reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ewelinusia - Gratuluje!!:)
Ruda - dupa z Mikołajem ja też prezentu nie dostałam:( @ się rozkręciła?
Lux - a u mnie bez zmian, teraz miałam 2 cs i czekam na małpę, ma przyjść 2.01:)

reklama
dobry :biggrin2:
wracajac do pytania o wage to ja jak bylam mlodsza to bylam baaardzo szczupla, wrecz chuda, potem zaczelam chorowac i po lekach zaczelam tyc, zaokraglilam sie dosc szybko, i tak mam wahania, raz 85 raz 95 i tak ta waga se skacze, mam siedziaca prace, w domu robota gdy wroce i kiedy mam cwiczyc? obzerac sie nie obzeram, ehh musze sie po nowym roku jakos zmotywowac

Hej. Mam pytanie i mam nadzieje że w jaki s sposób mi pomożecie :confused:
otóż moje cykle są 29/30 dniowe. Trwają do 5 dni maksymalnie. Ostatni mój okres był 4 grudnia i miałam go tylko 2 dni. Zapewne było to spowodowane stresem. Długi czas miałam brązowy śluz. Nie byłam u ginekologa, ale myślę że to jakaś nadżerka itp.
:hmm: 18 grudnia przytulałam się bez zabezpieczenia i skończył we mnie dwa razy. Moje pytanie, czy w te dni mogłam mieć owulację? Był to 15 dc (jest duże prawdopodobieństwo) ale może przez te zaburzenia miałam przesunięty dzień owulki. Ktoś tak miał? Dodam, że gdybym zaszła to nie płakałabym :tak: mam już 6-letnią córkę i chciałabym żeby miała rodzeństwo. Z ciekawości mierzyłam temperaturkę i w pochwie miałam 37,7, w buzi 37,4 (mam dwa termometry :rofl:) a przeważnie miałam 36,6 zawsze. Strasznie bolą mnie jajniki, ale tak mam zawsze przed @.co do śluzu to jest normalny. Trochę go jest ale to przez wina mojego faceta :sorry2: Jeszcze co dziwnego piersi zawsze bolały mnie dopiero z dzień przed @ albo w tym dniu a teraz bolą mnie strasznie po bokach, aż rwą, a brodawki są tak wielkie że..... o zgrozo. Co o tym myślicie??? proszę o obiektywizm bo mi go brak....
P.S. Wczoraj rano robiłam test i jedna kreska. (ale to za wcześnie wiem...)
Muminek.

otóż moje cykle są 29/30 dniowe. Trwają do 5 dni maksymalnie. Ostatni mój okres był 4 grudnia i miałam go tylko 2 dni. Zapewne było to spowodowane stresem. Długi czas miałam brązowy śluz. Nie byłam u ginekologa, ale myślę że to jakaś nadżerka itp.
:hmm: 18 grudnia przytulałam się bez zabezpieczenia i skończył we mnie dwa razy. Moje pytanie, czy w te dni mogłam mieć owulację? Był to 15 dc (jest duże prawdopodobieństwo) ale może przez te zaburzenia miałam przesunięty dzień owulki. Ktoś tak miał? Dodam, że gdybym zaszła to nie płakałabym :tak: mam już 6-letnią córkę i chciałabym żeby miała rodzeństwo. Z ciekawości mierzyłam temperaturkę i w pochwie miałam 37,7, w buzi 37,4 (mam dwa termometry :rofl:) a przeważnie miałam 36,6 zawsze. Strasznie bolą mnie jajniki, ale tak mam zawsze przed @.co do śluzu to jest normalny. Trochę go jest ale to przez wina mojego faceta :sorry2: Jeszcze co dziwnego piersi zawsze bolały mnie dopiero z dzień przed @ albo w tym dniu a teraz bolą mnie strasznie po bokach, aż rwą, a brodawki są tak wielkie że..... o zgrozo. Co o tym myślicie??? proszę o obiektywizm bo mi go brak....
Muminek.
albo poczekaj na kolejny test albo mykaj na bete ona juz da Ci wiarygodny wynik, temp ladna wysoka, bol brodawek tez moze swiadczyc o ciazy, ja tak mialam :biggrin2:

jestem strasznie niecierpliwa... nie wiem jak ja wytrzymam :hmm: czy beta już mi wykaże? niepokoi mnie to że nawet nie wiem kiedy miałam owulkę, a zawsze z łatwością poznałam po śluzie, w tym miesiącu wszystko jest inne... czy to możliwe żebym nie miała

Żeby temp. była miarodajna musi być mierzona kilka cyklów. Podwyższona temp. powinna się normalnie utrzymywać aż do okresu, dlatego jak nie masz wykresu temperatur w różnych cyklach, nie zobaczysz w nich niz szczególnego. 15 dc to Twoje dni płodne, więc trzymam kciuki ...ale temperaturą bym się nie wzorowała :)

Pytanie z innej beczki.
Dziś mój 23 dc, jakieś 6 dni do następnej @, całe moje ''sfery intymne'' są pokryte białym śluzem, czy to normalne ? Czuję wilgoć, a na bieliznie bez przerwy biały śluz. Innych objawów brak. Nic mnie nie swędzi, nie piecze więc infekcja odpada. Co to może być ? Normalne w tej fazie ? Zazwyczaj mam sucho do okresu.

rozumiem, ze się staracie :-p ja miałam tak miesiąc temu... aż mnie to drażniło :) cała mokra byłam.... :)

a co do temperatury, nie mierzyłam jej codziennie, ale zawsze miałam 36,6 wzorowo, jak miałam 37 ponad to juz byłam chora :-p:-p a tu prawie 37,8 :p

reklama
Muminek.
Moze to nie byla miesiaczka tylko implantacja i jestes w coazy

Do góry