reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ruda nie lam sie!!! Co ja mam powiedziec? Starania od marcac2014, 2 poronienia. Endometrioza, hashimoto, komorki nk. Ruda bo po dupie dostaniesz!!!

reklama
Właśnie nie wiem jak... czy brać do pierwszego dnia okresu w razie czego czy coś.. bo na bete nie będę miała jak pójść bo środa wolne, więc najwyżej dopiero w czwartek :/
Ja tez teraz biorę duphaston. Jego zawsze bierze sie 10 dni. Raz juz brałam i chyba okres przyszedł w normalnym terminie a nie zaraz po odstawieniu, bo poziom progesteronu spada stopniowo.
A jesli będzie ciąża to ciałko żółte go dalej wytwarza.

Mi kazał testować jednak dopiero po dniu spodziewanej miesiączki czyli 14.01, czego oczywiście nie doczekam bo nie wytrzymam i tez zrobię zaraz po duphastonie ;)

Ja tez teraz biorę duphaston. Jego zawsze bierze sie 10 dni. Raz juz brałam i chyba okres przyszedł w normalnym terminie a nie zaraz po odstawieniu, bo poziom progesteronu spada stopniowo.
A jesli będzie ciąża to ciałko żółte go dalej wytwarza.

Mi kazał testować jednak dopiero po dniu spodziewanej miesiączki czyli 14.01, czego oczywiście nie doczekam bo nie wytrzymam i tez zrobię zaraz po duphastonie ;)
No widzisz, różnie gadają :/ mi mówił żeby zaraz po dupku robić bo jak się okaże że jest pozytyw to trzeba się skonsultować czy brać dalej czy nie, bo może znowu spaść poziom i może się ciąża nie utrzymać :/

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Tak samo co oznacza szyjka nisko średnia i wysoka... Nie mam pojęcia

To wydaje mi sie najprostsze do rozpoznania.
Po prostu wkładasz palucha, np środkowego bo dugi, i jak włożyć np do połowy i czujesz szyjkę, to znaczy ze jest nisko, a jak wkładasz najgłębiej jak sie da i dopiero ja poczujesz to znaczy ze wysoko :)

Ostatnia edycja:
reklama
Szkoda mi Cie. Ja tez mam endometrioze, ale ja mialam tylko torbiel na jajniku. Byc moze ze gdzies jeszcze cos mam, ale nie wiem o tym. Tez podejrzewam o to immunologie.
A ostatnio gin mi pokazywał pęknięty pęcherzyk i mówi ze widzi tam trochę krwi w środku i mówił że ta krew najprawdopodobniej pochodzi z zerwanych zrostów miedzy macica a gdzieś w brzuchu. Także byc moze ze nie tylko z endometriozy te torbiele czekoladowe..?
Pokazał mi nawet gdzie mam zrosty na usg. Ponoć wszystkie mamy takie zrosty które czasem sie zrywają. Dlatego on przepisuje od razu swoim pacjentkom czopki Biostrepta na ich rozpuszczanie.
Te zrosty tez bolą przy uderzaniu w nie - czyli np seksie. Tez mi to urządzeniem usg prezentował gin, ze obok lekko naciskając nic nie poczuje a w miejscu zrostu boli.
Rzeczywiście jak regularnie stosuje biostrepta to odczucia z seksu sa lepsze.

Do góry