reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Helooo!
agnieszka zatem witaj w gronie :-D mój facet ma niekończące się zasoby energii seksualnej... Wczoraj po zakomunikowaniu mu że przed dniami płodnymi robimy około 3 dni przerwy, ucieszył się że to jeszcze nie teraz :-D ale jest zmotywowany poddac się temu "nieludzkiemu" oczekiwaniu.

Kari no to ciekawa jestem czy wytrzyma :-D bo mój to mnie zawsze męczy do samego końca :-D ale powinniśmy się cieszyć bo gorzej byłoby gdyby nie mieli ochoty :eek:

Paulus witaj i powodzenia życzę :tak:

Miłego...

reklama
agnieszka szczerze wątpię czy wytrzyma :-D Czasami mnie tak wkurza tym namawianiem i proszeniem że proszę żeby spał w salonie. Idzie ze spuszczoną głową a po 10 minutach wraca zrozpaczony, że on jednak nie da rady.

Dziewczyny dziekuje wam za odpowiedzi:) mam jeszcze jedno pytanie. Dzisiaj bol przeszedl na dol brzucha i krzyz. I w sumie jest duzo bardziej uciazliwy niz wczoraj. Czy zwykla tabletka przeciwbolowa pomoze czy lepiej wziasc cos rozkurczowego?? Sciskam was cieplutko

Kari, Agnieszko, widzicie moj kiedys tez taki byl nienasycony ale lata na odleglosc zrobily swoje, ja musialam skonczyc studia a on juz tu byl zarobkowo, 5 lat tak zleciacio. Ale dalismy rade i wciaz umiemy sie soba cieszyc tylko ze lekko rzadziej, a i tak jest fajnie a to najwazniejsze, zeby wciaz ta iskra tam byla.

Paulus witaj, nie lam sie, w koncu "zaskoczysz" :-)

Marcysiu, ja zwykle mam takie bole przed okresem, zawsze czuje bol w krzyzu, nie bierz niczego z ibuprofenem zeby w razie czego nie zaszkodzic fasolce jesli cos sie tam zasialo. Paracetamol jest najbardziej bezpieczny, moga brac go i kobiety w ciazy, oczywiscie w razsadnym dawkowaniu.

Milego dnia dziewczyny :-)

Zapomnialam wam napisac, ze w tym miesiacu przerzucilam sie na siemie lniane w kapsulkach zamiast wiesiolka na poprawe sluzu. Powiem wam, ze jest ekstra, wiesiolek w porownaniu z nim nie robil nic. Slizg jest super :-) dzieki czemu latwiej rozroznic plodne dni. Polecam bardzo tym ktore maja problem suchosci, jest tez bezpieczniejszy niz wiesiolek, mozna go brac przez caly cykl i ma jeszce inne dobre wlasciwosci. Uzywam tego Flaxseed (Linseed) Oil Capsules (1000mg) | Fish Oils | Holland & Barrett brac 2xdziennie, maja tez wieksze butelki.

marcysia ja wiedziałam ze w ciąży nie jestem więc brałam paracetamol ale może Ty weź nospę :tak:
joasia najwazniejsze że jest iskra i oby nigdy nie zgasła :tak:

Jestem wykończona,wzięłam się na pielenie ogródka :eek: aby w sobotę miło się grillowało.Jutro dalesze pielenie a teraz zbieram się do pracy.

joasia właśnie w tym rzecz że nie chodzi o to jak często tylko z jakim zapałem i przyjemnością :-) wow, 5 lat na odległość? niesamowici jestescie. My byliśmy rok i już zaczęło się kruszyć. Ja to z tych co nie radzą sobie w związkach na odległość niestety :-(

marcysia również brałabym nospę :tak:

joasia o widzisz, ja też mam problem z suchością, nigdy nie widziałam u siebie śluzu płodnego.

aniolkowa widzialam ten sprzet do mierzenia tetna, ale czytalam gdzies, ze nie jest tak latwo to obslugiwac i niektore dziewczyny popadaja w depresje bo mysla, ze dziecku serce przestalo bic. Zastanowiem sie nad tym.:)
zapisywalam dzis w pracy ile pije i pilam jak nigdy w zyciu:)

Dziewczyny jeszcze raz dzięki:) Ale niestety wyjaśniło się skąd te bole:( @ przyszła dzisiaj a że 1,5 miesiąca temu odstawiłam tabletki to poprostu nie pamiętałam, jaki to jest rodzaj bolu.

Dziewczyny a co temperamentow naszych panów to musze wam powiedzieć, że jak moj M jest w domu to z łożka by nie wychodził hihi Czasem ja juz nie mam siły a on nieugiety:) Jak by ktoś mi powiedział 2 lata temu, że mój M tak bedzie chciał dziecko to bym tego kogos w głowe puknela:) A teraz :) nie poznaje mojego mezulka. Ale to dobrze :) Widocznie dojrzał:p

W poniedziałek wyjechał na delegacje, ale jak wróci w piatek rano to znowu sie zacznie:) i może w tym cyklu nam wyjdzie. Zobaczymy. W każdym razie dziewczyny trzymajcie kciuki a ja obiecuje, że bedze trzymała za was:)

reklama
Marcysiu, pewnie ze kciuki juz zacisniete. Moj maz tez mnie w tym roku zadziwil, dojrzal do dziecka, juz nie czuje zadnej nutki strachu i niepewnosci, jednak faceci potrzebuja wiecej czasu zeby sie z ta mysla oswoic.

Kari, naprawde polecam siemie lniane, ja przy wiesiolku zauwazylam poprawe ale przy porownaniu z tym jest slabiutki. No i z wiesiolkiem trzeba uwazac i nie brac go od owulki bo moze dzialac poronnie, a z siemieniem nie trzeba sie o to martwic i mozna brac non stop. Przytulanki sa przyjemniejsze kiedy sluz jest wlasciwy, szczegolnie przy waszej czestotliwosci :-) Ja tez mialam problem z rozpoznaniem plodnego, Teraz nie sposob sie pomylic :tak: Jesli mam polecac to te wieksze butelki po 120 szt. kapsulek, cenowo bardziej sie oplaca. Czytalam ze mozna zaparzac siemie i pic ale ponoc nie jest przyjemne w smaku, kapsulki jednak praktyczniejsze, szczegolnie przy zabieganym trybie zycia.

Do góry