reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Olunia - No to wychodziłoby, że masz 13-14 dniowe fazy lutealne (czyli faza po owulacji) prawidłowo powinna trwać 14+- 2 dni...
Szkoda, że nie obserwowałaś się wcześniej bo być może teraz interpretacja byłaby łatwiejsza :tak:
A JAK SIĘ CZUJESZ??? Byłaś już w ciąży więc możesz się, że tak powiem wypowiedzieć na ten temat... coś się dzieje czy nie???

reklama
Nikusia ja się dowiedziałam o ciąży w 6 tygodniu nie bardzo pamiętam ale wiem że byłam bardzo senna i zmęczona no niby teraz także tak jest ale mam 2 dzieciaków w domu ko by nie był zmęczony ja moja pierwszą ciąże przeszłam super zero wymiotów, mdłości tylko zgaga mnie męczyła a od 7 miesiąca nie mogłam chodzić bo byłam spuchnieta i bolało mnie w pachwinie ale sam początek rewelacja

Ja juz mam takiego bzika na punkcie objawów że sporo ich widze ale raczej sobie je wmawiam :(((teraz czuje sie typowo na @ tylko nie bolą mnie krzyże pobolewały tydzień temu i przeszło piersi bolą i są wielgachne:) sutki mam mocno czerwone,ja zawsze wiem że dostane w dany dzień bo nie mogę z wyra wstać i mam silne bóle jajników

a mam pytanie jak biore dufaston to jesli nie jestem w ciąży to powinnam lada dzień dostać @ bo on wywołuje@???

olunia, po prostu wzrost temperatury świadczy o tym, że odbyła sie owulacja (tzn. musisz mieć 3 wyższe). Potem temp. może się wahać, ale i tak jest na wyższym poziomie przez ok. 14 dni - i to jest właśnie faza lutealna. Wzrost temperatury jest powodowany wzrostem progesteronu, który wydzielany jest po owu. Jeśli dojdzie do ciąży, to progesteron nie spada i masz wyższą temp. jeszcze długo długo :)
Duphaston to progesteron. Jeśli nie jesteś w ciąży, to go odstawiasz, on raczej hamuje @ niż ja wywołuje.

kahaka

kurcze jak hamuje gin mi ją przepisał w poprzednim cyklu na wywołanie????dzieki za wytłumaczenie fazy lutealnej :-):-) a gin mi powiedział że mam go odstawić dopiero jak dostanę @ nie wiem może myślał że przed piątkiem dostanę @ przed testowaniem

olunia, bo to jest tak - Duphaston wydłuża fazę lutealną i podtrzymuje ewentualną ciążę. A @ można dostać zarówno w trakcie brania jak i dopiero po odstawieniu.

reklama
Do góry