Kruche babeczki gotowe też wypelnie kremem (innym) i owocami
Do tego kupiłam barwniki spożywcze. I mam zamiar zrobić tort tęczę.
Jutro skocze do Lidla po świeże owoce i do polskiego sklepu bo dziś zapomniałam od siebie śmietany 30.
Do tego muszę coś nie slodkiego zrobić. Ale żeby na zimno też było dobre. Co polecacie? Tylko bez wieprzowiny i wszystkiego co z niej (w domu jemy tylko halal).
Myślałam o jakimś makaronie Ale wiem czy zimny też będzie dobry. Ewentualnie zrobię kanapeczki małe. Albo kupię naan i zrobię normalne kanapki.

Misia a może bukowy kubek? Mają ostatnio fajne, smieszne teksty. Skoro lubi gadżety powinien się cieszyć.

Jugoslawa dni płodne na urlopie to bardzo dobre dni.

reklama
Do góry