reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Drogie koleżanki, powiem Wam jak to u mnie było, może którejś z Was to pomoże. Pierwszy test zrobiłam 25dc - ok 9 dpo. Wyszedł negatywny. Wczoraj 28dc nie miałam żadnego śluzu, było sucho dosłownie, temperatura 36,88, nic mnie nie bolało, żadnych skurczy czy kłuć przez cały cykl, owulacji też nie wyczułam, Dziś o 4:40 zrobiłam test i wyszedł pozytywny, załączam zdjęcie na którym widać że druga kreska jest blada ale dość wyraźna. Dziś rano temperatura 37,10. Brak szczególnych objawów, Jutro powtórka testu :) Mam nadzieje że komuś te informacje pomogą, wiem że sama podobnych szukałam.

Link do mojego wykresu temperatur w tym cyklu:
http://ovufriend.pl/graph/2ac7a667cb36be3aaaf939712597d3e4
http://ovufriend.pl/graph/2ac7a667cb36be3aaaf939712597d3e4

Marzycielko - przykro mi że coś takiego Cie spotkało, wiem co czujesz! Następnym razem będzie dobrze, zobaczysz! Nie poddawaj sie!

Hej! Gratulacje!!
Dzięki za wykresy. Wlasnie sobie robię testowy wykres na ovufriend.
Mam pytanie do mierzenia temperatury. Mierze rano, ale nie do końca jestem pewna czy dobrze to robię. Jak robię wg definicji - zaraz po przebudzeniu, przed jakimkolwiek ruchem, termometr mam pod ręka, to dzisiaj np miałam 38,2, a juz sie podniosłam poczekałem 30 sekund i buło 36,8. (Dzisiaj mam 13dc, owulacji spodziewam sie jutro). I ta druga temperatura wydaje mi sie właściwa. Bo inaczej po owulacji czy tez przy ciąży to musiałabym miec chyba ponad 39..
Jak ty mierzysz temperaturę?

Bertha - ja mierze codziennie o 8:00 równo. Dopochwowo, elektronicznym termometrem, zanim wstane z łóżka. Temperatura mierzona codziennie o tej smej godzinie w ten sam sposob i tych samych warunkach jest wiarygodna. Jesli uważasz ze cos zaklocilo temperaturę zaznacz na wykresie ,,ignoruj ta temperaturę"

Bertha - ja mierze codziennie o 8:00 równo. Dopochwowo, elektronicznym termometrem, zanim wstane z łóżka. Temperatura mierzona codziennie o tej smej godzinie w ten sam sposob i tych samych warunkach jest wiarygodna. Jesli uważasz ze cos zaklocilo temperaturę zaznacz na wykresie ,,ignoruj ta temperaturę"

Ok. No ja to mierze takim "pistoletem" na czole, dlatego uważam ze to mało dokładna temperatura i 1-1,5 st jest różnicy w ciągu minuty. Dlatego nie podaje jednak tej pierwszej temperatury - 38,2, tylko ta po chwili.

Hej dziewczyny ale mnie dlugo nie bylo...widze nowe staraczki super...:)

Kochalam sie z mezem 13...owulka byla 13 lub 14...a od 17 boli mnie podbrzusze...raz slabo raz mocno...
nigdy nie bolal mnie tyle wczesniej przed @.. Powinnam dostac 28.12.. co myslicie?

Bertha - kto wie, może styczeń będzie Twój nie myslalas o mierzeniu tempki dopochwowo? Najdokladniejszy i najpewniejszy pomiar a za termometr dalam mniej niz 10zl

reklama
NeSSi czuli trzy lata nic nie zaskoczyło?

Mika jest kreska ;-) gratuluję
Dobrze mówisz. Skoro testy pokazują ciemniejsze kreski to wystarczy do gina w tygodniu w którym już coś widać na usg.
Ja już nie chce prezentów bo potem szkoda. Chcę po prostu zobaczyć dwie kreski. Mąż dostał prezent na urodziny bo w dniu urodzin wyszły nam dwie kreski a tu już nie ma prezentu.

Do góry