reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Nie, presji nie wzbudzi, ja podczytywałam staraczki od 2011 roku, także bez obaw :)
Dziękuję za ciepłe przyjęcie w tym wątku. :)

Mika
- super! Oby więcej radosnych nowin na Święta! Ja uwielbiam grudzień, nie tylko ze wzgl. oczywistych ale również dlatego, że 29 grudnia urodził się mój srel :)

reklama
Ladykot - w sierpniu poroniłam, od października się staraliśmy więc ekspresowo wyszło, aż się nie spodziewałam :)

Dziewczynki jeśli jutro mój test będzie miał ciemniejszą kreske to odpuszcze sobie tą bete, bo to będzie znaczyło że wszystko jest ok, poprzednim razem testy z moczu wystarczyły i sie nie pomyliły :) zapisze sie po prostu do gina jutro na jakiś sensowny termin żeby na usg było coś widać ;)

300g makaronu
Ok. 1/2 kg piersi z kurczaka lub kurczaka
Puszka kukurydzy
1/2 kg winogron (ja daje rozowe)
4 łyżki nasion słonecznika
Majonez
Sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, curry, olej (u mnie oliwa z oliwek)

Pokrojone kurczaka przyprawić (plus oliwa, zrobić taką marynate), wstawić na minimum godzinkę do lodówki. Po tym czasie usmażyć go na patelni. Makaron ugotować al dente. Slonecznik uprazyc na suchej patelni. Winogrona pokroić (ja kroje na polowki). Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez.

NeSSi - witaj :) oby szybko ci się tu pojawiły dwie kreseczki :)

Mika - gratulacje! ;) ja testuje jeszcze raz w wigilię jak @ nie przyjdzie... chociaż czuję, ze jest już za rogiem... Ale to może lepiej, może przy @ mi zejdzie moja torbiel i od przyszłego miesiąca będzie istna batalia :)

Czarna - kurczak i pomarańcze? Ja muszę mieć ten przepis! Uwielbiam pomarańcze :)

reklama
Marzycielka - Niezmiernie mi przykro :(
Bertha - ja 33 :) Życie po 30 szybko płynie czyż nie ?:(
Ann - Można śmiało powiedzieć, że staramy się już 4 lata. (Musiałam mieć rok przerwy ze wzgl. na cesarkę)
Nie mam wielkiej presji, ale nie ukrywam, że nie chciałabym mieć dzieci z dużą różnicą wieku, chociazby ze wzgl. na to, że mój brat jest starszy od mojej osoby o prawie 10 lat i nie mamy żadnej więzi ...

Oj bardzo szybko leci :) i niestety mimo marzenia o rodzinie od zawsze, życie układa swoje scenariusze i męża przyniosło mi dopiero 3 m-cie temu :)

Ja tez chciałabym mała różnice wieku. Mam brata rok starszego i to jest super.

Do góry