reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Luxuorius, jak dobrze czytam to pozniej urodzilas jeszcze dzieciatko tak? Bo poronienia na tak wczesnem etapie to czesto wina immunologii, ale u Ciebie raczej to odpada. Przybranie na wadze moze miec wplyw na zaburzenia hormonalne i rozregulowanie cyklu, ale to tez pewnie nie tu jest wina bo mowisz ze owu masz, choc nie zaszkodzi jeszcze zbadac hormonow. Wedlug mnie moze to bardziej jest cos z cukrem, nie wiem moze sie myle, tylko tak glosno mysle. Moze ktoras z dziewczyn bedzie miala wiecej do powiedzenia w tym temacie.

Luxuorius, jak dobrze czytam to pozniej urodzilas jeszcze dzieciatko tak? Bo poronienia na tak wczesnem etapie to czesto wina immunologii, ale u Ciebie raczej to odpada. Przybranie na wadze moze miec wplyw na zaburzenia hormonalne i rozregulowanie cyklu, ale to tez pewnie nie tu jest wina bo mowisz ze owu masz, choc nie zaszkodzi jeszcze zbadac hormonow. Wedlug mnie moze to bardziej jest cos z cukrem, nie wiem moze sie myle, tylko tak glosno mysle. Moze ktoras z dziewczyn bedzie miala wiecej do powiedzenia w tym temacie.
nie nie mam dzieci, po stracie staralam sie rok i nic i przerwe zrobilismy, w styczniu pod koniec wacamy do staran

Trudno coś napisać skoro nawet nie wiadomo w którym dniu cyklu jesteś :)
U mnie nadal zero objawów na 7 dni przed okresem.:growl: Co jest do diaska:frown:

Może mi ktoś powiedzieć czy mam szansę na dzidziusia ? Oto obliczenia :
Ostatni dzień okresu 6.12
Początek dni płodnych wg. obserwacji śluzu: 15,16,17,18,19,20,
Sex był w dniach : ,13,14,16,18,19,20,21,22
Cykle 28 dniowe.
Jest szansa ?

(redaguję bo namieszałam)
szansa jest, bo troche tego seksu jednak bylo, takze czekac i czekac a moze beda dwie kreski :biggrin2:

Luxuorius nie znam Twojej historii...mialas robione badania hormonalne, histeroskopie, laparoskopie, droznosc jajowodow? Jesli wszystko bylo sprawdzane i jest ok to moze warto wziac sie za immunologie.... Ja stracilam pierwsza ciaze w 6tyg. Druga jeszcze wczesniej. A teraz od pol roku nic. Na tak wczesnym etapie utraty ciaz do 12 tc czesto jest winna immunologia. No ja bym moze jeszcze ten cukier obstawiala. Ale tak jak mowie ja tylko glosno mysle i nie chce stawiac nikomu diagnozy. Pisze bo moze to komus pomoze. Ja wiem ze mi internet bardzo pomogl, szukalam, drazylam i sama robilam kolejne badania, dzieki temu w miare szybko znalazlam problem.

Ja w odwrotną stronę, całe swoje życie mam niedowagę. W pierwszej ciąży jak zaszłam ważyłam 45 kg przy 168 cm wzrostu. Ot taka moja uroda po mamie. W ciązy przytyłam prawie 15 kg, czułam się super, a po ciąży wróciłam do swojej niedowagi w mig. :hmm:

Lux podobno nadwaga moze powodowac zaburzenia hormonalne a tym samym itrudniac zajscie:hmm:
Ja mam nadwage. Przy pierwszej ciazy bylo to ok 85 kg przy wzroscie 175 i wszystko bylo oki
Teraz tez jest podobnie wiec zobaczymy. Zawsze mialam problemy z waga.

reklama
Do góry