reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

LILITH, nie próbowałam z bananami, za to z jabłkami i śliwkami wychodzi bardzo dobre też.
Jakoś ostatnio nie chce mi się czytać...Ciekawe co ja zrobię ze sobą w wakacje, jak nie będę do pracy chodzić... :sorry:

Bree, gdzie jestes?

Ostatnia edycja:
reklama
No to sprawdzę, ciacho jest tanie i szybkie faktycznie więc żadna strata jak wyjdzie nijakie. Tylko na pewno muszę piec w 160 st i na jakies 30-35 min.

A może być zaczęła robić więcej takich pięknych kartek i ozdób i to później sprzedawała?? Jakieś to zajęcie jest, przyjemność do tego i jeszcze kaska.

Ja za przykładem Bree zamierzam zacząć robić na drutach z pomocą yt :D Tylko przeraża mnie to, że nie mam jeszcze do niczego wzorków, nie wiem jaką włóczkę wybrać.. moja mam to zbierała sobie swego czasu takie z gazet wzory i wlepiała do zeszytu a później to już sama wszystko.. mi też zdałoby się od czegoś zacząć, dobrze że teraz to google sa ;p

LILITH, z tymi kartkami, to juz mi nawet jedna osoba sugerowała. Ale ja nie wiem, czy to się opłaca-jedna kartkę robi się długo, czasem parę godzin, to musiałabym drogo sprzedawać :-p Robię póki co dla przyjemności i rozdaję na wszelkie możliwe okazje. Jakby ktoś chciał karteczkę ode mnie zrobiona, to chętnie.

Nie mam pojęcia ile u was takie kartki kosztują ale nie są to byle jakie kartki ozdobne więc i cena powinna być przyzwoita właśnie :D
A jak nie kartka to może coś innego, co mniej czasu zabiera a wygląda równie atrakcyjnie.
Możesz też zapisać się na jakiś kurs wakacyjny :-pod tak, dla samej siebie.

Kurcze, coś nie tak z tym ciastem jest ;( ono ma być takie mokrawe i u spodu?? Dziwnie trochę smakuję, może dałam za dużo olejku .. no nic, w moim wypadku to chyba trza poćwiczyć robienie takiego nawet najprostrzego ;/ Albo ja wydziwiam.. poczekam na męża to się dowiem..

LILITH, mnie nigdy nie wyszło mokrawe. Może to wina tego oleju, który dałaś dopiero na blasze - pewnie opadł na dno.
A ja taka kartkę zrobiłam dziś (trochę reklamy nie zaszkodzi :-p ):
Zobacz załącznik 360222
A taką wczoraj:
ZJqizgwgYBtkBKKGeB.jpg

jestem troche mi zeszlo jeszcze w domku troche roboty mialam...
ale chlodna woda na basenie cudna... @ jeszcze nie dostalam...

amalfi ja tam wybieram uzaleznienie od bb :)
lilith nasz Ty cukierniku :) wilgotne moglo sie zrobic od truskawek to ciasto :) nie martw sie cwiczenie czyni mistrza :) a co do pioecow to rozne sa i trzeba je dobrze poznac ;)
ciesze sie ze masz dobry humor i dobrze sie czujesz
mamus dobrze ze głowka juz przeszła
esmeralda witaj nie doluj sie za wczesnie , tak jak dziewczyny pisza zrobcie badania to bedziecie wiedziec na czym stoicie ale nie poddawaj sie badz dzielna a z nami yu mozesz sie wygadac kiedy tylko chcesz zawsze razniej z weterankami :)
zjola poki malpki nie ma to &&&&&&&&&&&, czesto testy potrafia wychodzic dopiero tydzien po planowanym terminie malpiszona ... sciskam Cie mocno!!!!
kahaka te Twoje kartki są przesliczne :)))))))))))))))

jestem po lekarzu..nie czytałam bo dopiero kompa odpaliłam a zaraz kolacje trzeba robić...

więc pani wypytała o wszystko i na początek kazał iśc na pomiar ciśnienia i gluzozę...
110/70 a glukoza 122...
powiedziała,ze w normie...

dalej dała skierowanie na wszystkie badania z krwi...nie rozszyfruje tego...wiem ,ze morfologia ,ob ,tsh i w 2 rubrykach jeszcze coś wypisała,ale nigdy nie miałam tych badan robionych to nie wiem co to-badania ide robic jutro po 9...

powiedziała też ze kwalifikuje sie do rezonansu magnetycznego,ale na skierowanie od niej-czyli od ogólnego-bede czekała z 6 tyg.więc ona robi taki "wałek" ,ze daje mi skierowanie do chirurga...na skierowaniu postawiła jakis tajemniczy znaczek i chirurg mi wystawi skierowanie na ten rezonans ,ze niby po urazie głowy jestem i wtedy bedzie szybcie ten rezonans zrobiony bo juz wciągu 7-10 dni...
tak więc cieszę sie,ze nie olała mojej sprawy..

do chirurga też idę jutro na 9.45.
wystawi mi to skierowanie na CITO i jak bede sie umawiac w szpitalu to mam podać ,ze na CITO i wtedy bedzie szybko...powiedziała,ze czasem robią się jakieś mikrozakrzepy i inne cuda i musi być wynik rezonansu...
jak odbiorę wyniki w poniedziałek z krwi to jesli wszystko bedzie w normie to mam czekać na wynik rezonansu i wtedy przyjść do niej ,a jak jakieś wyniki beda nie halo to w poniedziałek od razu mam do niej przyjść....

tak wyglada moja sytuacja na tą chwilę...

aaaaaaaaaaaaa przepraszam -jeszcze @ dostałam o 16.oo

Mamus dobrze ze udalo Ci sie tak syzbko wszystko zalatwic , MR lepszy tak jak dr powiedziala... to dzialaj i dawaj szybko wyniki badan :) &&&&&&&&&& żeby wszystko bylo ok :)))))))))
co do @ to powiem tylko tyle niech ja ....j strzeli ....

a zapomnaialm Wam napisac zakupilam sobie ksiazke polecana na bocianie:
Drogi ku płodności. Wszystko o diagnostyce, leczeniu i metodach wsparcia w niepłodności |
wczoraj do mnie przyszla i jak dla mnie jet to calkiem przyzwoite kompendium wiedzy , bardzo fajna i wiel ciekawych rzeczy w niej umiescili takze ja polecam :)))))))))

reklama
lilith czemu smutna??

mama a może idź do neurologa??

kahaka cudne te karteczki

mogę prosić o przepis na to ciasto truskawkowe??

Do góry