reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

mama a to jest tak że temp powinna rosnąć od któregoś tam dnia cyklu po zapłodnieniu/ zagnieżdzeniu ??? może będę mierzyła w tym cyklu z iui- nie zaszkodzi nie?

Tymonka- wiadomo,ze każda jest inna i u każdej z nas to może inaczej wyglądać..ja przy ciąży z Zuzą i Domisiem mierzyłam i u mnie 10dpo miałam drugi skok(pierwszy to na owu) i już wiedziałam,ze sie udało
w tamtym cyklu własnie w 10 d.po owulce miałam skok na 37,2 przez 2 dni potem 37 a potem znów spodło i @..

a teraz 9dpo i miałam ostatnie dni tak
36,9
36,9
37
37
36,9
36,9
36,9-dziś...

Wrocilam z silownii i czytam Was
mari27 kazdemu sie moze pomylic;-), ja kiedys posta napisalam do samej siebie, to dopiero byl smiech haha:-D

Amalfi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D hahahaha-się uśmiałam..no tego jeszcze nie grali-hahahaha...;-)
już posprzatane:tak:

Lilith- witaj kochana i wlatuj częściej...wspólczuje bólu ,mam nadzieje,ze dziś lepiej:tak:

Kahaka- ja mam w I fazie cyklu 36,4..36,5...
fajnie,ze juz po pracy..

u mnie ciagle włącza sie piec gazowy tak u nas zimno na dworzu:dry:

reklama
lilith do dzisiaj nie wiem hehhheh, chyba mialam pomrocznosc jasną hahahahha raczej ciemna hahahahah:-D.
Zobacz załącznik 351474

A tu serniczek kawowy dla Was, powinien byc jeszcze z bita smietana u gory ale ja nie dodawalam dodatkowych kalorii juz, wyglada moze nieciekawie, zwlaszcza kolor, ale jest bardzo dobry. Z bita smietana pewnie lepszy, ale trzeba diete trzymac, chociaz troche;-), zwlaszcza jak sie z silownii wlasnie wrocilo

kahaka no tak ona sie chajtac bedzie. A czemu nie dadza jej dupka pzreciez juz tyle cykli sie uzera z tymi dlugasnymi cyklami!!! Co za lekarz ja leczy?? Niech zmienia jej leki!!!!! Cholera jasna!!! Na lutce ona jedzie juz odkad pamietam

Ostatnia edycja:
Mama, pamiętaj też, że każda ciąża jest inna, to i może tempka będzie inna i zrobi Ci niespodziankę. Nie sugeruj się nią tak, bo szkoda myśli na takie głupotki :)

Amalfi pyszny sernik! Chodzi już za mną od tygodni ale dietka ;( więc tylko popatrzeć sobie mogę :D

mama, to masz dość niskie temperatury podstawowe, więc nie doszukuj się nie wiadomo czego ;-) poczekamy, zobaczymy...
amalfi, Aga umówiła się w końcu do endokrynologa, bo badała tarczycę i coś tam wyszło nie halo. Ale termin ma dopiero na czerwiec (prywatnie!).
Oj jak bym zjadła Twojego serniczka:confused:

Skończyłam dietę. Tzn. przeszłam teraz na stabilizacyjną - stopniowo będę zwiększać kalorie, żeby jo-jo nie było. Ale słodyczy mi brakuje :baffled:

Lilith- staram sie nie mysleć :)))
a Judytka zaraz 5 lat kończy :)))))

Amalfi- pyszności:)))
pewnie trzeba sie "oszczedzac" z kaloriami...zwłaszcza po siłce :)))

Kahaka- no tak,nie ma bata-trza czekać ....

cześć...
część z Was znam, część nie...
Zastanawiam się jaki trzeba mieć "staż", żeby się za weterankę uważać i się tu udzielać... ;) U mnie będzie 10 cykl czyli powoli się zbliża rok... Wystarczy? ;)

Martusia- rozkładaj kocyk i rozgość się-zapraszamy utrudzoną staraczkę...:)
Na jakim etapie masz cykl??

u mnie 22d.c jeszcze troche i test...

mama pamiętam, że kiedyś miałyśmy podobnie....a ja 29 dc... ale temp rano niska i już plamić zaczynam czyli zaraz się pewnie okaże, że jednak 1dc :)
Ale w maju nie podaruję hehe będzie mój!

Chciałabym cały wątek nadrobić, ale może być ciężko-tyle stron ;)

amalfi-a może dasz przepisz?Bo takiego sernika to ja jeszcze nie jadłam...

Mozecie jesc, te na diecie tez bo uzylam serka light i mascarpone wiec nie jest tak zle, glowka pracuje,zeby nie przytyc za bardzo heheheh

martusia czesc!!! A mamafia pisze tam jeszcze z Wami??? Co u niej??
kahaka na czerwiec???? prywatnie?????? szok!!!!!!!

reklama
Amalfi no to ja pierwszy kawałek kroję:tak:
Martusia dobrze mówi-daj przepis prosimy bo skoro taki "lajtowy" to sobie zrobimy:)))

Martusia-szkoda ,ze plamienia sie zaczęły bo to pewnie na cholerną @:dry:
ale tak trzymaj-maj jest Twój!!

a co do nadrobienia wątku to w taka pogodę jak dzis fajna lektura:tak:
dziewczyny na obiady pouciekały -mniejszy ruch więc sobie poczytaj:-)
u nas pada,szaro ,buro i do....:baffled:

Do góry