reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

mama, u mnie też 14 grudnia będzie 2 lata od pierwszego poronienia...A potem 13 stycznia rok od drugiego, ech. Ale doczekasz się, jestem tego pewna :tak:
wikulka, powodzenia w szukaniu apteki. Wymyśliłaś coś z tym prezentem?

reklama
Kahaka -dzięki....
no tak,my razem byłyśmy sierpiówkami 2011..
ehhh jak sobie pomyślę,że rok temu byłam taka szczęśliwa o tej porze..

no ,ale nic-trzeba się wziąć w gorść..idzie nowa owu-nowa nadzieja.

u nas pada..nic sie nie chcę.

Witajcie w nowym dniu :)
carolineee - zdrówka życzę
mama05 - dzięki :D Tak myślałam, że Ty kocyk zaproponujesz ;) Ja też wczoraj działałam, bo nie wiem kiedy u mnie ta owu będzie. Coś tam czuje lekkie kłucia, ale.... Ja dopiero zaczynam mierzyć temp i obserwowac jak to z tym moim organizmem jest :)
Błonka - gratuluję Tobie Szczęścia i trzymam kciuki za spokojny dalszy ciąg :) Być może u Ciebie chodzi o tachykardię - przyspieszone bicie serca (tętno)
kahaka - Tobie również gratuluję (właśnie czytam majowe strony, tam jeszcze ostatni Twój cykl nieudany, a teraz.... :D ). Tak wiem, ze muszę się zdecydować na jednego tylko kogo??? U mnie lekarze podchodzą do sprawy tak "proszę nie mysleć, wyluzować..." ble ble, głupie gadanie. Ten, u którego byłam i zaproponował IUI przyjmuje niedaleko mnie (60km) raz w tygodniu!!! Jak tu coś ustalić? Nie mówiac o monitoringu... Jakiekolwiek badania miałam robione prawie dwa lata temu, no i właśnie przydałoby sie je powtórzyć. Chyba zrobię je na własną rękę, a już z wynikami pojadę do lekarza....
wikulaa - tak jak napisałam powyżej... badania dwa lata temu... A wykres prowadzę sobie w zeszycie (zrobiłam tabelki, bo nie umiem w tych internetowych), ale dopiero trzeci cykl... Tak w ogóle to pierwszy cykl, gdy zaczęłam mierzyć, miałam jakiś dziwny. Po @ (nawet powiedziałabym nie za bardzo obfitej) cały cykl bolały mnie cycochy, urosły :) , nie dało sie dotknąć. No i nie miałam śluzu tego rozciągliwego, przezroczystego. A kolejną @ dostałam w 22 dc!!! A ja przecież mam cykle 27-29 dniowe. I co to było???:confused:

marcysia tak tak o tetno chodzi i ze za wysokie cisnienie.. tetno mam ponad 100 od 90
marcysia no z lekarzem jest tak ze trzeba wiedziec ze przyjmie nas na monitorig kiedy my tego chcemy a nie kiedy on "jest" w pracy ... pecherzyki czekac nie będą ;/ a zbadaniami mas zracje wiele z nas tak robilo na wlasna reke i juz w ynikami do lekarza bo takto na pierwszej wizycie dostanies ztylko skierowania na badania a tak moze juz cos ruszy :)

no właśnie.... muszę po prostu "zaufać" jednemu z lekarzy w moim mieście, jeśli chodzi monitoring, a z innymi sprawami chodzić do kogoś konkretnego :)
wypisałam sobie badania jakie powinnam zrobić. Czy to wystarczy na poczatek? i w których dniach cyklu powinnam je zrobic?
LH
FSH
PRL
TSH
ft3
ft4
Estradiol
Testosteron

Ostatnia edycja:
Błonka-u mnie gin podejrzewał ciążę pozamaciczną po lewej stronie...
ciąża była..potwierdzo 3 razy betę a pecherzyk zamiast w macicy zagniexdził sie na końcu jajowodu tuż przez wejściem do macicy...
nie było szans..7 grudnia kazali odstawić lutkę ..14 grudnia zaczełam krwawić i ....:(

ale Ty kochana myśl pozytywnie! musi być dobrze i nie myśl o tym co złe....choć takie rzeczy sie dzieją..ale nie myśl.
teraz potrzebny Ci spokój;)

Marcysia- no tak,bo ja zawsze z tym kocykiem :))
co do badań to warto zrobić skoro 2 lata temu robiłaś..
a skąd Ty do nas nadajesz?? z Pl czy za granicą mieszkasz?

zrob sobie jeszcze progesteron kolo 20 dc i 22 dc, oznacz go 2 dni pod rzad czy jest ok i czy nie potrzebujesz np w 2 fazie cyklu wspomagania luteina albo duphastonem

reklama
ja z Polski... Mała mieścina niedaleko Siedlec...
czyli progesteron w 20-22dc dwa dni z rzedu (ciekawe jak to u nas w laboratorium będzie, czy tylko podstawowe badania robią, bo jak robiłam dwa lata temu to coś wysyłali do Wawy i trochę czekałam na wyniki :-() A pozostałe badania to chyba między 2 a 5? Tak? Bo dzis mam 10dc, więc to dopiero w następnym zrobię kurka :dry:

Do góry