reklama
bertha
Fanka BB :)
Witam! Czas chyba się dopisać
Staramy się z lubym o drugiego potomka już X czasu, jak widać ... bez skutku.
Mamy już jednego Szoguna, więc tragedii nie ma
Mam cykle 28 dniowe jak w zegarku, do tego ból owulacyjny zwiastuje co ma zwiastować, jednak póki co nadal nici.
Obecnie jestem w 17 dc, owulacja była w 14 dc - tak przypuszczam, ponieważ 16 dc znikł śluz płodny. Teraz pozostanie chyba tylko czekać. Póki co okropnie bolą mnie piersi, czytałam kedyś że to przez nadmiar prolaktyny ? tylko wtedy zaburza się cykl o ile mi wiadomo.
Życie od cyklu, do cyklu .. jest stesujące ... jak sobie z tym radzicie ???
Pozdrawiam serdecznie.
Witaj Nessi! Powodzenia!
Ja dopiero drugi porządny cykl starań o pierwsze dziecko, lat 34, także na razie nie wiem jak sobie radzić z życiem od cyklu do cyklu. Wiem ze mój maź średnio sobie radzi z przytulaniem na zawołanie w terminie owu.. Za duża presja..
Także ten cykl jeszcze tak mocno kontroluje, a następny juz przestaje stresować męża i siebie. W głowie bede o tym na pewno myślała i liczyła dni, ale przynajmniej nie mówienie o tym głośno moze mnie troche mniej bedzie stresowało.
Ann_
Happymum tak. U mnie teoretycznie nie ma konfliktu bo oboje mamy "-" ale nowy lekarz z Niemiec nie zna grupy krwi męża i prawdopodobnie uznał że skoro ja mam minus to zapobiegawczo podał. Tak mi się wydaje. Jednak jestem już 14 mc po porodzie. Ciekawe to :-/
MamaNadii my mamy identyczne grupy krwi i syn też ma A-.
Anik zdrówka dla synka :-*
Mika gratulacje :-)
Czarna z pieczonym kurczakiem? Ja kocham sałatki z "resztek" pieczonego kurczaka.
NeSSi ile cykli już probujecie?
Marzycielka wiem co czujesz. Trzymaj się i płacz jak potrzebujesz :-* A w którym dniu ciąży to było? Samo się oczyscilo?
Za jakiś czas będzie lepiej zobaczysz, nie mówię że zapomnisz ale będzie mniej bolało. Trzymaj się :-*
MamaNadii my mamy identyczne grupy krwi i syn też ma A-.
Anik zdrówka dla synka :-*
Mika gratulacje :-)
Czarna z pieczonym kurczakiem? Ja kocham sałatki z "resztek" pieczonego kurczaka.
NeSSi ile cykli już probujecie?
Marzycielka wiem co czujesz. Trzymaj się i płacz jak potrzebujesz :-* A w którym dniu ciąży to było? Samo się oczyscilo?
Za jakiś czas będzie lepiej zobaczysz, nie mówię że zapomnisz ale będzie mniej bolało. Trzymaj się :-*
anik.
Mama Krzysia :)
Hej.
Fimka mam nadzieje, ze po nocy lepiej.
Nessi witaj!
Marzycielka przykro mi
My się zbieramy do lekarki. No kaszle mi ten mój młody, nos nadal zatkany i żółta wydzielina. Niech mi go sprawdzi przed świętami jeszcze.
Co do sałatki - mam swoją ulubioną z kurczakiem i winogronem - pychota
Fimka mam nadzieje, ze po nocy lepiej.
Nessi witaj!
Marzycielka przykro mi
My się zbieramy do lekarki. No kaszle mi ten mój młody, nos nadal zatkany i żółta wydzielina. Niech mi go sprawdzi przed świętami jeszcze.
Co do sałatki - mam swoją ulubioną z kurczakiem i winogronem - pychota
NeSSi
Moderatorka
Marzycielka - Niezmiernie mi przykro
Bertha - ja 33 Życie po 30 szybko płynie czyż nie ?
Ann - Można śmiało powiedzieć, że staramy się już 4 lata. (Musiałam mieć rok przerwy ze wzgl. na cesarkę)
Nie mam wielkiej presji, ale nie ukrywam, że nie chciałabym mieć dzieci z dużą różnicą wieku, chociazby ze wzgl. na to, że mój brat jest starszy od mojej osoby o prawie 10 lat i nie mamy żadnej więzi ...
Bertha - ja 33 Życie po 30 szybko płynie czyż nie ?
Ann - Można śmiało powiedzieć, że staramy się już 4 lata. (Musiałam mieć rok przerwy ze wzgl. na cesarkę)
Nie mam wielkiej presji, ale nie ukrywam, że nie chciałabym mieć dzieci z dużą różnicą wieku, chociazby ze wzgl. na to, że mój brat jest starszy od mojej osoby o prawie 10 lat i nie mamy żadnej więzi ...
CzarnaMadzia
Moderatorka
Marzycielka - bardzo współczuje i nie mam pojęcia jak mogę pomóc wiec tule mocno! To okropne co Ci się przydarzyło. Nie ma wytłumaczenia ani pocieszenia w takiej sytuacji, ale musisz być silna dla swojej rodzinki!
Anik - mmm z winogronem? Ja mam swoją ulubioną z kurczakiem, pomarańczą i selerem naciowym
Nessi - witaj! Mam nadzieje ze te forum da Ci dodatkową siłę do działania ale nie wzbudzi w Tobie niepotrzebnej presji Tutaj nie ma wyścigów ani zawodów, która pierwsza Tutaj wszystkie jesteśmy równe
Anik - mmm z winogronem? Ja mam swoją ulubioną z kurczakiem, pomarańczą i selerem naciowym
Nessi - witaj! Mam nadzieje ze te forum da Ci dodatkową siłę do działania ale nie wzbudzi w Tobie niepotrzebnej presji Tutaj nie ma wyścigów ani zawodów, która pierwsza Tutaj wszystkie jesteśmy równe
reklama
Mika06
Drogie koleżanki, powiem Wam jak to u mnie było, może którejś z Was to pomoże. Pierwszy test zrobiłam 25dc - ok 9 dpo. Wyszedł negatywny. Wczoraj 28dc nie miałam żadnego śluzu, było sucho dosłownie, temperatura 36,88, nic mnie nie bolało, żadnych skurczy czy kłuć przez cały cykl, owulacji też nie wyczułam, Dziś o 4:40 zrobiłam test i wyszedł pozytywny, załączam zdjęcie na którym widać że druga kreska jest blada ale dość wyraźna. Dziś rano temperatura 37,10. Brak szczególnych objawów, Jutro powtórka testu Mam nadzieje że komuś te informacje pomogą, wiem że sama podobnych szukałam.
Link do mojego wykresu temperatur w tym cyklu:
http://ovufriend.pl/graph/2ac7a667cb36be3aaaf939712597d3e4
Marzycielko - przykro mi że coś takiego Cie spotkało, wiem co czujesz! Następnym razem będzie dobrze, zobaczysz! Nie poddawaj sie!
Link do mojego wykresu temperatur w tym cyklu:
Marzycielko - przykro mi że coś takiego Cie spotkało, wiem co czujesz! Następnym razem będzie dobrze, zobaczysz! Nie poddawaj sie!
Załączniki