reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Pytanie do was dziewczyny, ktore czuja ovu.
Jaki to rodzaj odczucia/bolu? Bo ja dzis w ptacy czulam jakby klucie po lesej stronie, chyba na wysokosci jajnikow wlasnie i zastanawialam sie czy to wlasnie TO? Nigdy wczesniej nie zwrocilam na to uwagi albo raczej nigdy nie przypisywalam tego do ovu wlasnie, a przypominam sobie ze miewalam takie klucia. Wiec sama juz nie wiem, co myslicie? @ ma byc 21.12

Tak, ja odczuwam takie jakby kłucio-pulsowanie, połączone z bólem jak na @.
Ale różnica jest taka, że przed @ jestem wnerwiona i dużo jem.
A przy ovu jestem potulna jak baranek :-)
Śluz mam prze ovu, tak z 2 dni, nie po...

bertha - kciuki! Nie radzę się nakręcać, bo wtedy rozczarowanie b. boli.
Daj znać jak beta!

Czarna - okropna strasznie :) haha ;) a śmiać mi się chciało, bo wg niego związanie się z jego kolegą jest złe a najwidoczniej zdradzanie swojej kobiety jest w porządku ;) no cóż, widocznie ma inny kompas moralny niż ja :D mało się tym przejmuję ;)
Patka olała dzisiaj sprzątanie, za to robi ciasteczka owsiane ;) jak się upieką, to wam wrzucę przepis ze zdjęciem jak mi się uda ;) bo nie wiem czy z tel da się zdjęcia wrzucać :p

Ankaka czyli mozemy gratulowac:)
Kate sliczny synek. Czyli szybko drugie;)
Ja po pracy a teraz zmykam zadanie z dzieckiem odrabiac

reklama
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami

Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2/3 szklanki cukru
- 1 płaska łyżeczka sody
- 100g masła
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 70g grubo poszatkowanej czekolady lub groszków czekoladowych
- 80 gram grubo poszatkowanych orzeszków ziemnych

1. Wymieszać razem mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier, orzechy i cynamon.
2. Masło roztopić i dodać do suchych składników, wbić jajko, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę, krótko wymieszać.
3. Z ciasta w dłoniach formować niewielkie kulki, dobrze ściskając, ponieważ ciasto jest dość sypkie, delikatnie zgnieść je na płasko i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką.
4. Piec w temperaturze 180 - 200 stopni (grzanie góra - dół) lub 170 stopni (funkcja termoobieg) przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać aż przestygną na blaszce, wtedy nie rozkruszą się przy przenoszeniu.

Moja dzisiejsza wersja z samą czekoladą, bo nie miałam orzechów :p

Załączniki

• 1449589889222.jpg
    1449589889222.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 32
Do góry