reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Witam! Czas chyba się dopisać :)
Staramy się z lubym o drugiego potomka już X czasu, jak widać ... bez skutku.
Mamy już jednego Szoguna, więc tragedii nie ma :)
Mam cykle 28 dniowe jak w zegarku, do tego ból owulacyjny zwiastuje co ma zwiastować, jednak póki co nadal nici.
Obecnie jestem w 17 dc, owulacja była w 14 dc - tak przypuszczam, ponieważ 16 dc znikł śluz płodny. Teraz pozostanie chyba tylko czekać. Póki co okropnie bolą mnie piersi, czytałam kedyś że to przez nadmiar prolaktyny ? tylko wtedy zaburza się cykl o ile mi wiadomo.

Życie od cyklu, do cyklu .. jest stesujące ... jak sobie z tym radzicie ???

Pozdrawiam serdecznie.

Witaj Nessi! Powodzenia!
Ja dopiero drugi porządny cykl starań o pierwsze dziecko, lat 34, także na razie nie wiem jak sobie radzić z życiem od cyklu do cyklu. Wiem ze mój maź średnio sobie radzi z przytulaniem na zawołanie w terminie owu.. Za duża presja..
Także ten cykl jeszcze tak mocno kontroluje, a następny juz przestaje stresować męża i siebie. W głowie bede o tym na pewno myślała i liczyła dni, ale przynajmniej nie mówienie o tym głośno moze mnie troche mniej bedzie stresowało.

Happymum tak. U mnie teoretycznie nie ma konfliktu bo oboje mamy "-" ale nowy lekarz z Niemiec nie zna grupy krwi męża i prawdopodobnie uznał że skoro ja mam minus to zapobiegawczo podał. Tak mi się wydaje. Jednak jestem już 14 mc po porodzie. Ciekawe to :-/

MamaNadii my mamy identyczne grupy krwi i syn też ma A-.

Anik zdrówka dla synka :-*

Mika gratulacje :-)

Czarna z pieczonym kurczakiem? Ja kocham sałatki z "resztek" pieczonego kurczaka.

NeSSi ile cykli już probujecie?

Marzycielka wiem co czujesz. Trzymaj się i płacz jak potrzebujesz :-* A w którym dniu ciąży to było? Samo się oczyscilo?
Za jakiś czas będzie lepiej zobaczysz, nie mówię że zapomnisz ale będzie mniej bolało. Trzymaj się :-*

Hej.
Fimka mam nadzieje, ze po nocy lepiej.
Nessi witaj!
Marzycielka przykro mi :(

My się zbieramy do lekarki. No kaszle mi ten mój młody, nos nadal zatkany i żółta wydzielina. Niech mi go sprawdzi przed świętami jeszcze.

Co do sałatki - mam swoją ulubioną z kurczakiem i winogronem - pychota :)

Marzycielka - Niezmiernie mi przykro :(
Bertha - ja 33 :) Życie po 30 szybko płynie czyż nie ?:(
Ann - Można śmiało powiedzieć, że staramy się już 4 lata. (Musiałam mieć rok przerwy ze wzgl. na cesarkę)
Nie mam wielkiej presji, ale nie ukrywam, że nie chciałabym mieć dzieci z dużą różnicą wieku, chociazby ze wzgl. na to, że mój brat jest starszy od mojej osoby o prawie 10 lat i nie mamy żadnej więzi ...

Marzycielka - bardzo współczuje i nie mam pojęcia jak mogę pomóc:( wiec tule mocno! To okropne co Ci się przydarzyło. Nie ma wytłumaczenia ani pocieszenia w takiej sytuacji, ale musisz być silna dla swojej rodzinki!
Anik - mmm z winogronem?:) Ja mam swoją ulubioną z kurczakiem, pomarańczą i selerem naciowym:)
Nessi - witaj! Mam nadzieje ze te forum da Ci dodatkową siłę do działania ale nie wzbudzi w Tobie niepotrzebnej presji:) Tutaj nie ma wyścigów ani zawodów, która pierwsza:) Tutaj wszystkie jesteśmy równe:)

reklama
Drogie koleżanki, powiem Wam jak to u mnie było, może którejś z Was to pomoże. Pierwszy test zrobiłam 25dc - ok 9 dpo. Wyszedł negatywny. Wczoraj 28dc nie miałam żadnego śluzu, było sucho dosłownie, temperatura 36,88, nic mnie nie bolało, żadnych skurczy czy kłuć przez cały cykl, owulacji też nie wyczułam, Dziś o 4:40 zrobiłam test i wyszedł pozytywny, załączam zdjęcie na którym widać że druga kreska jest blada ale dość wyraźna. Dziś rano temperatura 37,10. Brak szczególnych objawów, Jutro powtórka testu :) Mam nadzieje że komuś te informacje pomogą, wiem że sama podobnych szukałam.

Link do mojego wykresu temperatur w tym cyklu:
http://ovufriend.pl/graph/2ac7a667cb36be3aaaf939712597d3e4
http://ovufriend.pl/graph/2ac7a667cb36be3aaaf939712597d3e4

Marzycielko - przykro mi że coś takiego Cie spotkało, wiem co czujesz! Następnym razem będzie dobrze, zobaczysz! Nie poddawaj sie!

Załączniki

• 12431515_993695210691377_1163478270_n.jpg
    12431515_993695210691377_1163478270_n.jpg
    57,8 KB · Wyświetleń: 58
Do góry