reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Lilith-Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!!!!!!!!!

Megan-Strasznie szybko leci ten czas.Dopiero z rodzinka sie przeprowadzalismy a tu juz 4 miesiace jak mieszkamy w nowym mieszkanku.Jak tylko synek zacznie przedszkole wtedy dopiero czas mi zleci do grudnia.Juz sie nie moge doczekac bo bedziemy az miesiac w Polsce cala rodzinka:-D

Roxii-Masz racje zeby sie troche odstresowac,najwazniejsze teraz to cieszyc sie z wakacji ktore wkrotce bedziesz miala:tak:

Bratowa sie trzyma ale miala przeboje z rodzicami swoimi i wyladowali u mojej mamy.Niestety mama odzwyczaila sie mieszkac w wiekszej ilosci a skutki sa takie ze placze albo do sluchawki albo przez skype.Ma niestety powod bo bratowa siedzi caly dzien w fotelu i nic nie robi!!!!Troche by bylo pisania jednak zal mi mamy ktora jest chora i nawet ziemniaki zeby obrac musi sie meczyc:-(

DOŁĄCZAM SIĘ DO ŻYCZEŃ ! :)
Miesiąc w PL-ale Wam dobrze, to się nazywa urlop:)
Moja mama jak tu przyjechala na 2tyg. to kłóciłyśmy się codziennie, ciężko się dogadać po tych paru latach przemieszkanych osobno. Oby wszystko się ułożyło między Twoją mamą a bratową, ale jak maluch przyjdzie na świat to i tak pewnie nikt w domu nie będzie miał czasu mysleć o problemach;)

LILITH, dobrze, że zrobiłaś test, przynajmniej nie będziesz się dręczyć.
Ale Ci dobrze, już masz dni płodne :) U mnie prawdopodobnie jeszcze 2 tyg czekania;/

Roxii, dobrze, że dałaś jakiś znak:) A gdzie ruszacie na wakacje?

reklama
Dziękuje za życzenia dziewczyny :)

U mnie dziś zalatany dzień, zaraz zabieram się za sprzątanie etc a na 15 dentysta, fajnie bo mój dziś dzięki temu wcześniej kończy i mam zamiar jakoś miło dzionek spędzić ;p
Powiem wam, że też dużo lepiej się czuję. Jak pisałaś Roxi, najlepiej się odstresować. Ja nawet postanowiłam, że przestaję badać szyję. Co ma być to będzie.

Kama, bardzo mi przykro z powodu mamy :( Przykre jest to, że czasem nie umiemy docenić to co mamy i poświęcenia ze strony drugiej osoby.

LILITH 100 LAT!!!!!!!! spóźnione ale szczere zyczenia z okazji urodzin:-) Wczoraj jakoś przeoczyłam że masz urodzinki :zawstydzona/y: No i widzisz zrobiłas test i objawy zniknęły, nasza podświadomość płata nam czasem figle:tak:
Megan_ek na wakacje wybieramy sie standardowo do Polski, ale mamy zamiar zrobić sobie mały wypad na kilka dni w góry do SPA:-) tak zeby sie trochę zrelaksować i odpocząć od wszystkiego.

Własnie dzisiaj obdzwoniłam juz lekarzy, fryzjerów itp. zeby poumawiac się na wizyty w Polsce. Między innymi udało mi się zapisać na wizytę w klinice leczenia niepłodności na konsultację z lekarzem. I co najlepsze ta wizyta normalnie kosztuje 140 zł ale teraz mają taką wakacyjną promocję i są dni otwarte tzn w niektóre dni tyg w wakcje te konsultacje są darmowe:-) I właśnie nam udało się załapać na taką darmową wizytę na 27 sierpnia:tak: Bardzo się z tego cieszę bo w koncu moze jakiś mądry lekarz powie nam na czym stoimy i na co ewentualnie mozemy liczyć... Bo wiecie tu do wizyty w klinice to jeszcze jakies dwa miesiące musimy czekac:sorry: A tak bedę wiedziała coś wcześniej:-) Zresztą jakoś mam większe zaufanie do lekarzy w Polsce niż tu, to prywatna klinika i są tam napewno dobrzy specjaliści. Takze dziś jestem haapy bo w koncu udało mi się coś załatwic bez przeszkód:-D

Dziewczyny, byłam u tego dentysty, a raczej dentystki :D Jestem zachwycona!! Pierwsza normalna, jaką tu spotkałam. Niestety następną wizytę mam dopiero w październiku i następną, jakieś czyszczenie etc też w październiku. I co się okazało, że ona nie zamierza jak każdy wyrywać co popadnie a wszystko ładnie ponaprawia. Wstyd się przyznać ale trochę tego jest. Wyrwie tylko ostatnie zęby, co jeszcze rosną, bo za bardzo się rozpychają. Mała strasznie się zawstydziła jak siadła na fotelu i ząbków nie chciała pokazać na początku, ale jakoś się udało. Ma przyjść do kontroli za 3 miesiące i mamy jej już dać paste dla dorosłego..
Później byliśmy szukać prezentu dla mnie na urodzinki, ale jak to ja, nic nie mogłam sobie wybrać.. tak niestety mam :( więc kasa pozostała.
Za to upatrzyłam sobie 2 królika ;d myślę już coby po niego nie pojechać jednak dziś, nasza mała miałaby towarzystwo a i ja dodatkowe zajęcie :D
Aa padł mi dziś znowu termometr :D Ja to mam pecha z nim, jak w zeszłym cyklu.. no ale trudno, cykl i tak byłby nieudany. W dodatku będzie dłuższy bo śluzik nadal nie taki jak trzeba..

Roxii, nie ma to jak w POLSCE :) My ostatnio byliśmy na początku marca i mnie już skreca żeby jechać, ale jeszcze tylko 2 miechy :)
SPA w górach? Brzmi rewelacyjnie!!! I ta wizyta w Polskiej klinice- Urlop zapowiada się super!

LILITH, miło trafić na kompetentnego lekarza, zwłaszcza a UK.
Twojemu króliczkowi napewno przyda się kompan do zabaw ,a w dwójke raźniej:)

A ja wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu, byłam tak zaskoczona, że odjęło mi mowę. Wpadli do nas nasi przyjaciele, zaśpiewali mi 'sto lat' na wejściu( choć urodzinki mam 24-go dopiero) a moj M wręczył mi zwykłe podziurawione pudło...i powiedział: to od Nas.. Z pudła wyłoniła się tylko czarna czuprynka :)
http://i882.photobucket.com/albums/ac24/Megan_ek/bubus/bubus2.jpg
Nie domyślałam się niczego, a mój M od 2 tyg wszysko obmyślał :p

Ostatnia edycja:
Megan, ależ on jest boski!! A Ty masz jeszcze króliczka czy się mylę?? Bo wiem, że któraś z was ma, ale przyznam nie pamiętam już która :D
Niespodzianke sprawili Ci ogromną !! Teraz to już na pewno wyluzujesz, w końcu masz kim sie opiekować, to na prawdę duża odskocznia od myślenia o dzidzi :)
A jak go nazwałaś?? Kurcze, ale super :D

My pojechaliśmy po tego drugiego króliczka ale niestety się okazało, że to samiec :( strasznie mi było przykro, ale co się odwlecze to nie uciecze ;p
Z moim cyklem straszne jazdy, temp. ciagle stała, śluz jaki jest to sama nie wiem, ale jutro lekarz, obym była zadowolona :)

Miłego dnia dziewczyny i owocnych staranek ;p

Megan, ależ on jest boski!! A Ty masz jeszcze króliczka czy się mylę?? Bo wiem, że któraś z was ma, ale przyznam nie pamiętam już która :D
Niespodzianke sprawili Ci ogromną !! Teraz to już na pewno wyluzujesz, w końcu masz kim sie opiekować, to na prawdę duża odskocznia od myślenia o dzidzi :)
A jak go nazwałaś?? Kurcze, ale super :D

My pojechaliśmy po tego drugiego króliczka ale niestety się okazało, że to samiec :( strasznie mi było przykro, ale co się odwlecze to nie uciecze ;p
Z moim cyklem straszne jazdy, temp. ciagle stała, śluz jaki jest to sama nie wiem, ale jutro lekarz, obym była zadowolona :)

Miłego dnia dziewczyny i owocnych staranek ;p

Nie mam króliczka, Roxii ma :)
Kotek jest uroczy, nad imieniem ciągle myślimy póki co jest Bubu(Ś) ;)
I przyznaje, już czuję mniejszą presję , w końcu teraz to jest nasz tymczasowy dzidziuś haha, nawet śpi między nami na podusi:)
Szkoda, że króliczek okazał się "nim", ale dokładnie w końcu znajdziesz jaką uroczą Pania króliczkową :)

A może owulacja będzie później w tym cyklu? Bo co to może być innego? Może lekarz Ci coś powie jutro. Oby.

U mnie powoli koniec @. Owulacjia powinna się wyrobić do końca miesiąca :)

A co z resztą dziewczyn??? Zuzia- co u Ciebie? Pewnie odpoczywasz trochę od BB.

Megan_ek ale M sprawił fajną niespodzinkę superr :-) Kotek jest przecudny:tak: Teraz skupisz swoją uwagę nad nim i nie bedziesz tak intestywnie myślała o fasolce i dobrze odpoczniesz troche psychicznie:-) Mimo to ja ciągle trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję ze niedługo bedą dwie kreseczki:-D
A mój urlop faktycznie zapowiada się ciekawie właśnie wczoraj zbukowałam hotel SPA w Karpaczu tak się cieszę z tego wyjazdu, w koncu pojedziemy gdzieś we dwoje zeby odpoczać:tak: Z wizyty w klinice tez się cieszę chociaz boję sie tego co mogę tam usłyszeć, mam nadzieję ze to nie zepsuje mi urlopu:sorry: Ale wole najgorszą prawdę od niepewności i domysłów. Zobaczymy co nam powiedzą dam Wam znac napewno:tak:

LILITH i jak tam nowy króliczek sie sprawuje??? ja ma na imię??? My tez myśleliśmy o drugim króliczku zeby nasza Tusia miała partnera, ale chyba sę nie zdecydujemy, obydwoje pracujemy i nie bedzie czasu żeby zajmować się potencjalnym potomstwem:-p Mam nadzieję ze Twoje króliczki się polubią i bedzie im raźniej:-)

Megan, bardzo się ciesze się, że jesteś zadowolona i już jak mówisz odczuwasz mniejszą presję :)
Roxi, no właśnie nie kupiłam, bo musi być samiczka, nie samiec :D Już wychowywałam młode i drugi raz bym tego nie zniosła..szczególnie, że później umarły :(
U mnie nadal nie ma spadku ani skoku i śluz dalej nie taki, choć wczoraj wieczorem zaczęły pobolewać jajniczki .. cóż zobaczymy.
Do lekarza jade na 11.30, już układam w głowie plan, jakby podramatyzować baaardzo :D

reklama
Do góry