reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

a wiec pierwsza wizyta u poloznej to jedynie takie spotkanie organizacyjne, zaklada ci karty ciazy, tlumaczy co i kiedy.
To usg w 12 tygodniu jest przez brzuch. Ale wszystko ladnie widac. Podobno tutaj w czasie ciazy wogole nie robia usg dopochwowo, ale nie wiem czy wszedzie. Serduszka nie slyszalam, ale widzialam pulsujacy punkcik na monitorze, no i ona mowila ze bije ladnie.
Jak bedziesz miala wizyte u poloznej to mozesz sie popytac.

tak sie zastanawialam bo ja bylam na clo... czyli wieksze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej tym bardziej ze mialam 2 duze pecherzyki... i tak sie zastanawiac czy bedzie ona w stanie powiedziec mi czy jest jedna fasolka czy wiecej... ale skoro widzialas pulsujacy punkcik na monitorze to chyba powinno pokazac ze np mam blizniaki?? jak myslisz??

reklama
Czesc dziewuszki tak jak mowilam zaczelam mierzyc tempke od 7 dnia cyklu . Moze ja cos zle robie:confused:.
Mierze codziennie rano o 5.45 zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z lozka. A oto moja temp:
7d.c.-36,5
8d.c-36,4
9d.c-36,5
10d.c-36,6
11d.c-nie mierzona
12d.c-36,3 (dziwne ze tak spadla)
13d.c-36,6
A moze wszystko jest ok , zobaczymy co bedzie dalej;-)

nie mowie ze zawsze ale czasami zdaza sie ze jest spadek temp dzien albo 2 przed owulacja... robisz testy owulacyjne?? mozliwe ze jutro bedzie skok...

tak sie zastanawialam bo ja bylam na clo... czyli wieksze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej tym bardziej ze mialam 2 duze pecherzyki... i tak sie zastanawiac czy bedzie ona w stanie powiedziec mi czy jest jedna fasolka czy wiecej... ale skoro widzialas pulsujacy punkcik na monitorze to chyba powinno pokazac ze np mam blizniaki?? jak myslisz??
Napewno na tym pierwszym usg okresli ci czy jedno czy blizniaki. W 12 tygodniu juz ladnie widac dzidzie na monitorze. Ja bylam na poczatku 11 tygodnia i widzialam raczki, nozki. :-)
Bylas juz w przychodni? Zapisalas sie do poloznej?

ewka2412 ja przed wlasciwym skokiem owulacyjnym to mialam zygzaki na wykresie, tempka wzrastala i spadala. Robilam testy owulacyjne, chociaz u mnie nie wychodzily. Nie bylo tej ciemniejszej drugiej krechy. A jednak owulka byla.

Napewno na tym pierwszym usg okresli ci czy jedno czy blizniaki. W 12 tygodniu juz ladnie widac dzidzie na monitorze. Ja bylam na poczatku 11 tygodnia i widzialam raczki, nozki. :-)
Bylas juz w przychodni? Zapisalas sie do poloznej?

to super :-):-):-) fajnie bo wole wczesniej wiedziec ile tam bobasow jest :-):-):-) ja mam spotkanie z midwife 2 wrzesnia... bede wtedy w 8tc... juz sie doczekac nie moge :tak::tak::tak:

Witam Was ponownie dziewczyny :)
Wiem, że dawno się nie odzywałam, ale jakoś tak wyszło, sorki.
Chciałam tylko zakomunikować, że w końcu się udało!!! Spóźniał mi się@ 2 dni i objawy typowo ciążowe, więc zrobiłam testy. Obydwa pozytywne;)

Więc skoro nam się udało, Wam również się poszczęści!

pozdrawiam Was serdecznie ;*
To świetnie :-D gratuluję serdrcznie! teraz dbaj o siebie, życze dużo zdrówka i spokojnych 9 miesięcy:-)

chcialam tylko dodac, ze sie nie poddaje tylko zalamuje bardziej. Dlatego tez robie odpoczynek od BB. pozdrawiam

reklama
nie mowie ze zawsze ale czasami zdaza sie ze jest spadek temp dzien albo 2 przed owulacja... robisz testy owulacyjne?? mozliwe ze jutro bedzie skok...
no i kochana dzis tepka skoczyla wczoraj bylo 36,6 a dzis37,3:szok: niewiem czy to owulacja czy to to ze w nocy bylo duszno a jak sie przebudzilam to bylam cala mokra:baffled: zobaczymy jutro

Do góry