reklama
E
esmeralda
Gość
Czołem Dziewczyny!! ) nieźle mmm a to transmisji jeszcze nie było??? :O no zobacz, a ja szukałam wszędzie po necie i nic nie znalazłam, teraz już wiem dlaczego ale fota super, rogaliki bomba, aż chciałabym skosztować. Ja również uwielbiam gotować a zwłaszcza piec różne ciasta itd..ale różnie mi wychodzą, nie mam aż tak wielu sprawdzonych przepisów, bardziej eksperymentuję lubię to chociaż można powiedzieć że nie zawsze mi wychodzą-bo eksperyment to eksperyment jednak, ale ja się nie zrażam, i tak robię dalej, sałatki też lubię robić kahaka niezła wyprawka to najfajniejszy element ciąży, kupowanie różnych rzeczy dla maleństwa, moja koleżanka jest w siódmym miesiącu, nie wiem dokładnie jaki tydzień ;/ też już się rozgląda za różnymi rzeczami co i jak już nad wózkiem myśli, też wypatrzyła na allegro, ja tak widzę że z allegro najlepiej, coraz więcej osób korzysta nie chodząc wcale po sklepach, dziś już się nie opłaca ze sklepu kupować bo to kosztuje majątek, a Ty już mówisz brzuszek masz widoczny ) faaaajnie :*
wikula a niech to gęś kopnie u mnie też pewnie przyjdzie w tym miesiącu trudno
wikula a niech to gęś kopnie u mnie też pewnie przyjdzie w tym miesiącu trudno
Ostatnio edytowane przez moderatora:
E
esmeralda
Gość
a co u mnie, wyłączyli mi 28 dni hehe, ale później się znowu zaloguję jak mi się trochę wykresów uzbiera byłam w końcu na usg, stwierdzono u mnie cykl bezowulacyjny, pco, endometrium mam szer.7,3mm jajnik prawy 36x16,4mm pęcherzyk śr.8,2 mm jajnik lewy33,8x21,7mm pęcherzyk śr.11,3mm.
ale w tym cyklu nic już nie będzie-tak powiedziała moja pani doktor, że pęcherzyki są za małe i nie zdążą się wykluć coprawda stwierdzając u mnie po wykresie 13d.c 36,4 stopnia, 14 d.c36,8 15dc36,7-czyli dzisiaj ale mam od wczoraj zatrucie pokarmowe raczej od przedwczoraj, lecz wczoraj się ujawniło, więc temp się podniosła bo to może właśnie od żołądka ;/
kolejna sprawa włączyła mi lek clostybegyt od 3 go dnia cyklu kazała brać i powiedziała, że w przyszłym cyklu wskazane jest abyśmy zaczęli się starać czyli dała nadzieję
w zeszły piątek jak byłam na badaniu tsh ft4 okazało się(od jakiegoś czasu leczę się) że znów mi trochę podskoczył ich poziom, co nie jest zbyt dobrze ;(
prolaktyny nie badałam, bo ostatnio już ładnie była wyrównana, po dostinexie, tak stwierdzam, że chyba to dobry lek i wcale aż tak drogo nie wychodzi jego branie, bo raz kupisz dwie tabletki i masz na długi czas ja biorę 1/4 tabl raz na dwa tyg..
czekam na wynik androstendionu jeszcze, ale chyba powinien być dobry, tak myślę
teraz jeszcze badamy insulinę i glikemię, bo po tabl na tarczycę nie czuję się najlepiej, zawroty głowy itp
także zobaczymy co to będzie
aha, pamiętam kahaka zdaje się na 28 dni pisałaś, że szkoda że nie zapisuję śluzu, i tak teraz sobie przemyślałam, że co ja tam mogę zapisywać, nie znam tak bardzo się na swoim organizmie, teraz dopiero zaczynam się poznawać i wydaje mi się że poprostu nie mam śluzu płodnego, więc nie widzę różnicy, dlatego uznałam, że nie będę potrafiła rozpoznać, rozróżnić, zinterpretować.. no ale jak tu rozróżnić cokolwiek jeśli stale tak samo jest, no więc to tyle na ten tamat
życzcie powodzenia, chociaż powiem szczerze, leczę się ale już tak staram się nie denerwować i uzbrajam się w cierpliwość i zdałam sobie z tego sprawę że to może kilka lat potrwać, więc nie myślę już w ten sposób, że czekam co kolejny cykl przyniesie, i płacze jak @ przyjdzie, już olewam, robię swoje i idę dalej, nie zatrzymuję się, bo i tak nie mam na to większego wpływu co jutro się wydarzy
pozdrawiam
ps.przepraszam że aż tyle napisałam ale nie mogłam wytrzymać
ale w tym cyklu nic już nie będzie-tak powiedziała moja pani doktor, że pęcherzyki są za małe i nie zdążą się wykluć coprawda stwierdzając u mnie po wykresie 13d.c 36,4 stopnia, 14 d.c36,8 15dc36,7-czyli dzisiaj ale mam od wczoraj zatrucie pokarmowe raczej od przedwczoraj, lecz wczoraj się ujawniło, więc temp się podniosła bo to może właśnie od żołądka ;/
kolejna sprawa włączyła mi lek clostybegyt od 3 go dnia cyklu kazała brać i powiedziała, że w przyszłym cyklu wskazane jest abyśmy zaczęli się starać czyli dała nadzieję
w zeszły piątek jak byłam na badaniu tsh ft4 okazało się(od jakiegoś czasu leczę się) że znów mi trochę podskoczył ich poziom, co nie jest zbyt dobrze ;(
prolaktyny nie badałam, bo ostatnio już ładnie była wyrównana, po dostinexie, tak stwierdzam, że chyba to dobry lek i wcale aż tak drogo nie wychodzi jego branie, bo raz kupisz dwie tabletki i masz na długi czas ja biorę 1/4 tabl raz na dwa tyg..
czekam na wynik androstendionu jeszcze, ale chyba powinien być dobry, tak myślę
teraz jeszcze badamy insulinę i glikemię, bo po tabl na tarczycę nie czuję się najlepiej, zawroty głowy itp
także zobaczymy co to będzie
aha, pamiętam kahaka zdaje się na 28 dni pisałaś, że szkoda że nie zapisuję śluzu, i tak teraz sobie przemyślałam, że co ja tam mogę zapisywać, nie znam tak bardzo się na swoim organizmie, teraz dopiero zaczynam się poznawać i wydaje mi się że poprostu nie mam śluzu płodnego, więc nie widzę różnicy, dlatego uznałam, że nie będę potrafiła rozpoznać, rozróżnić, zinterpretować.. no ale jak tu rozróżnić cokolwiek jeśli stale tak samo jest, no więc to tyle na ten tamat
życzcie powodzenia, chociaż powiem szczerze, leczę się ale już tak staram się nie denerwować i uzbrajam się w cierpliwość i zdałam sobie z tego sprawę że to może kilka lat potrwać, więc nie myślę już w ten sposób, że czekam co kolejny cykl przyniesie, i płacze jak @ przyjdzie, już olewam, robię swoje i idę dalej, nie zatrzymuję się, bo i tak nie mam na to większego wpływu co jutro się wydarzy
pozdrawiam
ps.przepraszam że aż tyle napisałam ale nie mogłam wytrzymać
Ostatnio edytowane przez moderatora:
dokładnie esmeralda, tak jak mmmmm pisze z tym sluzem to róznir bywa, ja jak zaszłam to go wogóle nie miałam nic , totalne zero, susza, a większosc dziewczyn pisze, że powinien być wiec nie ma co się sugerowac ...
byłam na spacerku, postkałam 150000 moich koleżanek z wózkami i ze stwierdzeniem, że moglibyśmy WRESZCIE coś ukulać !!! idioci !!!
właśnie wcinam obiadek, marchewkę ze śmietaną , ziemniaczki i kotleciki , która chętna ???
retyt ile ja bym dała za parę kilo
byłam na spacerku, postkałam 150000 moich koleżanek z wózkami i ze stwierdzeniem, że moglibyśmy WRESZCIE coś ukulać !!! idioci !!!
właśnie wcinam obiadek, marchewkę ze śmietaną , ziemniaczki i kotleciki , która chętna ???
retyt ile ja bym dała za parę kilo
esmeralda, już myślałam, że zaginęłaś z tym śluzem spróbuj mimo wszystko - jak nie widzisz na zewnątrz, to badaj w środku. Na pewno coś tam znajdziesz powodzenia w takim razie w nowym cyklu z clo!
suzi do mnie pisała, że miała usg genetyczne i że wszystko w porządku. Ma przeczucia na synka :-)
A ja czytam "Zaćmienie" i nie mogę się doczekać męża, bo jedziemy na tę kolację. Chyba na sushi, mniam.
suzi do mnie pisała, że miała usg genetyczne i że wszystko w porządku. Ma przeczucia na synka :-)
A ja czytam "Zaćmienie" i nie mogę się doczekać męża, bo jedziemy na tę kolację. Chyba na sushi, mniam.
suzi1
Kocham Cię synuś
Ewciu na bierząco Was czytam i nawet wczoraj pisalamCaroline okkkk jutro sie widzimy pod Oxfordem super juz sie doczekac nie moge....
Błonka czylidajecie na luz,,ja tez dałam sobie na luz...
mmm no gratuluje,,,cholerka tylko zła jestem bo ja mam 19stego szkolenie od 8do 16..nie obejrze,,ale pech:-(
palemko no wtedy by bylo superrrrrrrr
suzi co tak mało ciebie??
Zjola kochana to kciukaski zaciśnięte&&&&& a swoją drogą to nie maly wydatek Was czeka :-(Suzi - ja histeroskopię będę robiła w Provicie w Katowicach.
Palemko - ja też mam takie plamienia, ale robiłam badania progesteronu i nie mam niedomogi lutealnej U mnie to się zaczęło po odstawieniu anty i trwa przez 3 lata. Chociaż w ostatnich 2 cyklach plamienia praktycznie nie było. Może w końcu to się wyreguluje?
A mnie się dzisiaj w nocy śniło, że zrobiłam test i były dwie kreseczki a zbliżał się Sylwester i piłam toast sokiem pomarańczowym Oj, żeby to był proroczy sen
Ja mialam termin histero na 13 wrzesień;-)
CO za małpiszonoj tam tempka nie ważna ja czuje @... i przylazła, właśnie przed chwilą....
Carola wspolczuje przezyc:-( Robic dziecku wode z mózgu
Tak jak Kasia napisala mam przeczucie ze to bedzie chlopiec ale dowiemy sie dopiero po porodzie bo nasz lekarz nie mowi co bedzie
Powoli bedziemy robic pokoik dla Maluszka bo potem finansowo sie nie wyrobimy ze wszystkim...:-(
Na badaniach tez wszystko w normie ale nie umie wkleic fotki bo mam na telefonie a jeszcze nie do konca pozanalam jego obslugę :-zawstydzona/y:
Buziaki
kahaka - uwielbiam sushi!!!! Dawno juz nie byłam....muszę któregoś dnia męża wyciągnąć
esmeralda - ja tez mam problemy z rozpoznaniem śluzu, ale staram się co jakiś czas zanotować moje obserwacje
dziękuję wam za pocieszenie!
esmeralda - ja tez mam problemy z rozpoznaniem śluzu, ale staram się co jakiś czas zanotować moje obserwacje
dziękuję wam za pocieszenie!
reklama
Podziel się: