reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Jakbym o mojego babci słyszała.
Ona też lubi pooglądać wszystko. Ale raczej do lodówki nie zajrzy sama. Chyba że przy niej otworzysz to wtedy.
I zaraz ci mówi że to drogie a ona tam taniej kupiła.
Tyle że ona na jedzeniu sobie nie oszczędza kupi najdrozsza szynke. 5 plastrow. A dla dziadka najtańszy salceson bo on je więcej a ona nie będzie Na niego kasy wydawac.

omg, ale stare osoby tak maja, niestety to jest TEN wiek, ze wiedza wszystko najlepiej

reklama
cytrynowa: to niech go "awansuje" na stanowisko na którym nie będzie szkodził i psuł nerwów ludziom :/ Ciężka sytuacja z racji pokrewieństwa między nim a szefową :/ Mam nadzieję, że sytuacja jakoś pozytywnie się rozwinie.

anula: bardzo dobry wniosek dotyczący telefonu :D Będziesz miała nowy aparat telefoniczny :D Brzuchol dzisiaj mnie boli i jajniki tak dziwnie...nie wiem co się dzieje i co się stało :/ Zobaczę, może jutro przyjdzie a jak nie to gin na początku tygodnia.

julia: a co to jest keratyna? Dziwna dziwna :/

moniusia: nadal nie ma :/ O kurde, ciąża w wieku 15 lat to kosmos jakiś :/ Niezła z ciebie ogrodniczka :) Będziesz miała pięknie jak wszystko wzejdzie :) A co na obiadek zrobiłaś?

lux: ale zołza z tej teściowej :/ ta kobieta jest dziwna. Tak psuć krew innym :/ Współczuję :( Jak tu się nie denerwować :( Trzymaj się. Mam nadzieję, że szybko ci przejdzie...tulam. Jak ta twoja teściowa się nie uspokoi to trzeba będzie ją w kosmos wysłać ;) Ta chęć kontroli jest u niej chora ;/

kamcia: jak ci weekendzik mija?

U mnie dzisiaj podbrzusze się odzywa...jajniki dają do wiwatu. Może łaskawie @ się w końcu pojawi...Nie byłoby źle gdyby przyszła, cykl miałby wtedy 31 dni...ale to musiałaby jutro przyjść. TŻ sobie nadciągnął bark i nasmarowałam go maścią...fuuuj w całym mieszkaniu śmierdzi bengayem...dobrze, że maść dobra i działa. Nie znoszę tego zapachu.

chora to malo powiedziane, ona ma ciezki charakter, lubi wladze, lubi kontrole, taki ma charakter, uwaza, ze z racji wieku moze mowic co sie jej podoba...mam dosc :no: nie po to sie od rodzonej matki kontrolerki wyprowadzalam, by na nowo takie pieklo miec :no: a ta Twoja @ bawi sie w kotka i myszke z Toba :wściekła/y:

Jugoslawa sytuacja rozwija się wręcz szybko. Cała karma (niestety zla) do szefowej wraca.
Dziś dziewczynom z zaplecza ukradli klucze do dwóch sklepów. I to po 17 gdzie większość sklepów z nowymi zamkami w sobotę zamykają wcześnie. A jutro wieczorem szefowa leci do pl na operacje na oczy. Chciała zrobić laserową korekcje Ale lekarz powiedział że teraz tylko nowe soczewki.
A w poniedziałek dziewczynom na jednym sklepie cyganki ukradly kilka szynek i takich tam.
Przed Wielkanocą a dokładnie w wielką sobotę klient mam wpadł do piwnicy (mamy tam magazyn) nic mu się nie stało no ale jednak mogło.
Jednak trzeba być dobrym dla innych wtedy dobro wroci

A pro po wcześniej wspomnianych pomidorów... wczoraj przy kolacji Tomek zauważył na kanapce kiełkującą pestkę i zastanawiał się czy mu z tego krzak wyrośnie hehe Wzięłam te ziarenko na spodek i zalałam a dzisiaj rano ku mojemu zdziwieniu pojawiły się listki i rozwinął korzeń na 5mm:szok: Jutro poszukam słoika, ziarenko położę na tetrę i zobaczymy co da się z tego wyhodować :D

Luxuorius
nie zazdroszczę takiej wścibskiej teściowej, moja za to jest nadgorliwa. Np. od kilku dni truje mi dupę, że mam Emilce skleić buty bo ozdoby poodklejały się i brzydko to wygląda. Ja stwierdziłam, że najpierw muszę porządnie wyszorować je zanim zacznę kleić i zrobię to sama. Dzisiaj rano jak przyjechałam ze sklepu to myślałam, że wyjdę z siebie jak zobaczyłam te buty poklejone klejem do drewna z piachem na około:szok: W tym samym momencie rozerwałam je (jeszcze gorzej niż przed poklejeniem) i wysłałam Emcie przed dom do dziadków, żeby to zobaczyli. Teściowa od rana nie odzywa się do mnie a zazwyczaj szuka pretekstów, żeby cokolwiek powiedzieć :-p

Czemu o swoim mężu tak brzydko piszesz "stary"? Kojarzy mi się to z starszymi osobami tak po 50:-p

Jugosława weekendzik mija mi dość leniwie. Tzn. staram się coś zrobić w domu, ale więcej się relaksuję niż robię hehe Teraz korzystam z tego, że nie jestem w ciąży i sączę sobie CIN CIN (pełna kulturka i tylko 1 lampeczka). Od środy bezwzględny zakaz alkoholu aż do testowania :tak:
Kiedyś miałam bardzo regularne cykle, nawet co do godziny (zawsze po 7 rano). A od poronienia mam tak nieregularne, że w sumie nie wiem kiedy mam się spodziewać okresu.Podałam wam datę następnej @ 28 maj,ale to tak na chybił trafił. Cykle mam 30-35 dniowe przedostatni 39 dni a ostatni taka mała niespodzianka po 27 dniach przyszedł :confused2:.
Jeśli chodzi o bengay...u mnie w domu króluje amol i to prawie na wszystko :baffled:

Dzień doberek,

lux: o matko! hahaha to musiało komicznie wyglądać jak ten twój wywinął orła na mokrej podłodze ;) Dobrze, że mu się nic nie stało :) Trochę nocnej rozrywki :D Ale masz spa...stópki wypielęgnowane! Zazdroszczę ;)

cytrynowa: o kurde :/ Faktycznie karma :/ Może to ją czegoś nauczy...chociaż patrząc z perspektywy czasu to kiepsko jej idzie wyciąganie wniosków :/ Ja też wierzę w to, że dobro wraca do dobrych ludzi.

kamcia: ooooo ciekawe co wyrośnie z tej pesteczki :D Zakładaj plantację :) Fajnie jak takie coś rośnie :) Relaks w weekend to nawet wskazany więc wszystko dobrze :D Lubię cin cin :D Zwykle ten biały mieszam z tonikiem albo spritem z cytrynką :D Mniam! Lekki letni drineczek :) Eh, organizm się zmienia i dostosowuje do zmian...może to dobrze, że sam sobie reguluje to czego potrzebuje. Zobaczymy co będzie dalej. Ja amol tez stosuję, lubię jego zapach :) No i faktycznie jest na wszystko :D

U mnie dzisiaj 32 dc i @ nadal brak. Wczoraj dosyć intensywnie bolały mnie jajniki i tam w środku coś...Mam jakby bardziej obolałe piersi....czuję się jak przed @ albo przed owu :| Ginekolog potrzebny, bo ja nie wiem co to tak nagle się zmieniło...nic nie zmieniałam w swoim życiu...stres to wiadomo, że często nam towarzyszy, a wysiłek w zasadzie raz mniejszy raz większy, ale też zwykle jest obecny :| Wariuje mi ten mój organizm...Na obiadek dzisiaj kasza z warzywami, bezmięsny obiadek, a na deser mam ochotę na deser lodowy z owocami. Albo zrobię galaretkę...jeszcze zobaczę.

Udanej niedzieli laski!

Kamcia oczywiście że wyhodujesz krzaczek z pomidorkami z tej pestki.
Po to one w pomidorze sa. Żeby się rozmnazac. Musisz tylko odpowiednie warunki mu sprawić.
A te buty to fakt. Po co kleic z piachem? Przecież to wygląda jeszcze gorzej.
Lux u mnie burzy nikt ja dawno nie widział. Tutaj te zjawisko jest bardzo rzadkie.

Jugoslawa to lec do gina. Szczególnie jeśli czujesz że coś jest nie tak.

Mnie nadal bolą cycki. A dziś jeszcze podbrzusze. Ehhh...

Dzień doberek,

lux: o matko! hahaha to musiało komicznie wyglądać jak ten twój wywinął orła na mokrej podłodze ;) Dobrze, że mu się nic nie stało :) Trochę nocnej rozrywki :D Ale masz spa...stópki wypielęgnowane! Zazdroszczę ;)

cytrynowa: o kurde :/ Faktycznie karma :/ Może to ją czegoś nauczy...chociaż patrząc z perspektywy czasu to kiepsko jej idzie wyciąganie wniosków :/ Ja też wierzę w to, że dobro wraca do dobrych ludzi.

kamcia: ooooo ciekawe co wyrośnie z tej pesteczki :D Zakładaj plantację :) Fajnie jak takie coś rośnie :) Relaks w weekend to nawet wskazany więc wszystko dobrze :D Lubię cin cin :D Zwykle ten biały mieszam z tonikiem albo spritem z cytrynką :D Mniam! Lekki letni drineczek :) Eh, organizm się zmienia i dostosowuje do zmian...może to dobrze, że sam sobie reguluje to czego potrzebuje. Zobaczymy co będzie dalej. Ja amol tez stosuję, lubię jego zapach :) No i faktycznie jest na wszystko :D

U mnie dzisiaj 32 dc i @ nadal brak. Wczoraj dosyć intensywnie bolały mnie jajniki i tam w środku coś...Mam jakby bardziej obolałe piersi....czuję się jak przed @ albo przed owu :| Ginekolog potrzebny, bo ja nie wiem co to tak nagle się zmieniło...nic nie zmieniałam w swoim życiu...stres to wiadomo, że często nam towarzyszy, a wysiłek w zasadzie raz mniejszy raz większy, ale też zwykle jest obecny :| Wariuje mi ten mój organizm...Na obiadek dzisiaj kasza z warzywami, bezmięsny obiadek, a na deser mam ochotę na deser lodowy z owocami. Albo zrobię galaretkę...jeszcze zobaczę.

Udanej niedzieli laski!

my mamy strogonofa z wczoraj, a ta Twoja @ oszalala heh

reklama
Do góry